Digidexo.com

Hvorfor Prednison gjøre deg opp i vekt?

Hvis du har en medisinsk tilstand som en autoimmun lidelse, leddgikt eller pusteproblemer, kan legen din har foreskrevet en medisin som kalles prednison for å lindre symptomene dine. Dessverre, kan lettelse at prednison har å tilby noen ganger bli overskygget av bivirkninger som vektøkning.

Hva er Prednisolon?

Prednison er en syntetisk, reseptbelagte medisiner som har anti-inflammatoriske egenskaper. Ifølge Drugs.com, prednison er en del av en klasse av medikamenter som er kjent som kortikosteroider, som er i stand til å undertrykke immunforsvaret. Prednison vanligvis bare er foreskrevet for korte perioder av gangen.

Fat Omfordeling

En kjent bivirkning av prednison er omfordeling av fett. Johns Hopkins Vaskulitt Center rapporterer at denne fett omfordeling prosessen flytter ofte fett i ansiktet, halsen, magen og ryggen. Når fettet er fordelt på baksiden av halsen, kan det skape det som kalles en "fettpute .. Fettet pad er ikke farlig og ofte avtar når medisinen er konisk.

Hvor mye?

Prednison påvirker alle forskjellig, og hvor mye vekt som kan oppnås mens du tar stoffet varierer. Vektøkning er normalt avhengig av dosering foreskrevet og hvor lang tid at prednison er tatt. Ifølge Daily Strength.org, kan behandling med prednison potensielt gi mellom 4,4 og 28.6 pounds av ekstra vekt per år.

Den laveste dosen Mulig

Prednisolon er faktisk en fremstilt form av hormonet, kortisol, som finnes naturlig i kroppen. Overskytende mengder cortisol kan føre til uønskede bivirkninger som kan inkludere appetitt stimulering og vektøkning. Av denne grunn, forklarer Med-Solver.com at når administreres oralt, den laveste dosen mulig bør alltid være foreskrevet av lege.

Bedre sjansene dine Ikke økende vekt

GiHealth.com rapporterer at det er et par ting du kan gjøre for å bedre sjansene dine for å ikke få vekt. Unngå bruk av store mengder salt er viktig fordi prednison kan føre til at kroppen til å holde vann. Tillegg av kalium-rik mat til kosthold kan også bidra til å avlaste væskeansamlinger. Redusere inntaket av fett, karbohydrater og fast-food er også nyttig. Du kan også være lurt å tenke på å spise mindre måltider, oftere i løpet av dagen. Gjør du det kan hjelpe slå ut overskytende sultfølelse og snack cravings.