Digidexo.com

Er Mold på mat usunn?

Er Mold på mat usunn?


Mold er en type sopp som reproduserer ved hjelp av sporer. Mange mat muggsopp er skadelig for mennesker; inhalasjon av sporer kan forårsake allergiske reaksjoner, og spise mugg kan forårsake fordøyelsesproblemer som diaré.

Muggvekst

Mold vokser i forgreninger røtter og stilker som kalles hyfer. Røttene synke dypt ned i maten, mens stilkene vokse over overflaten og produsere sporer.

Temperaturer

Mold vokser bedre i moderat varme temperaturer, men fortsatt kan overleve i kjøleskapet. Den trives på fuktighet og næringsstoffer slik som de som finnes i mat.

Cutting Mold Off

Det er ikke trygt å bare kutte mold av utsiden av mat og spise resten, fordi mugg røtter gjennomsyre alt gjennom maten selv om de ikke er synlige.

Avhending av Mold

Ikke lukter mugne matvarer; inhalerte sporer kan forårsake en allergisk reaksjon. Kast den utenfor huset så sporene har ingen sjanse til å spre seg og føre til helseproblemer.

Good Food Mold

Ikke all mat mold produserer mykotoksiner - skadelige forbindelser som forårsaker sykdom. Mange oster, for eksempel blåmuggost og brie, inneholder smak mold som er helt trygt å spise.