Digidexo.com

Soft Serve Ice Cream ernæring fakta

Men ofte referert til som iskrem, softis er faktisk ikke iskrem i tradisjonell forstand, men snarere en nær slektning med lignende ingredienser, egenskaper og smaker. Det er noen klare forskjeller mellom iskrem og myk tjene.

Produkt

Myk tjene iskrem er lik tradisjonelle iskrem bortsett fra at det er opprettet og servert på en varmere temperatur. Siden smaksløkene kan bedre oppdage smaker på dette litt varmere temperatur, myk tjene forbrukerne opplever mer avanserte smaker enn med tradisjonell iskrem. Softis er i hovedsak opprettet i det myke tjene maskinen fra en væske eller pulverblanding som er blandet og avkjølt i maskinen og deretter ekstruderes fra maskinen i virvler av den delikate behandler servert i enten en rett eller en kjegle.

Historie

John F. McCullough, mannen som grunnla Dairy Queen, er kreditert med å skape myke tjene iskrem.

Ingredienser

Myke tjene ingredienser er maissirup, myse, monoglyserider og diglyserider (emulgatorer), kunstige smaker, guargummi, kalsiumsulfat, cellulose tyggegummi, polysorbater 65 og 80 (emulgatorer), karragenan, magnesium hydroxide og luft pumpes inn i blandingen som det krystalliserer.

Næringsstoffer

En enkelt, 1 kopp (188 g) servering av Dairy Queen vanilje myk tjene iskrem er anslått å inneholde 280 kalorier og ca 9 g fett, 30 mg kolesterol, 140 mg natrium, 44 g av totale karbohydrater og 6 g protein. Det gir også 30 prosent av anbefalt daglig inntak av kalsium, vil 20 prosent av anbefalt daglig inntak av vitamin A, og 8 prosent av anbefalt daglig inntak av jern.

Fordeler

Myk tjene iskrem inneholder mindre melkefett enn tradisjonell iskrem --- vanligvis 3 til 6 prosent melkefett i myk tjene i forhold til 10 til 18 prosent melkefett i iskrem. Den inneholder også mye mer luft.