Digidexo.com

Hvordan identifisere Malabsorpsjon

Malabsorpsjon oppstår når tynntarmen har vanskelighets absorbere næringsstoffer. Vanligvis oppstår malabsorpsjon som et resultat av andre forstyrrelser, slik som cystisk fibrose, kronisk pankreatitt eller laktoseintoleranse. Lidelser som disse forårsaker utilstrekkelig nedbryting av mat under fordøyelsen, skader på slimhinnen i tynntarmen eller redusert bevegelighet, evne til intestinal vegger til kontrakt. Hvis venstre ubehandlet, kan malabsorpsjon føre ernæringsmessige mangler og mulige nerveskader. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du kan identifisere malabsorpsjon.

Hvordan identifisere Malabsorpsjon

gjenkjenne symptomer på malabsorpsjon er diaré. Vær oppmerksom på at avføring kan også være store, blek og produsere en sterk lukt. Vet at magekramper, oppblåsthet og luft i magen kan også være til stede.

Forstå vekttap kan være en betydelig symptom. Noen pasienter lider et tap av protein, muskelsvinn, forsinket vekst eller en unnlatelse av å trives.

Se etter tretthet og svakhet å følge malabsorpsjon. Vet at manglene kan føre til anemi, en lidelse som manifesterer seg i symptomer som blek hud eller kortpustethet.

Husk malabsorpsjon er knyttet til flere underliggende årsaker. Kjenn den hyppigste årsaken sitert er fordøyelses svikt på grunn av cystisk fibrose og kronisk pankreatitt. Malabsorpsjon er også forårsaket av mangler av et bestemt enzym som i tilfelle av laktoseintoleranse, hvor et enzym som er nødvendig for nedbryting av sukker, laktose mangler. Malabsorpsjon oppstår i respons til cøliaki og andre lidelser som fører til skade på slimhinnen i tarmen. Systemiske sykdommer, slik som diabetes mellitus, kan forårsake malabsorpsjon ved å utløse atypisk motilitet i tarmveggene. Vær oppmerksom på at malabsorpsjon oppstår som følge av strukturelle endringer i tarmen forårsaket av Crohns sykdom, en inflamatory tarm lidelse. Vet ytterligere årsaker er infeksjoner som Whipple sykdom og HIV.

Vet at hvis malabsorpsjon går ubehandlet, anemi og osteoporose kan føre til. Sjekk for mangel på vitamin B12, da det kan påvirke ryggmargen og perifere nerver, og dermed spørre tap av følelse i hender og føtter.

Ta kontakt med din lege hvis noen av symptomene nevnt ovenfor utvikler, spesielt hvis du har blitt diagnostisert med noen av de midler som er kjent for å forårsake malabsorpsjon. Forvent malabsorpsjon å bli avslørt gjennom tester knyttet til en underliggende sykdom heller enn en spesifikk test for malabsorpsjon. For eksempel, kan blodprøver avsløre blodmangel. En spesifikk røntgen kan utføres for å sjekke for skade på fordøyelseskanalen.

forventer en lege til å hjelpe deg med å administrere malabsorpsjon mens behandle den underliggende sykdommen. Søk etter din helsepersonell for å foreslå endringer i kostholdet, foreskrive medisiner eller anbefale vitamintilskudd. Ta trøst i å vite at de fleste tilfeller av malabsorpsjon kan håndteres effektivt.

Hint

  • Denne artikkelen er beregnet til å tjene som en generell innføring i en sammensatt tilstand. Listen som er på ingen måte uttømmende, og kvalifiserer ikke som en erstatning for behandling og diagnostisering av helsepersonell.