Digidexo.com

Informasjon om hiv og aids for Kids

HIV / AIDS er et stort helseproblem som rammer mennesker over hele verden. HIV står for humant immunsvikt-virus, mens AIDS står for ervervet immunsvikt syndrom. HIV forårsaker AIDS.

Definisjoner

HIV er et virus - en svært liten, ikke-levende partikkel som forårsaker sykdom. AIDS er et syndrom, noe som betyr en gruppe av medisinske tilstander som alle har den samme grunnleggende årsak.

Årsaker

Du kan få HIV fra å ha ubeskyttet sex med noen som har hiv og ved å dele nåler med noen som har hiv. Noen barn født av mødre som har HIV får også viruset, ifølge HIV / AIDS veldedighet Avert.org.

Funksjoner

Hiv angriper celler i immunsystemet, som er kroppens naturlige måte å beskytte seg mot sykdom. HIV gjør disse cellene produserer flere kopier av viruset i stedet for å bidra til å beskytte kroppen.

Effekter

Når kroppens immunforsvar er svekket, kan folk bli veldig syk. Personer med fremskreden HIV-sykdom eller AIDS, utvikle sykdommer i mange forskjellige deler av kroppen sin.

Behandling

Det finnes ingen kur for hiv. Men legemidler som kalles antiretrovirale bidra til å forsinke HIV, la folk med hiv lever lenger og være mer sunt.

Betraktninger

Du kan ikke få HIV fra å spille med en venn som har HIV, ved å dele henne drikke, eller ved å klemme henne. Du kan heller ikke få HIV fra en bug bite, når noen hoster eller nyser, eller ved å bruke badet eller et svømmebasseng.