Digidexo.com

Bivirkninger av Enalapril

Hvis du lider av høyt blodtrykk, kan du finne deg selv på noe som kalles Vasotec, som er merkenavnet for generisk legemiddel Enalapril. Det er en ACE-inhibitor som brukes til å behandle mennesker med en slik tilstand. Mens de fleste mennesker opplever kun fordelene av medisinen, kan noen kommer i kontakt med ett eller flere av de vanlige bivirkninger. Selv om de fleste av disse derivatene er sjeldne, bør de bli notert og diskutert med legen din hvis du lider av noen av dem.

Funksjon

Enalapril er et reseptbelagt legemiddel som ofte brukes til å behandle høyt blodtrykk, ellers kjent som høyt blodtrykk. Det er en ACE-inhibitor eller en angiotensin-omdannende enzym-inhibitor, som i hovedsak slapper blodkar i kroppen. Når dette finner sted avslapning, blodkar utvides, slik at pasientens blodtrykket reduseres. Mens dens viktigste formål er å senke en persons blodtrykk, hjelper Enalapril også til hinder for hjerteinfarkt, slag og nyreproblemer hos personer som lider av høyt blodtrykk. I noen tilfeller kan det også tas hensyn til personer med hjertesvikt.

Funksjoner

Enalapril, det generiske navnet for reseptbelagte stoffet Vasotec, er vanligvis tatt gjennom munnen i en 40 milligram dose en gang om dagen, men kan være mindre eller mer avhengig av din spesifikke tilstand. For best mulig resultat, er det vanligvis anbefales å tas regelmessig til samme tid hver dag, enten det er i morgen, på ettermiddagen eller kvelden, avhengig av hva som fungerer best for den enkelte. Selv om det bør gå uten å si, bør du alltid følge legens retning i dette løpet av behandlingen, uansett resepten.

Effekter

Mens fordelene med å ta Enalapril vil vanligvis større enn noen av risikoene, er det en mulighet for at en person på denne medisinen kan oppleve visse bivirkninger, inkludert svimmelhet, liten tretthet, kvalme eller mageproblemer, hoste og en endring i sitt syn. Hvis du skulle støte på noen av disse tegn eller symptomer, bør du kontakte legen din, spesielt når noen av disse derivatene forverres eller vedvarer, men likevel opprettholde sin bruk, som de er en reseptbelagte medisiner.

Advarsel

Foruten de mer vanlige bivirkninger, har en rekke enkeltpersoner også opplevd mer alvorlige derivater fra Enalapril. Mens sjeldne, noen mennesker har klaget over feber, frysninger, besvimelse, en endring i libido, magesmerter og både vedvarende trøtthet og kvalme. Andre har også lidd en ganske alvorlig bivirkning som involverer leveren, noe som ville oftest nevnes i en endring i urin farge fra normal til mørk. Hvis noen av disse symptomene blir tydelig, bør du kontakte din fastlege umiddelbart.

Betraktninger

Selv ikke en faktisk bivirkning, noen mennesker har en allergisk reaksjon på Enalapril. Selvfølgelig, dette er et potensial som ligger i nesten alle stoffet foreskrevet for å behandle nesten alle forhold. Hvis du skulle oppleve en slik reaksjon, vil du normalt bli utsatt for en hevelse i ansikt eller tunge, tetthet i halsen, problemer med å puste, utslett eller en overveldende følelse av svimmelhet.