Digidexo.com

Hvordan Test for Hypertyreose

Hvordan Test for Hypertyreose


Hypertyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen, kjertelen ansvar for å regulere kroppens stoffskifte, går inn i overdrive og produserer for mye thyroid hormon. Som et resultat, kan hjerte og åndedrett renteøkning, og uttalt svetting kan følge. Heldigvis, diagnostisere hypertyreose er et spørsmål om en enkel test. Videre er hypertyreose lett å behandle. Hvis du viser en eller flere symptomer på denne stoffskiftesykdom, bør du lære hvordan du kan teste for hypertyreose.

Hvordan Test for Hypertyreose

Lær hvordan å teste for Hypertyreose

•  Være kjent med de vanligste symptomene på hypertyreose, som uforklarlig vekttap ledsaget av ekstrem sult, økt svetting og / eller en intoleranse for varme, irritabilitet, rask puls eller pust, generell hyperaktivitet og mild tremoring i hender eller fingre.

Om lag 95 prosent av hypertyreose tilfellene skyldes Graves sykdom, en autoimmun lidelse der immunsystemet lanserer et angrep mot skjoldbruskkjertelen og stimulerer det til uendelige produsere tyroksin (T4) og dets biprodukt, trijodtyronin (T3).

Forvent å ha en blodprøve for å sjekke for skjoldbruskkjertelen funksjon. Denne enkle testen vil måle mengden av T4 og T3 nivå. Hvis beløpene er funnet å være høy, så hypertyreose indikeres.

Ha legen sjekke blod nivåer av skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH). Lavere enn normalt områder foreslår hypertyreose.

Diskuter nytten av å ha en radioaktivt jod opptak (RAIU) test med legen din. Ved å vurdere mengden av radioaktivt jod opptak av skjoldbruskkjertelen, kan legen finne ut om hele kjertelen er overaktiv eller bare deler av den.

Følg opp med en konsultasjon med en endokrinolog hvis du mottar en bekreftet diagnose av hypertyreose.

Hint

  • Omtrent én av 500 kvinner kan oppleve hypertyreose under svangerskapet. Hvis behandlet, kan svangerskapet forvente å fortsette normalt uten langsiktige virkninger på mor eller barn.
  • Andre faktorer kan bidra til hypertyreose, inkludert visse medisiner. Den hjertemedisiner Amiodarone, for eksempel, stimulerer dreven thyroid hormon produksjon.
  • Hypertyreose er lett behandles med enten anti-skjoldbrusk narkotika eller radioaktivt jod (kjent som radiojod) eller ved sin grunn korrespondent for 131I.
  • I alvorlige tilfeller av hypertyreose som ikke svare på konvensjonelle medisiner, kirurgi for å fjerne deler av eller selv de fleste av skjoldbruskkjertelen kan være indisert.
  • Hypertyreose, når venstre ukontrollert, er forbundet med alvorlige komplikasjoner. Disse inkluderer hyperthyroid øyesykdom, hvor øynene stikker. Hyperthyroid øye sykdommen forekommer i om lag 30 prosent av Graves sykdom pasienter.
  • Hypertyreose og Grave sykdom tendens til å kjøre i familier.