Digidexo.com

Memory Styrking Diet

Memory Styrking Diet


Minne funksjon, forbundet med de tidsmessige fliker av hjernen, kan reduseres med alderen. Den gode nyheten er, er visse typer matvarer kjent for å støtte og hjelpe hjernen. Opprettholde et sunt, balansert kosthold med mye frisk frukt og grønnsaker er best for kropp og sinn, inkludert minne. Mat som er rik på omega-3 fettsyrer, vitamin B-komplekset og antioksidanter er blant de mest gunstig for hjernen og bør spises regelmessig.

Antioksidanter

Ettersom vi blir eldre, blir hjernen vår mer utsatt for betennelse og oksidasjon, prosesser som gjør det enklere for frie radikaler å feste seg til celler. Skader fra frie radikaler kan påvirke hukommelsen. Mat som er rik på antioksidanter er kjent for å redusere skader fra frie radikaler og beskytte hjernen. Mørke bær som acai bær og blåbær, samt røde druer, appelsiner, avokado, røde epler, plommer, brokkoli, rød paprika, rosenkål og spinat, er eksempler på antioksidantrike matvarer.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer kan forbedre hjernens aktivitet og hukommelse. De finnes i fisk som tunfisk, sild, vill laks og makrell, samt i valnøtter, linfrø, og extra virgin olivenolje. Disse "gode fettstoffer" bidra til å holde blodårene sunne, som igjen hjelpemidler sirkulasjon og sikrer tilstrekkelig oksygen når hjernen. Som en stor del av den grå materie som utgjør hjernen, omega-3 fettsyrer spiller også en viktig rolle i sunn nerve funksjon og å opprettholde funksjonen av hjernen synapser.

Vitamin B Complex

Vitamin B-komplekset omfatter tiamin, (vitamin B1) og cyanokobalamin (vitamin B12). Thiamin er funnet i hele korn, bønner, nøtter og grønnsaker, mens vitamin B12 finnes i kjøtt, egg og meieriprodukter. Vitamin B mangel kan føre til nevrologiske problemer. Som nevnt på Memory Loss Online, kan alvorlig tiamin mangel føre til Korsakoff sykdom, som forårsaker alvorlige hukommelsesforstyrrelser samt forvirring og hallusinasjoner. Mangel på vitamin B12 kan føre til nervecellen skade, med rapporterte symptomer inkludert demens. Det er viktig å sikre at du får riktig mengde B-vitaminer og bare ta tilskudd hvis anbefalt av en lege, som høye doser av disse vitaminene kan føre til skader i nervesystemet.

Viktigheten av balansert kosthold

Det er viktig å spise en balansert diett for mange grunner. En av disse er å hindre hukommelsestap. Et balansert kosthold bidrar til å balansere aktivitet i de tidsmessige fliker av hjernen, som er forbundet med minnet. Videre er det lurt å unngå høye karbohydrat eller høyt sukker mat, eller mat med høyt mettet fett eller trans-fettsyrer, som for eksempel stekt eller bearbeidet mat. Folk som spiser dietter høy i mettet fett eller trans-fettsyrer kan vise tegn på demens tidligere enn folk som spiser balansert diett som inkluderer protein, komplekse karbohydrater og omega-3 fettsyrer.

Kosthold og Alzheimers

Forskning i økende grad antyder diett kan være en viktig faktor i å forebygge Alzheimers sykdom. De eksakte årsakene til sykdommen er ikke kjent, men amyloid plakk, et stoff som kan bygge opp i hjernen, er kjent for å spille en nøkkelrolle. Som rapportert av MSNBC, en studie ledet av Dr. Carl Cotman, direktør for Institutt for hjernens aldring og demens ved University of California, Irvine, fant at eldre hunder matet en diett rik på antioksidanter gjennom flere år var i stand til å utføre Oppgaver og lære nye triks-bedre enn hunder matet normalt. MR avdekket strukturelle endringer i hjernen til hundene på antioksidant kosthold, særlig en reduksjon i oppbygging av amyloid plakk.