Digidexo.com

multippel sklerosus skjelvinger

Overkroppen Symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er en sykdom i immunsystemet som fører til at kroppen til å angripe de beskyttende belegg, nerver. Symptomene på multippel sklerose kan komme og gå i sykluser på remisjon og tilbakefall, og vanligvis bli verre over tid. Omfanget av symptomer på multippel sklerose i overkroppen er avhengig av hvilke nerver er rammet, og hvor mye skade som har blitt gjort.

Nummenhet

Ifølge Mayo Clinic, er nummenhet eller svakhet i armer som occurrs i bare en arm om gangen et symptom på multippel sklerose.

Synsproblemer

Synsproblemer er et symptom på multippel sklerose i overkroppen, og kan omfatte dobbelt syn, tåkesyn eller smerte fra bevegelse av øynene.

Tap av Vision

Personer med multippel sklerose kan oppleve delvis eller fullstendig tap av synet på ett øye om gangen.

Pain

Multippel sklerose i den øvre del av kroppen kan forårsake prikking eller smerte, spesielt med bestemte typer av bevegelser av hodet, i henhold til de Mayo Clinic.

Svimmelhet

Svimmelhet og problemer med hånd / øye-koordinasjon kan skyldes multippel sklerose i overkroppen.

Nevrologisk

Hvis multippel sklerose påvirker nerver i hjernen, kan lider opplever bivirkninger inkludert hukommelsesproblemer, konsentrasjonsvansker og depresjon.

Muskelkramper

Muskelkramper eller skjelvinger i nakken, hodet, armer og hender kan være effekter av multippel sklerose i nervene i overkroppen.

Avanserte Multippel sklerose Symptomer

Multippel sklerose (MS) symptomer generelt variere betydelig fra person til person, selv i sine avanserte stadier. En person med avansert multippel sklerose kan oppleve bare noen få av de typiske symptomer på sykdommen, mens en annen kan lide av mange av dem. Alvorlighetsgraden av symptomene varierer også mye fra person til person. For eksempel kan muskelsvakhet være alvorlig nok til å svekke gang for noen pasienter og forårsake bare små koordinering problemer for andre.

Funksjoner

En klassisk karakteristisk for MS-symptomer er deres uforutsigbarhet. Personer med MS har gode dager og dårlige dager. Etter hvert som sykdommen, symptomene har en tendens til å komme og gå og noen vare lengre enn andre.

Vanlige symptomer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, de fleste MS-pasienter har muskelsvakhet i armer og ben og opplever problemer med balanse og koordinasjon. I avanserte tilfeller kan disse symptomene være alvorlige nok til å forårsake problemer med å gå eller stå, og kan også føre til delvis eller fullstendig lammelse. De fleste MS-pasienter også oppleve varierende grad av "pins og nåler" opplevelser, nummenhet, prikkende eller smerte. Andre vanlige symptomer, som er oppført av National Multiple Sclerosis Society, er tretthet, blære og tarm dysfunksjon, svimmelhet og synsproblemer og seksuell dysfunksjon. Depresjon er også et vanlig symptom på avansert multippel sklerose.

Mindre vanlige symptomer

Symptomer på MS som forekommer mye sjeldnere inkluderer hørselstap, talevansker, skjelvinger og kramper. Pasienter kan også oppleve svelgvansker, hodepine, luftveisproblemer og kløe.

Primær vs sekundære symptomer

Primære symptomer på MS er en direkte følge av skader forårsaket av sykdommen. Imidlertid sekundære symptomer forekommer ofte som et resultat av den primære symptomer. For eksempel kan hyppige urinveisinfeksjoner være forårsaket av blæredysfunksjon og trykksår kan resultere fra immobilitet. Inaktivitet kan føre til flere symptomer inkludert tap av muskeltonus, svakhet, dårlig holdning og redusert beintetthet, noe som øker risikoen for brudd.

Betraktninger

Selv om det er ingen kur for multippel sklerose, behandlinger og strategier er tilgjengelig som kan endre sykdomsforløpet og behandle symptomer. Ulike medisiner kan redusere aktivitet og progresjon av sykdommen i mange pasienter. De fleste symptomene kan styres med en kombinasjon av medisiner, rehabiliteringstjenester, egenomsorg teknikker og bruk av hjelpemidler.

