Digidexo.com

Hvordan øke hjernens funksjoner med vitaminer

Hvordan øke hjernens funksjoner med vitaminer


Et sunt og næringsrikt kosthold er en viktig faktor i utvikling av hjernen, ifølge Sean Brotherson, familie vitenskap spesialist på North Dakota State University. Hold hjernen frisk ved å spise en næringsrik diett som inneholder essensielle hjernevitaminer og mineraler. Nettstedet Brain Health & Puzzles sier at disse hjernen vitaminer ikke kan gjøres av kroppen alene. De må bli funnet i maten du spiser. De bidrar med hjernens funksjoner som forbedret hukommelse, konsentrasjon og humør, så forsterke en flagging hjernen ved å vite hvilke vitaminer er nødvendig, og i hvilken mengde.

Hvordan øke hjernens funksjoner med vitaminer

Kontroller din diett er full av mat som gir vitamin B-komplekset, spesielt de som inneholder vitamin B12 og vitamin B6. Ifølge The Diet Channel nettsted, disse vitaminene hjelpe produksjon og slipper nevrotransmittere, hvorpå hjernen er avhengig å kommunisere meldinger av sult, søvn og humør, mens vitamin B selv hjelper romlig bevissthet og hukommelse. Sørg for kostholdet er rikt på spinat og andre mørke grønne blader, samt brokkoli, asparges, poteter, bananer, jordbær, meloner, linser, chili peppers, tran, lever, kalkun, tunfisk, svarte bønner og andre belgfrukter, sitrusfrukter og soyabønner. Den anbefalte daglige dosen av vitamin B-komplekset er 300 milligram.

2 lene hjernen din med de riktige nivåer av vitamin C og E. Begge disse vitaminer er antioksidanter - næringsstoffer som uskadeliggjøre de skadelige effektene av frie radikaler. The Brain & Mind nettside sier at hjernen består hovedsakelig av fettsyrer, noe som gjør det utsatt for skaden oksidasjon forårsaket av frie radikaler. Frie radikaler kan ødelegge hjerneceller, som fører til hukommelsestap, og i verste fall, demens. Brain & Mind fortsetter med å si at vitamin E maksimerer hjernen fungerer ved å hjelpe god sirkulasjon av blod til hjernen. Oljer som palm, mais, solsikke og olivenolje er gode kilder, som er nøtter, solsikkefrø, kiwi frukt, fisk og peanøttsmør. Den anbefalte daglige dosen av vitamin E er 15 milligram. De fleste frukt, grønnsaker og planten inneholder vitamin C. Anbefalt daglig dose er 90 milligram.

utsette huden din for solen i minst 15 til 30 minutter, tre ganger i uken for å tillate kroppen å syntetisere nok vitamin D for sunn hjernen fungerer. Ifølge Robert J. Przybelski, lege og forsker ved University of Wisconsin School of Medicine and Public Health, "vitamin D aktiverer og deaktiverer enzymer i hjernen og spinalvæske som er involvert i nevrotransmitter syntese og nerve vekst." Hjerneforsker David Llewellyn ved University of Cambridge gjennomført en studie som vurderte vitamin D-nivåer i mer enn 1700 menn og kvinner fra England, som var 65 år eller eldre. Han fant at det nedre nivå av vitamin D, desto lavere er nivået av mental ytelse. Matvarer som melk, soya melk og korn har blitt forsterket med tilstrekkelig nivå av vitamin D.

Hint

  • Delta i hjernen aktiviteter som kryssord og Sudoku. For å holde hjernen din fungerer godt, må du bruke den.
  • Rådfør deg alltid med ernæringsfysiolog før du tar noen nye vitaminer og mineraler.