Digidexo.com

Nonsurgical Behandling for Lumbar Spinal stenose

Lumbar spinal stenose oppstår når passasjen som bærer nerver i den nedre del av ryggmargen blir smal. Det er ikke-kirurgiske behandlinger som kan hjelpe lindre symptomer og bedre funksjon, men de har ikke kurere spinal stenose.

NSAIDs

NSAID (for eksempel naproksen og ibuprofen) er anti-inflammatoriske legemidler som kan gi smertelindring i en viss grad. Vær imidlertid oppmerksom på at langvarig bruk av NSAIDs kan forårsake sår i magen.

Steroider

Resept steroider, slik som kortison, blir injisert direkte inn i spinalvæske for å redusere betennelse og smerte. På grunn av deres bivirkninger, men ikke bruker steroider mer enn tre ganger i året.

Analgetika

Analgetika (som paracetamol) er smertestillende medikamenter som ikke reduserer betennelse. Overdreven bruk av smertestillende midler kan føre til skade på nyrene og leveren, så les medisiner etiketten nøye, spesielt hvis du drikker tre eller flere alkoholholdige drikker i døgnet.

Fysioterapi

Fysioterapi og trening bidrar til å forbedre styrken i musklene i ryggen. Sterke ryggmuskler gi bedre støtte til ryggraden, og vil forbedre fleksibiliteten.

Alternative behandlinger

Noen mennesker hevder å ha nytte av akupunktur og kiropraktikk manipulasjon. Det ingen vitenskapelige bevis for at akupunktur har langsiktige fordeler, og det er en sjanse for at kiropraktisk behandling kan faktisk forverre tilstanden. Rådfør deg med lege før du begynner noen alternative behandlinger.