Digidexo.com

Tegn og symptomer på irritabel tarmsykdom

Irritabel tarm syndrom er en fordøyelses tilstand som ofte påvirker tykktarmen. Mens det kan skape noen smertefulle og ubehagelige symptomer, er irritabel tarm-syndrom ikke er en tilstand som vanligvis fører til varig skade på tykktarmen. Mange kontrollere deres tilstand ved å endre sitt kosthold og får mer mosjon.

Buksymptomer

Irritabel tarm syndrom viser seg på mange måter, og de primære symptomene er tegn på ubehag i magen. Personen vil føle abdominal oppblåsthet ledsaget av magesmerter som vil være alvorlig til tider. Andre symptomer er forstoppelse, diaré, ukontrollerbar flatulens og slim i solid krakk. En person som lider av irritabel tarm syndrom kan også legge merke til endringer i måten hans indre fungere.

Emosjonelle symptomer

En person som lider av irritabel tarm syndrom kan begynne å vise tegn til uforklarlig angst og depresjon. Disse symptomene kan være sterkest etter at hun har spist et måltid. Hun kan også begynne å oppleve et tap i hennes sexlyst og en nedgang i hennes ønske om seksuell kontakt.

Søvnforstyrrelser

Når irritabel tarm syndrom sett i det vil vise tegn som ikke vil tillate personen til å sove, eller det kan gjøre hans våkne timer mer smertefull. Han kan oppleve alvorlig hodepine som kan gjøre sovne vanskelig. Han kan ha anfall av søvnløshet. Han vil finne det vanskelig å konsentrere seg om daglige aktiviteter.

Urin Symptomer

Som irritabel tarm syndrom fremskritt personen kan begynne å oppleve urin symptomer som for eksempel problemer med vannlating, men likevel ha hyppig trang til å urinere. Personen kan også finne det vanskelig å fullstendig tømme blæren når hun endelig ikke utvikler evnen til å gå.

Andre symptomer

Andre symptomer inkluderer ryggsmerter, hjertebank og en ubehagelig smak i munnen. Det kan være en økning i disse symptomene etter at personen har spist eller under stressende situasjoner. Kvinner som lider av irritabel tarm syndrom kan merke en økning i symptomer i løpet av menstruasjonssyklusen.