Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne blindhet hos spedbarn

Hvordan gjenkjenne blindhet hos spedbarn


Ha spedbarn visjon sjekket av en profesjonell, som det er vanskelig å avgjøre om et spedbarn er blind eller svaksynt. Spør din lege for å sjekke barnets syn så snart du mistenker et problem, siden det tidligere et problem oppdages mer effektiv behandling kan være.

Hvordan gjenkjenne blindhet hos spedbarn

Trekk fingeren og hold den nær babyens ansikt. Sakte beveger fingeren frem og tilbake og se for å se om ditt barns øyne spore dine bevegelser.

Ta barnet ditt inn i et mørkt rom. Sitte nær henne og se reaksjonen hennes mens noen slår på overhead lys. Hun bør svare på den plutselige lysstyrke på en måte som du kan se, typisk ved å blinke eller lukke øynene.

Bruk en penn lys og glans den direkte inn i hver av ditt barns øyne. Undersøk hvert øye for å se om pupillen utvider med lyset. Hvis ingen utvidelse skjer, er det en indikasjon på at hans visjon er svekket.

Finn en fargerike leketøy som spedbarn ikke er vant til å se og plassere den foran øynene hans. Flytte objektet opp og ned og fra side til side for å se om babyen din vil følge den med øynene og snu hodet for å holde det i hennes synsfelt.

Be om at den visuelle respons fremkalt test gis til spedbarn. Spør ekspertene å feste skjermen som tillater dem å se hjernens reaksjon på visuelle stimuli.