Digidexo.com

Hvor lenge må Stroke Symptomer Siste?

Hvor lenge må Stroke Symptomer Siste?


Et hjerneslag kan være en alvorlig tilstand som kan føre til invalid langsiktige effekter, for eksempel skade på hjernen. Et slag oppstår når blod til hjernen blir hindret. Som et resultat, hjerneceller begynner å dø, og hjernen begynner å miste oksygen. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, slag er den tredje største dødsårsaken i USA. Symptomer og varighet av et hjerneslag varierer, avhengig av hvilken type du nettopp har lidd av.

TIA

En TIA er en forløper til et slag. Ifølge Mayo Clinic, nesten en i tre personer som har en forbigående angrep ender opp med å få slag. Et slikt angrep er en advarsel om at du må få rask legehjelp for å hindre muligheten for en full-blåst slag. Symptomer på en forbigående angrep er akkurat som et slag, men kan vare i bare noen få minutter til opp til 24 timer.

Plutselige Symptomer

Rundt 20 prosent av slag (hemoragisk slag) er et resultat av et blodkar som brister og begynner å blø inn i hjernen. Symptomer på slag kan skje uten forvarsel, og veldig plutselig. Uten skikkelig legehjelp, effekter av et slag, som for eksempel lammelser og hukommelsestap, kan vare evig. Det er viktig å innse faresignalene for å få hjelp og hindre varige effekter.

Varselskilt

Hvis du oppdager at du plutselig blir forvirret eller desorientert, har problemer med å gå eller snakke, disse er tidlige symptomer på hjerneslag. Du kan snakke utydelig eller virvar dine ord. Du kan begynne å føle seg nummen på den ene siden av kroppen din. En god indikator på at du har et hjerneslag er hvis du løfte begge armene over hodet, og en faller uten din kontroll. Visjon forstyrrelser og alvorlige, vedvarende hodepine er også hjerneslag symptomer.

Søker legehjelp

Selv om en forbigående iskemisk anfall vil passere, søke hjelp for å hindre ytterligere skade. Hvis du har vanskeligheter med å puste eller begynner å kaste opp uten opphør, får hjelp umiddelbart. The Mayo Clinic hevder at et slag er en hjerne angrep, og jo lenger du venter med å søke legehjelp, jo mer sannsynlig at du vil ende opp med en langsiktig uførhet.

Behandling

Ifølge en studie utført av National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, pasienter som ble behandlet med medikamentet TPA (vevsplasminogenaktivator) innen 3 timer å få slag gjorde det bedre enn de som ikke fikk stoffet. Pasienter behandlet med medikamentet var i stand til å gjenopprette bedre, og hadde svært liten eller ingen uførhet etter 3 måneder.

Forebygging / løsning

Personer som lider av diabetes, høyt blodtrykk og hjertesykdom er på et høyere risiko for å lide av et slag. Ifølge Northwestern Memorial Hospital, kan aspirin terapi bidra til å redusere risikoen for slag, men bare hvis du ikke har høyt blodtrykk, og hvis anbefalt av en lege.