Digidexo.com

Hvorfor Er Diet Pop dårlig for deg?

Hvis du prøver å gå ned i vekt og få sunne, kan kosthold pop ikke være den beste drikken for deg. De kunstige søtstoffer som brukes i disse produktene bidra til en rekke helseproblemer, og kan faktisk føre til vektøkning. Velge vann eller sitrus-flavored selters vann i stedet.

Metabolsk syndrom

Metabolsk syndrom er en samling av symptomer som følge av overforbruk av aspartam, søtningsmiddel i de fleste diett brus. Symptomer inkluderer høyt blodtrykk, økt magefett og uberegnelig blodsukkernivået. A New York Times artikkel hevder at diett brus drinkers er på en 34 prosent større risiko for å utvikle metabolsk syndrom.

Hjernesvulster

Washington University Medical School forsker John W. Olney mener det kan være en kobling mellom aspartam og hjernesvulster. Det har vært en kraftig økning i hjernesvulster som ser ut til å sammenfalle med spredning av aspartam-søtet brus.

Cyklamater

Etter å ha blitt utestengt som et kreftfremkallende av FDA i 1969, ble cyklamater fjernet fra alle matvarer. FDA forskere har nylig revurdert dataene og nå føler at cyklamater er ikke kreftfremkallende. En begjæring venter for øyeblikket på FDA til reapprove cyklamater som et tilsetningsstoff.

Splenda

Flere merker av brus bruke sukralose (Splenda) som søtningsmiddel. Splenda er avledet fra sukker; det har vært noen langtidsstudier på effekten av dette produktet, men det er noe bevis på at det forstyrrer sunn balanse av bakteriefloraen i tarmen.

Sakkarin

På 1970-tallet ble sakkarin knyttet til kreft og dens bruk i næringsmidler og drikkevarer falt. Videre studier indikerte at resultatene av testene --- som ble utført på rotter --- ikke gjelder for mennesker, og det har fått tilbake markedsandeler.

Tryggere valg

Forhandlere og produsenter begynner å fremme de helsemessige fordelene av matvarer og drikkevarer som inneholder naturlig sukker. Naturlig sukker er tryggere enn aspartam og andre kunstige søtningsmidler, men det vil fortsatt føre til vektøkning hvis konsumert i overkant.