Digidexo.com

Foods som låser opp Leptin Hormone

Foods som låser opp Leptin Hormone


Når det kommer til vekttap, virker det som å miste overflødig vekt er bare en del av kampen. Ifølge forskere ved Penn State College of Medicine, bare én av seks amerikanere som noen gang har vært overvektig eller fete mister vekt og opprettholder vekttap på lang sikt. Nyere forskning på hormonet leptin kan være nøkkelen til å endre disse tallene. Produsert av fettvev, hastigheter leptin opp metabolismen og spiller en sentral rolle i appetitt kontroll ved å handle direkte på hjernens hypothalamus å signalisere metthetsfølelse.

Fytokjemikalier

I overvektige mennesker, på grunn av kronisk betennelse, gjør leptin produseres av kroppen fungerer som den skal, slik at prosessene av vekttap og vekt vedlikehold mye vanskeligere. Økt forbruk av fytokjemikalier hjelper bekjempe betennelse som forårsaker leptin motstand. To typer av fytokjemikalier som vanligvis finnes i frukt og grønnsaker er karotenoider og flavonoider. Disse fettløselige forbindelser arbeide for å redusere betennelse som blokkerer leptin.

Lyse, fargerike matvarer som kirsebær, granateple, blåbær, sitrusfrukter og lilla druer inneholder mest flavonoider, men de kan også bli funnet i mørk sjokolade, løk og grønn te. Matvarer som tomater, brokkoli, gulrøtter, papaya og vinter squash er rike på karotenoider.

Omega-3 fettsyrer

Forskere ved Harvard Medical School har funnet at kronisk betennelse fører til forhøyede nivåer av SOCS (undertrykkere av cytokin signale) proteiner, som blokkerer signalene som leptin sender til hjernen. I tillegg til fytokjemikalier, økt forbruk av omega-3 fettsyrer er også nødvendig å redusere kronisk betennelse og låse opp leptin hormonet. Fordi disse "gode fettstoffer" kan ikke produsere naturlig i kroppen, må de bli fortært.

Det er best å få omega-3 fettsyrer fra mat til fullt utbytte fra sine naturlige betennelses kjemper kvaliteter. Omega-3 fettsyrer er en del av grønne grønnsaker, fisk, frø, valnøtter og belgfrukter som marineblå bønner, nyre bønner og soyabønner. Fisk som laks og tunfisk er også rik på omega-3 fettsyrer.

Natural Foods

Mens låse opp leptin hormonet er avgjørende for langsiktig vekttap, det krever en endring av tankesett. Matprodusenter bruke overflødig salt og sukker for å bekjempe blid smak av kunstig mat og disse smaker har blitt stigbøylen av det amerikanske kostholdet, overveldende mer subtile naturlige smaker. Selv om mindre caloric enn junk food, og med "diett mat" er avhengige av kunstige smaker, sukker erstattere og falske fett; de ikke inneholder de anti-betennelse egenskaper av naturlige matvarer.

Til syvende og sist, låse opp leptin hormonet krever unngå både kosthold og junk food og økende forbruk av naturlig mat krydret med naturlige urter og krydder.