Digidexo.com

Hvordan å følge en diett for irritabel tarmsykdom

Hvordan å følge en diett for irritabel tarmsykdom


Irritabel tarm sykdom rammer om lag 15 til 20 prosent av den voksne befolkningen, selv om barn kan være plaget med denne tilstanden også. Mens det ikke er noen spesiell grunn av irritabel tarmsykdom, er det ingen kur enten. Men kan du lære å følge en diett for irritabel tarmsykdom for å lindre symptomer og hindre fremtidige flareups. Enda bedre, hvis du følger riktig kosthold du kan være i stand til å avverge irritabel tarmsykdom i første omgang.

Hvordan å følge en diett for irritabel tarmsykdom

Lær hvordan å følge en diett for irritabel tarmsykdom

•  Vurdere å legge probiotika til kosthold. Probiotika betyr pro-life, bokstavelig talt. I dette tilfellet snakker vi om å innføre nyttige bakterier i tarmen for å bedre fordøyelsen og støtte immunforsvaret. Probiotiske kosttilskudd er tilgjengelig som myke gel acidophilus tabletter, og er naturlig forekommende i økologisk yoghurt.

Figur i ytterligere fiber, men litt av gangen. Noen irritabel tarmsykdom lider rapport lindring av forstoppelse og oppblåsthet ved å øke kostfiber. Men ikke andre ikke opplever den samme suksessen. På den annen side har de fleste pasienter finne lindring i en alternativ form for fiber kjent som hydrolysert guargummi.

teste vannet når det kommer til meieri. Mange mennesker mangler tilstrekkelige fordøyelsesenzymer for å være i stand til å bryte ned melk sukker, slik som laktose. Hvis du finner eller allerede vet at du er laktose intolerant, så kan du supplere din diett med laktosefri melk og andre meieriprodukter, samt å legge til et kalsiumtilskudd til kosthold.

Hoppe over kullsyreholdige drikker, samt kaffe (inkludert koffeinfri kaffe). Disse gjerningsmennene er kjent for å produsere oppblåsthet og gass.

Drikk rikelig med vann. Ikke bare blir bedre vann din generelle fordøyelsen, men det er også spesielt viktig å unngå å bli dehydrert hvis diaré er blant dine hyppige symptomer.

Hold kosthold livlig, men trygt å hindre tilbakevendende symptomer på irritabel tarmsykdom ved å få en kopi av kokebok, "Eating for IBS," av Heather Van Vorous (se Ressurser nedenfor).

Hint

  • Hold en logg over hvilke matvarer synes å fungere for deg og som ikke gjør det ved å merke dem i en journal eller bærbar PC.
  • Det er ikke en type mat som kan utløse irritabel tarmsykdom. Imidlertid er krydret, fet eller fet mat kjent for å irritere tarmen og invitere symptomer skal vises.