Digidexo.com

Slik Care for Your Voice og hals

Slik Care for Your Voice og hals


Stemmen er et resultat av ubevisst samarbeid mellom mellomgulvet, lunger, stemmebånd, øvre hals, munn, nese og ører. Et problem i noen av disse områdene kan føre til stemmeproblemer, for eksempel vokal belastning. Vocal belastning fra hyppige snakke, synge eller roping kan føre til en rekke symptomer, inkludert sår hals, heshet eller midlertidig stemme tap. Riktig vare på stemmen din og svelg kan hjelpe deg å unngå disse problemene.

Slik Care for Your Voice og hals

•  Praksis puste dypt fra mellomgulvet ved å trykke på magen ut når du puster inn og trekke det inn som du puster ut. Dette gir en tilstrekkelig tilførsel av luft for å snakke eller synge.

Stay hydrert ved å drikke et minimum av seks til åtte glass vann eller andre væsker i løpet av dagen. Begrens inntaket av koffein og alkohol, noe som kan tørke ut halsen.

Bruk en luftfukter for å fukte luften i ofte brukte rom. Tørr luft kan forverre stemme og hals problemer.

Tren regelmessig. Trening forbedrer utholdenhet og muskel tone, som støtter de gode arbeidsstillinger og pusteteknikker som er nødvendig for langvarig vokal bruk, ifølge National Institute on døvhet og Other Communication Disorders.

Spis et sunt og balansert kosthold, rikt på vitaminene A, C og E for å fremme immunitet og sunn slimhinnene i halsen. Begrens inntaket av krydret mat, som kan forårsake mage syre til å flytte inn i halsen.

Unngå irritanter, for eksempel sigarettrøyk, passiv røyking, rengjøringsprodukter med tøffe røyk og forurensning.

Få nok hvile. Tretthet kan føre vokal belastning. Hvile stemmen din når den er hes ved å unngå taler og sang, og unngå å snakke over høye lyder, hvis mulig.

Gurgle en kopp varmt vann blandet med 1 ts. natron og 1 ts. salt for å fjerne slim, allergener eller irritanter før du snakker eller synger om halsen er irritert. En kopp varm te med honning kan også brukes til å berolige og frakk halsen, ifølge The Total Communicator.