Digidexo.com

Spotting Etter Frozen Embryo Transfer

En frossen embryo er en prosess der en eller flere embryoer overføres til kroppen under fruktbare periode. Embryoer er frosset først og fremst fordi et par har flere embryoer enn den ønsker å bruke på den tiden. Embryo kan også fryses hvis du utvikle ovarialt hyperstimuleringssyndrom i løpet av in vitro fertilisering prosessen og må gjenopprette fra virkningene av fruktbarhet narkotika. I dette tilfellet kan du prøve en frossen embryo uker eller måneder etter at du er frisk igjen. Spotting etter en frossen embryo er ikke uvanlig.

Før Transfer

En frossen embryo er et befruktet egg som har vært frosset under IVF prosessen. Du må ta p-piller første til å undertrykke eggløsning. Hvor lang tid du tar pillene varierer - det kan være så lite som to uker eller mer enn to måneder. Du må kanskje også ta andre stoffer som Lupron eller annen form for østrogen. Syklusen blir så overvåket for å sjekke at kroppen din er å utvikle en tykk nok Slimhinnen. Fôret må være i stand til å støtte embryoene.

Embryo Tining

Embryoene må tines før de kan plasseres i kroppen din. Tineprosessen er langsom og nøye kontrollert. Først må de befruktede eggene kommer til romtemperatur. Embryoer har vært frosset i flytende nitrogen ved temperaturer som når nesten 200 grader under null. Når embryoene nå romtemperatur, blir de vasket i fire forskjellige væsker for å fjerne eventuelle gjenværende bevaring materiale. Embryoene blir deretter blir svakt oppvarmet inntil de når en temperatur på omtrent human kroppstemperatur.

Overføringsprosessen

De tinte embryoer overføres tilbake i livmor via et kateter som en del av en poliklinisk prosedyre. Du vil være våken, uten bedøvelse. Bestem på forhånd hvor mange embryoer du ønsker å overføre tilbake. Mer enn én kan føre til flere fødsler. Færre enn to kan redusere sjansene for en vellykket syklus.

Menstrual Spotting

Spotting er ganske vanlig i menstruasjonssykluser. Spotting består av små dråper av blod som kan se brunlig, rosa eller rødt. Spotting skiller seg fra en full periode fordi det er mye lettere. Når du spot, du vanligvis ikke krever en menstruasjons pad for beskyttelse. Spotting ofte skjer som følge av et fall i østrogennivået. Østrogen stimulerer livmoren til å lage en foring for barnet. Hvis eggstokkene ikke produserer helt nok østrogen, betyr dette en redusert fôr. Du kan være foreskrevet mer progesteron av din fruktbarhet spesialist.

Spotting Etter Transfer

Spotting etter en embryo kan være et tegn på suksess eller fiasko. En uke etter overføringen, kan du oppleve småblødninger. Dette er svært vanlig. Embryoet er gravende i slimhinnen. Som et resultat, kan du oppleve en liten nedgang i østrogennivået. Spotting kan også være et tegn på at du er i ferd med å få mensen. Hvis du opplever småblødninger, ta kontakt med din reproduktive endokrinolog (fruktbarhet lege) som et forebyggende tiltak. Legen kan doubleøstrogennivå.