Digidexo.com

Flytende Nitrogen vorte fjerning

Vorter er ikke-kreftsvulster på hudens overflate forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Mens de kan være skjemmende og føre til ubehag, vanlige vorter --- som plantar og flate vorter --- er som regel ufarlig. Genital warts, også kjent som veneriske vorter eller condylomata acuminata, er en seksuelt overførbar sykdom som kan føre til andre alvorlige helseproblemer. Heldigvis kan legen behandle begge typer vorter med kryoterapi eller cryosurgery. Kryoterapi er en flytende nitrogen vorte fjerning prosess der legen din fryser vorter, forårsaker dem til Slough off av huden din.

Pre-Prosedyre Konsultasjon

Mens kryoterapi kan virke fristende eller ønskelig, bør du oppsøke legen din for å finne ut om det er det beste behandlingsalternativet for vorte fjerning. Vanlige vorter forsvinner ofte av seg selv over tid uten behandling. Det finnes også alternativer for behandling som over-the-counter salisylsyre og duct tape. Disse er mindre kostbare og mindre invasiv. Kjønnsvorter kan best behandles med lege-foreskrevet aktuell kremer og immunrespons boosters. Legen din vil informere deg om alle tilgjengelige behandlingsalternativer og hjelpe deg å velge den beste for din vorte fjerning.

Flytende Nitrogen Treatment

Flytende nitrogen vorte fjerning utføres i et legekontor og krever ikke spesielle forberedelser slik som anestesi. Under kryoterapi legen din vil bruke flytende nitrogen på og rundt hver vorte. Dette fryser vorter. Vortene blir så tillatt å tine og er frosset et andre eller tredje gang, hvis det er nødvendig. Den mengden og intensiteten av fryse-tine-sykluser, og er avhengig av størrelsen og densiteten av hver vorte. Behandlingen er ikke veldig smertefullt.

Mens flytende nitrogen behandling er effektiv i fjerning vorte, kan det ikke herde HPV-virus som forårsaker vorter. Flytende nitrogen vorte fjerning kan også føre til arrdannelse i det berørte området.

Post-Treatment Care and Recovery

Healing kan ta 1-3 uker å fullføre. Dette varierer etter vorte plassering og mengden av lesjonene fjernet. Det kan være hevelse, irritasjon, sårhet og mild smerte ved å følge prosedyren. Spør legen din om medisiner for å bekjempe disse bivirkningene hvis de er altfor belastende. Ikke bli skremt hvis dødt vev gradvis kaster ut av de berørte områdene etter flytende nitrogen behandling, da dette er vanlig.

Ring legen din umiddelbart hvis du opplever feber, illelukt eller gulaktig utflod, fortsatt smerte eller blødning etter genital vorte fjerning. Unngå seksuell kontakt før det berørte området har grodd helt.

Kvinner som har hatt flytende nitrogen vorte fjerning for vaginal eller livmorhals vorter bør være oppmerksom på en vannaktig utflod. Bruke bind i stedet for tamponger i to til tre uker etter operasjonen.