Digidexo.com

Bivirkningene av cellegift for Lupus

Mens lupus er en svært vanlig tilstand, mange mennesker er ikke klar over hva det er og hva som kan gjøres for å behandle den. Lupus angriper en persons immunsystem, og hun har problemer med kroppen hennes angriper friskt vev og celler. Behandling kan være vanskelig til tider, men en form for behandling som har vist seg å ha en 40 prosent suksessrate uten problemer på veien er kjemoterapi.

Betydning

Selv om kjemoterapi blir hovedsakelig brukt for kreftpasienter, kan den brukes i mange andre sykdommer, særlig de som påvirker autoimmune system, slik som lupus. Kjemoterapi bidrar til å eliminere den irregulære atferd i en persons celler i stedet for å ødelegge cellene helt.

Bivirkninger

Selv om doser for lupus er mye lavere enn for kreft, bivirkninger av kjemoterapi er ganske like. Når kjemoterapi administreres, utarmer det antall røde blodceller som dannes, noe som kan gjøre en person blodfattig. En person går gjennom denne type behandling kan også ha et lavt antall hvite blodlegemer, noe som kan gjøre ham mer utsatt for sykdommer. Det er sagt at dette er for en kort tid på grunn av den lave dose av medisinen.

En pasient kan også oppleve slike symptomer som kvalme, diaré, oppkast og mageproblemer. Det er viktig å huske på at mange av disse symptomene forsvinner etter gang. Pasientene bør også være forsiktig når du får et kutt, som deres blod kan være treg til å koagulere.

Fordeler

En av de beste fordelene med kjemoterapi for sykdommer som lupus, er at doseringen av kjemoterapi anvendes er mye lavere enn den dose for behandling av kreft. Denne type behandling tar lengre tid enn andre behandlinger gjør, men, til slutt, har en mer langvarig virkning. I noen tilfeller, det stopper lupus helt.

Advarsel

Hvis du lider av lupus og vurderer kjemoterapi, vil du ønsker å snakke med legen din. Det er viktig å holde legen informert om tilstanden slik at hun kan gjøre det beste valget i den type kjemoterapi for deg.

Typer

Mens det er en god del av kjemoterapi narkotika på markedet i dag som kan brukes til å behandle slike tilstander som lupus, noen har vært kjent for å fungere best: azatioprin, cyklofosfamid, lefunomide, metotreksat og mykofenolat. Noen av merkenavn av disse er Arava, Cytoxan, Rheumatrex, Imuran og CellCept.