Digidexo.com

Hva er årsaken til tørr hud og hodebunn?

Hva er årsaken til tørr hud og hodebunn?


Tørr hud er et problem at mange lider av. Det er irriterende og ofte forårsaker kløe eller rødhet som følge av tørrhet. Uavhengig av årsaken til tørr hud, riktig hudpleie og et sunt kosthold kan lindre mye av tørrhet. Årsakene til tørr hud på kroppen og hodebunnen er allment variert, fra bruk av en upassende såpe eller sjampo til for mye tid ute i solen.

Feil sjampo eller såpe

En av de viktigste årsakene til tørr hud eller hodebunn er en upassende sjampo eller såpe for huden eller hårtype. Mens det er grunnleggende ideer om hvilke varer som er best, slik som såper beregnet for fet hud eller tørre hudtyper, finne en som er ideell for din individuelle hud kan ta litt prøving og feiling. Når du finner riktig sjampo eller såpe, er tørr hud og hodebunn problemer vanligvis eliminert.

Too Much Sun

Sollys er bra for huden så lenge det er i moderate mengder. Solbrenthet er åpenbart et tegn på for mye sollys på en gang, men tørr hud er noen ganger et tegn på for mye sollys over en tidsperiode. Det er kanskje ikke alltid resultere i solbrenthet.

Too Little Water

Dehydrering er en vanlig årsak til hud og hodebunn tørrhet. Kroppen holder på en hvilken som helst vann som er tilgjengelig i kroppen, og resultatet er tørking hud. Bor hydrert ikke bare vil bidra til å opprettholde riktig balanse i huden din, men også vil resultere i sunnere hud, hår og utseende.

Hard Water

Vaskevann er like viktig som drikkevann. Når en bolig, by eller annet sted har hardt vann, kan det skade og tørke ut huden. Ved hjelp av et kalkfilter eller filtrere vann før du bruker den for å vaske kroppen eller håret kan bidra til å redusere skader forårsaket av hardt vann.

Hot Water

Ved hjelp av varmt vann ikke bare tørker ut håret, det tørker også ut huden din. Med lunkent eller kaldt vann som er behagelig for huden din er ideell for god hud og hodebunnspleie. Unngå å bruke varmt vann så mye som mulig for å hindre skade på huden din og spesielt hodebunnen, som er følsom.