Godartede Multippel sklerose Symptomer

Multippel sklerose og dens symptomer kan ha en svært betydelig negativ effekt på pasienter som har blitt diagnostisert med denne sykdommen. Legemet synes å være å slå seg selv på og pasienten bare kan forsøke å kontrollere hennes symptomer. En form for denne sykdom, "godartet" multippel sklerose, er den type som ikke vokser progressivt verre i løpet av årene.

Definert

Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom i immunsystemet. Det faller i klasse av sykdommer som kalles "" autoimmune sykdommer, hvor pasientens legeme begynner å angripe en del av seg selv. Over tid, MS påvirker pasientens evne til å bevege seg, tenker, føler og kontrollere kroppsfunksjoner.

Tidlige symptomer

Disse omfatter muskelsvakhet, som gjør det vanskelig for pasienten å gå; Han mister også sin balanse, og noen ganger, hans koordinering. Hun kan utvikle tåkesyn eller dobbeltsyn; hun utvikler også unormale fornemmelser, for eksempel en "pins og nåler" følelse, nummenhet eller andre opplevelser.

Senere symptomer

Pasienten kan oppleve trøtthet som sin MS utvikler seg; han kan også oppleve muskelstivhet og skjelvinger, lammelser og smerter på grunn av muskelstivhet. Noen pasienter opplever svimmelhet (ørhet og svimmelhet). Pasienten med "snille" MS kan ikke oppleve disse symptomene for en stund, siden hennes sykdom og symptomene ikke endre veldig mye i løpet av sitt liv. Hun trenger å forstå at hennes MS-symptomer kan være forskjellig fra en annen MS pasientens symptomer; og at pasientens symptomer kan være forskjellig fra andre pasientenes symptomer.

Senere symptomer Fortsatt

Pasienten kan oppleve problemer med svelging og tale som myelin skjede er gradvis ødelagt og plakk dannes i hjernen hennes. Han kan også oppleve problemer med forstoppelse, tarm og / eller blærekontroll. Hun kan også utvikle seksuelle problemer og har problemer med sin evne til å tenke klart. Igjen, kan han ikke utvikle hver symptom; eller hans symptomer kan oppstå mye senere enn pasienten som har en annen form for MS.

Forklaring av Symptomer

Svakhet i bena kan skje som myelinlaget begynner å lide skade. Dette er ofte en av de første symptomene pasienten betingelser før hun mottar en definitiv diagnose. Muskulær tetthet kan også utvikle; noen ganger er det mer problematisk enn muskelsvakhet for pasienten som han prøver å bære på sin daglige rutine. Skaden på myelin skjede i synsnerven er hva som forårsaker synsproblemer. Disse problemene kan omfatte endringer i fargesynet, uskarpt syn og blindhet; disse symptomene kan påvirke ett øye eller begge deler. Pasienten kan oppleve noen form for smerte i noen grad; dette er knyttet til muskelstivhet hun har utviklet; denne smerten kan være en skarp stikkende smerte, og det er oftest følte i ryggen, ansiktet eller halsen. Miljøfaktorer kan påvirke hennes MS-symptomer. Disse inkluderer varme bad, varme, økt kroppstemperatur, noe sterk fysisk aktivitet og eksponering for solen.

Tidlig varsling tegn på multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en uberegnelig sykdom som angriper sentralnervesystemet ved å spise bort på dekker som beskytter nervene. Denne prosessen forstyrrer overføring av informasjon mellom hjernen og andre deler av kroppen din. Effekten av denne mangelen på kommunikasjon kan være mindre, delvis invalid eller svært ødeleggende. Det finnes en rekke symptomer som kan indikere multippel sklerose.

Hvem er mest utsatt?

Multippel sklerose kan streiken menn og kvinner i alle aldre. Ifølge National Institutes of Health, de fleste av MS-syke begynner å merke symptomer i 20-årene og 30-årene. Kvinner er oftere diagnostisert med MS enn menn.

