Digidexo.com

Epilepsi behandlinger og kosttilskudd

Epilepsi eller anfall lidelse, er en nevrologisk tilstand som påvirker hjernen og nervesystemet. Personer med epilepsi har tilbakevendende anfall. Det finnes ingen kur for epilepsi, men det finnes behandling som kan hjelpe deg å leve et normalt liv. Behandlinger inkluderer førstehjelp for anfall, medisiner, kirurgi, kosthold og kosttilskudd.

Symptomer på epilepsi

Når en person har epilepsi nervecellene i hjernen signal unormalt. Disse unormale signaler kan gi anfall, midlertidig forvirring, hukommelsestap, tap av språklige ferdigheter, ukontrollerbar jerking, eller tap av bevissthet.

Komme diagnostisert med epilepsi vanligvis krever minst to uforklarlige anfall. Når du har blitt diagnostisert med epilepsi bør du starte et behandlingsopplegg for å redusere anfallene dine. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser, "80 prosent av dem diagnostisert med epileptiske anfall kan styres med moderne medisiner."

Førstehjelp For Beslag

Hvis noen har et epileptisk anfall i ditt nærvær; holde deg rolig, flytte elementer fra området som kunne skade dem, ikke begrense deres bevegelse, ikke holder sin tunge eller sette noe i munnen.

Tid lengden på beslag og ringe raskt etter hjelp hvis det varer lenger enn 5 minutter.

Etter beslaget rulle dem inn på deres side i tilfelle de kaster opp.

Medisiner

Mange medisiner er tilgjengelige for å kontrollere anfall. Disse medikamentene kalles antiepileptika. Hver medisiner har fordeler og bivirkninger, så det er viktig å snakke med legen din før du finner en som fungerer for deg med minst mulig bivirkninger.

Kirurgi

Hvis du har prøvd epileptiske medisiner og ikke kan finne en som fungerer for deg, kan kirurgi være løsningen. Kirurgi for epilepsi ble mye mer vanlig på 1980-tallet på grunn av dens effektivitet når noen var ute av stand til å finne en akseptabel medisinering.

Kirurgi kan bli prøvd bare når det er bestemt at den delen av hjernen som forårsaker anfall er liten og ikke i nærheten av andre deler av hjernen som er avgjørende for andre hjernefunksjoner. Under operasjonen den delen av hjernen fjernes som forårsaker anfall.

Det er risiko involvert med kirurgi, så sørg for å diskutere dem med legen din.

Ketogen diett

Ketogen diett ble utviklet for 80 år siden.

Ifølge epilepsi foundation, "Når nøye overvåket av et medisinsk team er kjent med bruken av det, har dietten hjulpet to av tre barn som har prøvd det og kan forebygge anfall helt i ett av tre."

Dietten er en svært strenge en av høye fettsyrer og lave karbohydrater. Denne dietten bør bare forsøkes under en lege omsorg.

Kosttilskudd

Urter og kosttilskudd er "nesten aldri like effektivt som medisiner våre leger foreskrive. Noen gjør oss enda verre, enten direkte, ved å senke vår krampeterskelen, eller indirekte, ved å samhandle med våre reseptbelagte medisiner," i henhold til Steven C. Schachter , MD

I det siste, før effektive medisiner, folk brukte kosttilskudd som en måte å kontrollere anfall og var vellykket i noen tilfeller.

På listen over effektive urter er; koffein, agurkurt, efedrin, kamille, ginkgo biloboa, ginseng, kava, pasjons, og st. Johns vorte.

Vitaminer som har vist seg å redusere beslag er vitamin B6, folsyre og vitamin E.

Det er mulig at du kan være i stand til å finne en urte eller vitamintilskudd som kan kontrollere anfallene dine. Du må bruke prøving og feiling for å se om supplement hjelper anfallene dine. Gjennom denne prøving og feiling kan du finne dine anfall øker, så vær forsiktig.

Alltid konsultere legen din før du prøver noen vitamin eller urte kosttilskudd og aldri slutte å ta foreskrevne medisiner uten legens godkjennelse.