Digidexo.com

Hjertestans & Intestinal stenose

Hjertestans & Intestinal stenose


Intestinal stenosis er delvis blokkert av tarmen. Som skjedde med Heather O'Rourke, stjernen i "Poltergeist", intestinal stenose kan føre til hjertestans, som resulterte i hennes død i 1988 hjertestans betyr at pasientens hjerterytme har avtatt drastisk eller at hjertet eller lungene har sluttet å funksjon.

Årsaker

Intestinal stenose skyldes vridning av tarmen hos fosteret eller obstruksjon i tarmen på grunn av bukveggen defekter, brokk eller sykdom. I fatale tilfeller av intestinal stenose, er pasientens kropp så underernært at hjertestans kan følge. Hjertestans er også forårsaket av hjerterytme uregelmessigheter, pacemakersvikt, drukning og en rekke andre arrangementer.

Symptomer

Intestinal stenose er preget av kvalme, oppkast, manglende evne til å spise riktig og magesmerter. Hjertestans er preget av tap av bevissthet, respirasjon og puls. Det kan være dødelig i løpet av få minutter. Det er ofte innledes med brystsmerter, kortpustethet og ørhet.

Behandling

Behandlingen for intestinal stenose, avhenger av plasseringen av blokkering og de resulterende symptomer. For pasienter med oppblåst abdomens, er deres overflødig gass fjernes gjennom en slange. For pasienter som ikke kan absorbere nok næring fra maten, kan IV næring og væske gis. Hjertestans er behandlet av HLR, etterfulgt av defibrillering og annen nødhjelp.