Diagnose vanskeligheter

I de tidlige stadier av sykdommen, kan multippel sklerose være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene kan være forbigående. Mulige tegn på MS kan vises kort, så forsvinner i måneder av gangen før gjenoppstå.

Varierende symptomer

Symptomer assosiert med multippel sklerose varierer betydelig, avhengig av omfanget av nerveskader og de spesifikke nerver som har blitt kompromittert.

Sporadiske symptomer

I de tidlige stadiene av multippel sklerose symptomer kan være sporadisk i naturen. Symptomer kan forsterke og deretter gå inn i full remisjon. En økning i kroppstemperatur kan forverre eksisterende tegn på sykdommen eller sette av nye.

Pain & Nummenhet

En av de første tegn på multippel sklerose er nummenhet eller svakhet i bare én side av kroppen din, eller i en eller flere lemmer. Du kan også føle en kriblende følelse eller smerte i visse områder av kroppen din.

Synsproblemer

I noen tilfeller kan multippel sklerose svekke synet ditt. Tegn på MS kan inneholde dobbelt syn eller tåkesyn, og i mer ekstreme tilfeller, delvis eller totalt tap av synet. Du kan oppleve smerter under øyebevegelser.

Skjelvinger, Sjokk & Fatigue

Andre mulige indikatorer på multippel sklerose inkluderer elektrisk støt sensasjoner under visse hodebevegelser, skjelvinger, tap av koordinasjon, svimmelhet og tretthet.

Nevrologiske symptomer som ligner multippel sklerose

Multippel sklerose påvirker hver person på en annen måte. Nevrologiske symptomer som ligner multippel sklerose også tjene som grunnlag for å diagnostisere andre kroniske tilstander. Regelrett nerveskade fører vanligvis til diagnosen av multippel sklerose.
Nevrologiske symptomer på multippel sklerose har en tendens til å dukke opp mellom 20 og 40, selv om noen mennesker ikke vet at de har det. Tidlige symptomer kan komme og gå, og dermed disse symptomene forblir ubehandlet. Det er av denne grunn at multippel sklerose er en "regel i" diagnose. De nevrologiske symptomer er felles for andre kroniske sykdommer som må "utelukkes" først.

Ukjente Tidlige symptomer

Disse tidlige symptomer er prikking og nummenhet, som er "pins og nåler" effekt. Dette er nevrologiske i naturen som de vanligvis skyldes press på en nerve. Tap av balanse er en annen veldig tidlig symptom som også er felles for ørebetennelser, indre øret lidelser eller alkoholabstinens --- for å nevne bare noen få problemer som forstyrrer diagnose.
Optikusnevritt er betennelse i synsnerven som forårsaker tåkesyn eller dobbeltsyn. I de fleste tilfeller fører dette definere nevrologiske symptom til diagnostisering av multippel sklerose.

Årsaker til Nevrologiske symptomer

Det er et beskyttende deksel over nervefibrene i hjernen. Disse fibre sende meldinger til andre deler av kroppen fra hjernen og ryggmargen bruker fluid som den viktigste metoden for transport.
Myelin er at beskyttende kappe. Skader og den endelige nedbrytning av myelin føre til utseendet av neurologiske symptomer. Berørte områder av hjernen gjøre en stor forskjell med hyppigheten og alvorlighetsgraden av nevrologiske symptomer. Disse områdene vises på magnetic resonance imaging (MRI) bilder som hvite flekker (lesjoner).
Plasseringen av lesjoner bidra til å "kart" berørte områdene der meldingene ikke kan komme gjennom, eller forvrengning av signaler forårsaker blandede meldinger. Dermed hjelper MR for å identifisere opprinnelsen av skaden forårsaker de nevrologiske symptomer som ligner multippel sklerose.

