Digidexo.com

Advarsler på Guarana

Guarana er en urte supplement som du finner i ingredienslisten for en rekke ulike produkter, blant annet energidrikker og noen brus. Guarana inneholder en stor mengde koffein, noe som gjør det til et verdig tillegg til kommersielle energidrikk-produkter. Det er noen viktige advarsler om å vurdere når det kommer til guarana og koffein innhold, imidlertid.

Interaksjoner

Guarana kan forverre en rekke forhold. Hvis du har hypertensjon (høyt blodtrykk), diabetes og grønn stær, osteoporose eller angst, bør du rådføre deg med lege før du bruker guarana. Hvis du har hjerteproblemer, snakke med en lege før du tar koffein eller guarana i store mengder. Hvis du er allergisk mot noen fargestoffer, mat eller konserveringsmidler, er det viktig å snakke med helsepersonell før du tar guarana.

Koffein Advarsel

Guarana består av en betydelig mengde av koffein. Koffein i store doser kan føre til problemer med visse helseproblemer. For eksempel kan guarana og koffein forverre en angstlidelse, noe som gjør det verre. Hvis du oppdager at du opplever en økning i angst mens forbruker guarana, stopp og ta kontakt med legen din for å finne årsaken. Koffein i guarana kan også forverre enkelte hjertesykdommer. Du bør aldri ta guarana hvis du har en hjertesykdom med mindre du ta kontakt med lege på forhånd.

Graviditet og amming

Som i 2010, er det ikke kjent hva slags effekt guarana kan ha på kvinner som er gravide eller ammer. Hvis du er gravid eller kan være gravid, bør du rådføre deg med lege før du bruker guarana. Legen din vil gi deg råd om hvorvidt et bestemt nivå av guarana er trygt for deg.

Medisinering Interactions

Guarana kan samhandle med noen medisiner. Dette inkluderer koffein og andre sentralstimulerende stoffer som kokain eller amfetamin og vekttap kosttilskudd. Guarana kan også samhandle med cimetidin, cozapine, fluorokinolonantibiotika, diabetes medisiner, fluvoksamin, meksiletin og teofyllin. Ikke ta guarana uten først å konsultere en lege hvis du bruker noen av disse medikamentene eller kosttilskudd fordi de kan utgjøre en trussel for helsen.