Digidexo.com

Hvorfor er en negativ AIDS test ikke alltid rett?

HIV-testing er avhengig serokonversjon, som er utviklingen av et påvisbart nivå av antistoff mot HIV. Fordi mengden av tid denne prosessen tar varierer individuelt, er et negativt resultat for en HIV-test ikke alltid rett.

Gjennomsnittlig Time Frame

De fleste mennesker som kontrakten HIV utvikler en påviselig nivå av antistoffer mot hiv i løpet av en måned etter smitte. Tilstedeværelse av HIV-antistoffer viser at legemet har generert en immunrespons, og at HIV-infeksjon er til stede.

Tidsramme Betraktninger

For noen mennesker, kan det ta mellom tre og seks måneder for å seroconvert. Det er ikke mulig for en person å vite hvor lang tid denne prosessen vil ta.

Andre tids Betraktninger

En HIV-test utført før en måneds tid har gått siden eksponeringen er svært lite sannsynlig å returnere et nøyaktig resultat. Selv om en måned har gått, og du tester negativt, bør du bli testet på nytt i tre til seks måneders vinduet for å bekrefte din status.

RNA-tester

RNA-tester for HIV kan returnere nøyaktige resultater innen sju til ti dager etter eksponering, ifølge HIVplusmag.com. Imidlertid er disse tester er lite utbredt, og er ikke lett tilgjengelig.

Regelmessig screening

Den beste måten å vite din status skal regelmessig undersøkes for HIV en gang hvert halvår. HIVTest.org kan hjelpe deg å finne en testside i ditt område (se Ressurser nedenfor).