Digidexo.com

Bivirkninger av Lotemax

Lotemax er øyedråper medikament som brukes i behandlingen av ulike irritasjon av øyet som forårsaker rødhet, opphovning og smerte. Medisinen er en oftalmisk kortikosteroid som virker ved å redusere betennelse forårsaket av bakterier som har kommet inn i øyet. Som med de fleste øyedråper, er det en rekke av sideeffekter som kan oppstå ved bruk av medikamentet.

Vanlige bivirkninger

Noen av bivirkningene av Lotemax inkluderer utslipp, tåkesyn, rødhet i øyet, øyelokk hevelse, tørre øyne, utenlandske kroppen opplevelser, økt rive, hodepine, rennende nese, følsomhet for sollys, kløe, sår hals og en stikkende følelse når dråpen er først plassert i øyet.

Alvorlige bivirkninger

Dessverre er det også en rekke alvorlige bivirkninger som kan komme som et resultat av bruk av dette medikament. Noen inkluderer elveblest, pustevansker, innstramming av brystet, hevelse i munn og tunge, visjon endringer, stadig forverring kløe, smerter i øyet, kraftig hevelse, og forsinket tilheling etter operasjonen. Disse bivirkninger er ekstremt sjeldne og bare påvirker et lite antall brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Lotemax øyedråper har vært kjent for å forårsake uklart syn i enkelte brukere. Som et resultat, er det anbefalt at brukerne ikke betjene hvilken som helst type av maskiner (inkludert bil) ved bruk av medikamentet. Myke kontaktlinser har vært kjent for å absorbere noen av de kjemikaliene som finnes i medisiner, så det anbefales at brukerne ikke bruker dem i løpet av syklusen sin.

Bruk

Dette medikament er for bruk som øyedråper bare og er ikke ment for inntak gjennom nesen eller munnen. Før du bruker Lotemax, kan du vaske hendene grundig. For å søke, bruke pekefingeren til å trekke bort din øyelokket, utsette innsiden av øyet. Når utsatt, klem den anbefalte doseringen fra flasken inn i øyet og lukk straks å tillate medisiner til å søke. Hvis du savner en dose av Lotemax, ta neste dose så snart som mulig og aldri ta mer enn den anbefalte mengden.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de nevnte bivirkninger, ta kontakt med din lokale lege umiddelbart.

Ved mistanke om overdose, kontakt ditt lokale giftsenteret og leder direkte til legevakten.

Lotemax øyedråper er ment for bruk i bare øynene og bør ikke plasseres i en hvilken som helst av kroppens andre åpninger.