Digidexo.com

Hvordan Juster til et høyt fiber diett

Hvordan Juster til et høyt fiber diett


En viktig bidragsyter til fordøyelsesprosessen, gir fiber metoden for transitt i fordøyelsen. Løselig fiber, som oppløses i vann, bremser fordøyelsen å tillate optimalt opptak av næringsstoffer og regulere blodsukkernivået. Uløselig fiber ikke fordøye, og så gir bulk som beveger seg gjennom fordøyelsessystemet. Til tross for de massive fordelene ved en høy-fiber diett, de fleste amerikanere får bare omtrent halvparten av anbefalt mengde fiber hver dag.

Hvordan Juster til et høyt fiber diett

•  Øk fiber inntaket gradvis. En plutselig økning i fiber kan føre til fordøyelseskanalen til å bli oppblåst og gassy. Dette kan være ubehagelig og gjøre deg revurdere nytten av et fiberrikt kosthold. Prøv å innføre en del av fiber hver dagene til du har nådd den anbefalte daglige behovet av 25 gram for kvinner og tenåringsjenter og 30-38 gram for menn og tenåringsgutter. Start for eksempel med en ekstra stykke frukt eller grønnsak og øke mengden et par dager senere.

Drikk rikelig med vann. Vann er en partner til fiber. Hvis du har en uten den andre, vil fordøyelseskanalen ikke fungere skikkelig. For eksempel, hvis du øker fiberinntaket, men ikke drikker nok vann, vil fiber bevege seg sakte gjennom systemet. Øk vannet du drikker å smøre fiber og gir enkel passasje.

Eksperimenter med forskjellige typer fiber. Du kan finne at systemet reagerer bedre til bestemte typer frukt, grønnsaker, hele korn eller belgfrukter. Eller kanskje du foretrekker å ta en fiber supplement i stedet for en naturlig matkilde. Vær oppmerksom på, skjønt, at hvis du velger dette alternativet, kan det ikke ha de samme helsemessige effekter som å få fiber fra maten du spiser.