Digidexo.com

Mild hudutslett Fra Stress

Kløende, røde og betent hud er det siste du ønsker når du føler deg stresset. Forstå hvorfor hudirritasjon skjer vil hjelpe deg å finne en måte å lette symptomer og unngå å forverre situasjonen.

Fakta

En stress utslett, også kalt elveblest, kan manifestere seg på huden din som hevet, kløen renner. Ifølge Mayo Clinic, elveblest "er forårsaket av betennelse i huden. I noen tilfeller er elveblest og angioødem utløst når visse celler (mastceller) utgivelse histamin og andre kjemikalier i blodet og huden."

Det finnes andre hudsykdommer som kan forverres av stress inkludert psoriasis, eksem og dermatitt. Å ha en hvilken som helst av disse tre tilstander kan gjøre huden mer utsatt for irritasjon forårsaket av stress.

Misforståelse

Enten stress kan føre til utslett er et tema fortsatt debattert blant leger. Ifølge Medicinenet.com, kan milde utslett utvikles på grunn av stress og følelsesmessige forstyrrelser. Enten de er forårsaket eller forverret av stress, utslett og elveblest er kroppens måte å reagere på en stimulans, og er et medisinsk problem.

Effekter

Utslett eller elveblest kan være sentralt kun til ett område av kroppen din, eller du kan bryte ut over; det avhenger av din individuelle kroppens kjemi. Huden stiger, vokser mild rød i fargen og blir kløende og ubehagelig. Stramme klær og våte eller syntetiske stoffer bør unngås. Heat forverrer elveblest, så varm dusj eller bad bør unngås inntil hevelsen avtar.

Forebygging / løsning

Den mest effektive metode for behandling av en stress utslett er å behandle stress i seg selv. Ta deg tid til å vurdere hva dine stressfaktorer er. Også ta oppmerksom på dine matvaner. Har du en tendens til å spise mat med høyt salt og fett? Et mat som du bare spise når stresset kan føre til en allergisk reaksjon og være å klandre. Skrive ut dine tanker i en dagbok, snakke ting ut med en venn eller gå en tur kan roe nervene. Aktuelt antihistamin krem, brukt sparsomt til irritert hud, vil også hjelpe.

Også studere bivirkningene av alle reseptbelagte og homøopatiske medisiner / kosttilskudd du tar for å være sikker på at de ikke er årsaken til utslett. Se etter interaksjoner med mat du kan spise, og sjekk for å se at de ikke inneholder noe du er allergisk mot. Mange over-the-counter multivitaminer inneholder svovel, for eksempel.

Advarsel

Denne artikkelen er ikke ment å diagnostisere eller kurere. Elveblest og utslett kan være en indikasjon på en mer alvorlig tilstand. Hvis du får feber, frysninger, eller om det er noe væske i forbindelse med hud problem, søke øyeblikkelig oppmerksomhet fra en medisinsk faglig.