Digidexo.com

Hvordan Les Swallow Studies

Hvordan Les Swallow Studies


En barium svelge studien er en diagnostisk test som brukes til å identifisere årsakene til symptomer som smertefull svelging problemer, mageproblemer, halsbrann, smerter i spiserøret, moderate til alvorlige magesmerter, blodig oppkast, blodig avføring eller uforklarlig vekttap. Studien er utført av en radiolog.

Hvordan Les Swallow Studies

Hvordan Les Swallow Studies

•  Sett opp en avtale med din primære omsorg lege for å diskutere din sykdom og symptomer. En henvisning er skrevet til en bestemt radiolog med ordrer for barium svelge test for å være preformed. Radiologer kan påvise nærvær av tumorer, polypper, magesår, erosjoner, eller andre fordøyelseskanalen lidelse som har å gjøre med å bevege maten gjennom systemet ved hjelp av røntgenteknologi og bariumsulfat.

Planlegg din avtale på radiolog og deretter prosedyren kan preformed. En sykepleier vil gi en 1/2 kopper en bariumsulfat væske, en tykk, kalkholdig, metallisk drikk som vil fungere som en kontrastvæske. Som det passerer gjennom fordøyelseskanalen, kan barium ses på en røntgen. Fremgangsmåten er enkel og vanligvis tar omtrent en time. En sykepleier vil sikkert feste pasienten til et bord ligger på ryggen. Prosedyren starter som tabellen vil sakte begynne å vippe fremover mens x-stråler er tatt igjen og igjen som barium løsningen beveger seg gjennom fordøyelsessystemet.

Tabellen vil vippe i forskjellige retninger for å flytte barium rundt i kroppen og stopper etter at pasienten er kommet tilbake til en horisontal posisjon, bedt om å ta flere flere slurker av barium løsning, og en endelig x-ray er tatt. Du kan bli spurt om å drikke mer av væsken under testen, og trykket kan påføres på forskjellige deler av kroppen.

Når x-stråler er utviklet, vil radiologen da kunne tydelig se eventuelle svulster eller områder av interesse som en mørk flekk blant hvit kontrast løsning. De skygget områder kan være kreft eller andre svulster, polypper, sår, erosjoner, eller andre fordøyelseskanal lidelse som har å gjøre med å flytte mat gjennom systemet og er synlige på en skanning ved hjelp av x-ray-teknologien og bariumsulfat.

Den radiologisk sender diagnose og søker tilbake til pasienten primære lege når resultatene beregnes. Du kan se dine skanninger med legen din hvor en beslutning vil bli gjort på kurs av behandling, som kan omfatte en kirurgisk prosedyre, en endring i kosthold eller innføring av medisinering. Skanningene kan oppdage akalasi, kreft i spiserøret og magesekken, gastroøsofageal reflukssykdom, polypper, sår, rifter i mageslimhinnen og esophageal stenose.

Hint

  • Barium studier er ofte preformet på pasienter som lider av genetisk sykdom Sandhoff sykdom, også kjent som Jatzkewitz-Pilz syndrom. Sandoff sykdommen fører til en lipidlagringsforstyrrelse hos personer som er mangelfull i beta-hexosaminidase A og beta-hexosaminidase B enzymer som forårsaker dette lipider å bygge opp spesielt i lungene. Denne sykdommen kan manifestere seg gjennom et bredt spekter av problemer som vanskelig eller manglende evne til å svelge og aspirasjon, der mat og flytende partikler trekkes inn i stemmebåndene inn i luftrøret. Hvis venstre ubehandlet, kan denne sykdommen utvikle lungebetennelse, som kan være dødelig.
  • Etter en barium svelge test, kan du forvente å oppleve forstoppelse, så det er et must at du drikker et tonn med vann for å skylle ut løsningen.