Digidexo.com

Hva er de faktorer som påvirker Urin pH?

Hva er de faktorer som påvirker Urin pH?


Urin pH tester måle syreinnholdet i urinen din. En urin pH som er for høy eller for lav indikerer en rekke sykdommer, som for eksempel nyrestein, urinveisinfeksjoner, nyresvikt eller sepsis, ifølge MedlinePlus. Urin pH-verdier også hjelper legen din avgjøre om du trenger en ny medisin diett, avhengig av om testresultatene er alkaliske eller sure. Å vite hvilke faktorer som påvirker denne type test er nøkkelen til å oppnå nøyaktige resultater.

Sleep

Teste din pH først i morgen vil resultere i en mer syrlig prøven enn på noe annet tidspunkt i løpet av dagen. Dette er på grunn av den prosess som kalles nedsatt lungeventilasjon, bemerker "The Textbook of Therapeutics:. Drug and Disease Management" Som lunge ventilasjon bremser under søvn, blir åndedrett surere, påvirker første morgenurin.

Nyre-og urin Helse

Helsen til nyrene påvirker din urin pH-nivå. Urin pH-verdier kan variere for friske nyrer mellom 4,5 og 8.0, med konsekvent testing varierer utenfor disse normene som indikerer et problem. Hvis rekkevidden ofte overstiger 7.0, kan du ha en urinveisinfeksjon. Sørg for å informere de som tester urinen hvis du vet om en sykdom eller skade som påvirker nyrene som kan påvirke pH-test.

Etter måltider

Etter måltider, er det ikke uvanlig at urinen din til å bli mer basisk. Derfor er testing urinen din på dette tidspunktet kommer til å gi en potensielt unøyaktig pH lesing generelt. Advise din lab-tekniker hvis du nettopp har spist et måltid før du gir en urinprøve.

Testing Forsinkelser

Du kan ha utmerket nyre helse, unngå måltider før du gir en urinprøve og med gi prøven under midt på dagen, men hvis lab tekniker gjør at urinprøven til å sitte i en lengre periode før testing sin pH-nivå, dette kan påvirke resultatet. Urin pH som ikke er testet umiddelbart vil slå alkalisk.

Visse medisiner

Visse medisiner også påvirke din urin pH. MedlinePlus stater kalium citrate, sodium bicarbonate og acetazolamide er tre medikamenter som kan øke en persons urin pH. Før å ha din urin pH testet, forteller teknikeren hvis du er på disse medikamentene eller spørre legen din om det er greit å slutte å ta dem før den planlagte testen.

Diet

Spis en balansert diett i flere dager før testen. En diett overbelastet med noen av disse matvarene eller matvaregrupper --- sitrus, grønnsaker, melkeprodukter, kjøtt, grønnsaker eller tyttebær --- vil forskyve testresultatene, sier MedlinePlus.