Digidexo.com

Fordeler med en dampbadstue

Fordeler med en dampbadstue


En badstue er en varme rom eller en enhet som folk bruker til å oppleve våte eller tørre varme økter. De gjør dette for å avlaste medisinske tilstander som leddgikt eller lunger, eller for å slappe av. I de fleste badstuer, varmer en komfyr bergarter som utstråle varme i hele rommet. Noen ganger er vann helles over steinene til å generere damp. Temperaturen i de fleste badstuer vanligvis varierer 160-200 grader, men vær forsiktig med å bo i badstuen for ikke mer enn 15-20 minutter om gangen for å unngå overoppheting.

Hjerte- og funksjoner

Badstuer har vært effektivt brukes til å administrere noen kardiovaskulære problemer som hjertesvikt, ifølge National Institutes of Health. Badstuer også forbedre hjerte arytmi fordi de brukes til å forbedre hjertefunksjon og blodstrøm. Korte sauna økter av 15 minutter er tilstrekkelig for å oppnå dette. Hyppig bruk av badstuer nytte helsen til pasienter med slike sykdommer, men de må være medisinsk overvåket når lengre økter er nødvendig. Pasienter med hypertensjon som jevnlig mottar badstubad også dra nytte av disse øktene, fordi det senker blodtrykket.

Sweat

En av effektene av en sauna er at det fører til at kroppen til å svette mye på grunn av varmen. Bortsett fra avkjøling av kroppen, er svette også et middel for kroppen å eliminere avfall slik som skadelige giftstoffer. Svette stammer fra lymfe og så toksiner til stede i lymfevæsken vil gå ut av kroppen gjennom svette. Det er en forskjell mellom svetten generert fra trening og at generert fra en sauna; dette er fordi badstuen bevarer kroppens energi ved å tilføre ekstern varme som forlater kroppen med energi for en mer grundig avgiftning.

Forbedret blodsirkulasjon

Varmen fra en badstue stimulerer svetting og øker blodsirkulasjonen. Som kroppen blir utsatt for varme, det øker produksjonen av svette for å være kul forårsaker hjertet å pumpe blod på en høyere rente. Dette er en kardiovaskulær respons som simulerer virkningen av en aerob trening. Dette er ikke å si at en badstue kan erstatte en aerobic trening, bare at hjertet reagerer på en lignende måte som det ville gjort i løpet av en aerobic-økt ved å pumpe mer blod dermed øke blodsirkulasjonen.

Forbedret Skin Utseende

En annen fordel med en dampbadstue er at økt svetting åpner opp porene. En stillesittende livsstil gjør at folk ikke svetter mye og porene er vanligvis tett med ting som smog rester, fett og selv antiperspiranter. Svette renser porene fra innsiden og ut i stedet for den andre veien rundt som er tilfellet under et badekar eller dusj. Dette fører til at huden blir mer smidig og ren.