Digidexo.com

Pre-Diabetes Diet

Pre-diabetes er en tilstand som oppstår før utbruddet av type 2 diabetes. Med riktige endringer i livsstil, kan en person vanligvis forsinke type 2 eller forhindre det helt. En pre-diabetes kosthold er lik det som er anbefalt for type 2 diabetikere, med sunne lav-karbohydrat menyer, sammen med et treningsprogram.

Identifikasjon

I pre-diabetes, fastende blodsukker nivåer er høyere enn normalt, over 100, men under 125. Når en persons fastende blodsukker er 125 eller høyere, er han eller hun anses å ha type 2 diabetes. I Type 2 diabetes har kroppens celler blir resistente mot insulin, som øker blodsukkernivået. Siden de fleste mennesker med type 2 er overvektige, fokuserer en pre-diabetes diett på å miste vekt og opprettholde en sunn livsstil gjennom riktig ernæring og mosjon.

Betydning

I en studie kalt Diabetes Prevention Program, personer som opplevde 7 prosent vekttap redusert sin risiko for å utvikle type 2 diabetes med nesten 60 prosent. Dette var et stort forskningsforetak som inkluderte over 3200 overvektige deltakere fra 27 kliniske sentre rundt om i USA, alle som hadde blitt diagnostisert med pre-diabetes. En gruppe vedtatt endringer i livsstil, inkludert en lav-kalori diett og moderat trening, og denne gruppen forsinket eller helt forhindret Type 2 signifikant oftere enn gruppen gitt pre-diabetes stoffet metformin i stedet.

Funksjoner

En pre-diabetes kosthold inneholder karbohydrater som har en lav glykemisk verdi, betyr at de er mindre sannsynlighet for å forårsake en topp i blodsukkeret. Disse matvarer inneholder hel-hvete og andre hel-korn brød og frokostblandinger, sammen med frukt og grønnsaker. Personer med pre-diabetes bør unngå bearbeidet og raffinert mat, som betyr å eliminere alt som er laget med hvitt mel eller hvitt sukker. Stivelser slik som mais og bananer bør begrenses. Når du er i tvil, unngå hvite matvarer. Søtpoteter, hel-hvete pasta og brun ris er bedre alternativer enn sine kolleger.

Betraktninger

Fisk, magert kjøtt og ikke-fett eller lav-fett meieriprodukter, sammen med belgfrukter, er gode proteinkilder. Kalkun og kylling uten hud, og 90 prosent magert kjøtt, er gode alternativer. Fatty kjøtt og hele melkeprodukter bør unngås.

Typer

En person med pre-diabetes kan være lurt å tømme huset til noen matvarer som skal minimeres eller elimineres, og begynne nytt ved strømpe kjøleskapet og pantry med sunn mat. En endring i tilberedningsmetoder kan være i verk også. Personer med pre-diabetes bør unngå frityrstekte matvarer i favør av steking, broiling, eller grilling. Grønnsaker og magert kjøtt kan røre-stekt i raps-eller olivenolje, og en sandwich med grillet kylling på hele korn brødet gjør en perfekt alternativ til vanlig hurtigmat fare.