Digidexo.com

Er Androstenedione Legal?

Etter den føderale reguleringen av steroider, utøvere og forskere var på utkikk etter den neste store tingen i atletisk kosttilskudd. Som kom med oppfinnelsen av pro-hormoner. Androstenedion, den pro-hormon gjort populært av Mark McGwire, er en forløper til testosteron og østrogen. Lovligheten av dette stoffet ble forandret for alltid etter at Kongressen vedtok Anabole steroider Control Act i 2005 Androstenedione er ulovlig å distribuere, eie eller bruk. Salget av androstenedinoe ble forbudt i 2004 av FDA.

Historie

Historien om pro-hormoner begynner der lovligheten av steroider slutter. Som steroider ble føderalt kontrollerte stoffer, begynte enkeltpersoner på nytt for å søke etter sin erstatning. Hvis produksjon, salg og administrasjon av syntetisk testosteron var ulovlig i henhold til føderal lov, interessenter gikk langs intensjonen i loven og tok det neste logiske skrittet for å utvikle produkter som inneholdt ikke testosteron, men de forløpere for testosteron - stoffer som kroppen kunne lett konvertere til biotilgjengelig testosteron. Den første av disse stoffene for å oppnå utbredt popularitet i USA var androstendion. Androstenedion, sammen med mange andre pro-hormoner, ble gjort ulovlig av 2005 endringer i Anabole steroider Control Act.

Effekter

Androstendion er et naturlig forekommende stoff i kroppen. Den er laget av binyrene og gonadene hos både menn og kvinner, og er forløperen til både testosteron og østrogen. Som et supplement, androstendion ble vist å øke testosteron nivåer over en åtte timers periode ved å ta en dose på 300 mg per dag. Østradiolnivåer økt også. Studier utført ved en daglig dose på 50 mg, 100 mg og 300 mg alt viste ingen signifikant effekt på kroppsfettet, muskelstørrelse eller styrke.

Bivirkninger

Selv om ingen merkbar effekt ble sett på muskel størrelse eller styrke, andro brukere opplevde østrogen side-effekt, blant annet økt risiko for prostatakreft, hjertesykdom, prostataforstørrelse, senket libido (hos menn) og muligheten for å utvikle gynecomastia. På balanse, med null reelle fordeler og en rekke uønskede bivirkninger, androstendion var en sving og en glipp.

Evolution

Men gjorde androstenedion føde pro-hormon industrien, og gjorde føre til utvikling av flere andre beslektede stoffer som var vellykket. Disse substanser kommer i nærheten av effekten av steroider og samtidig minimere potensialet for bivirkninger. To av disse pro-hormon suksesshistorier var 4-androstenediol (4-ad) og 19-nor-4-androstenediol, som begge hadde omtrent 80 prosent av effekten av anabole steroider og færre bivirkninger enn den mislykkede androstendion.

Konklusjon

Det ironiske i den føderale regjeringens holdning mot bruk av anabole steroider er at i forbifarten den opprinnelige Anabole steroider kontroll loven og forby disse stoffene, skapte de drivkraft for utvikling av pro-hormoner - stoffer som ikke var like effektive, men var som farligere enn steroider. Ikke bare pro-hormoner har redusert effektivitet kombinert med uønskede bivirkninger, men det medisinske samfunnet har ved siden av ingen etablert mengde forskning på de langsiktige effektene av disse nyutviklede komponenter (i motsetning til steroider, som har eksistert siden 1930-tallet) . Det er vanskelig å forutsi om det neste rekke rettslige sport kosttilskudd vil produsere nær antall fare utgår fra pro-hormon mani, men det er en visshet om at, med erklæringen av pro-hormoner som androstenedion som forbudte, vi vil snart finne ut.