Nevrologiske symptomer og diagnose

Ingen vet den eksakte årsaken til multippel sklerose. Teorier inkluderer påvirkning av geografi, røyking og gener. Vaksiner er "utelukket", basert på omfattende studier. Forskere generelt enige om at multippel sklerose kan være en autoimmun sykdom som ligner fibromyalgi, kronisk tretthetssyndrom, lupus, reumatoid artritt og andre. Kroppen har infeksjon mannskaper som blir overaktiv forårsaker skader på organer, muskler og nerver. Dette er grunnen til at pasienter som opprinnelig kan motta diagnostisering av en sykdom som ligner multippel sklerose.
Over tid, dukker andre symptomer kompliserer hastigheten på en sikker diagnose. Disse ekstra nevrologiske symptomer inkluderer muskelspasmer, varme / kulde følsomhet, tretthet og endringer i persepsjon og kognitiv tenkning. Etter fremveksten av disse symptomene, kan en pasient sakte oppleve tale og svelgeproblemer, skjelvinger, problemer med å gå, spastisitet og mer.

Vanligste formen for multippel sklerose

To personer sjelden til stede med identiske symptomer. Leger og forskere bruker under grupperinger å forutsi alvorlighetsgraden og forventede utfallet av behandlingen. Flertallet av MS befolkningen (90 prosent) har relapsing-remitting multippel sklerose. Deres tilbakefall ansvarsområde med hel eller delvis tilbakeføring til det normale.
Det finnes en rekke symptomer, ulike mønstre av berørte nerver, varigheten av tilbakefall, mengde oppnådd utvinning og hvor lang tid mellom tilbakefall. Etter mange år med behandling, vil de fleste mennesker med RRMS overgang til en sekundær progressiv fase.
Flere behandlinger er tilgjengelige for å bremse utviklingen av relapsing-remitting multippel sklerose. Sekundær progressiv er ikke svarer til de fleste behandlinger. Det skaper også en vanskelig livsstil. Personer med SPMS vil oppleve funksjonshemming.

De tre progressive

Hver av de progressive former for multippel sklerose har sin egen unike nevrologiske, fysisk og deaktivering grad av nedgangen med en viss overlapping. Ved diagnose En persons alder er en medvirkende faktor. Den enkelte opplever delvis utvinning fra tilbakefall vil overgangen til sekundær progressiv mye raskere.
De tre progressive former inkluderer:

Primary-progressive multiple sclerosis affects about 12 percent of people 40 years old or more with multiple sclerosis. These patients tend to develop disability much more quickly as treatments are not dependable.
Progressive-relapsing multiple sclerosis is rare. Relapses happen sporadically and relief rarely means this person returns to normal.
Secondary-progressive multiple sclerosis follows many years of relapsing-remitting multiple sclerosis. There is less inflammation but more nerve degeneration.

Legemidler som brukes til å behandle multippel sklerose

Multippel sklerose (MS), en autoimmun sykdom, er rettet mot det sentrale nervesystemet (CNS), som består av hjernen og ryggmargen. MedlinePlus sier at sykdommen stammer fra skade på beskyttende dekke av nerveceller, kjent som myelin slire. Denne skaden fører til en nedgang eller stans av nerveimpulser, en prosess som blir verre over tid, men med varierende priser med hver pasient. Et bredt spekter av medikamenter er foreskrevet i behandling av MS og dets symptomer.

Typer medisiner

I sin oversikt over MS medisiner, Yahoo! Health deler dem inn i tre hovedkategorier: narkotika tatt i perioder med tilbakefall for å redusere både lengden og alvorlighetsgraden av tilbakefall, sykdomsmodifiserende legemidler og legemidler som er rettet mot spesifikke symptomer på MS og ikke sykdommen verket.

Relapse-Kontroll Narkotika

Den vanligste løpet av medikamentterapi for å forkorte varigheten og intensiteten av et MS tilbakefall er basert på bruk av corticosteroid medikamenter. De gjør lite eller ingenting for å påvirke den langsiktige utviklingen av MS, men hjelpe pasienter til å komme gjennom en periode med tilbakefall raskt og med mindre ubehag. I tillegg til kortikosteroider, slik som metylprednisolon, andre medikamentterapier omfatter intravenøs administrering av immunoglobulin og intramuskulær injeksjon av adrenokortikotropt hormon (ACTH). En annen nondrug løpet av behandling er plasmautskifting.

Sykdomsmodifiserende narkotika

Medikamentell behandling som modifiserer immunsystemet aktivitet har vist seg nyttig for å redusere antallet og intensiteten i angrepene på nerve dekker myelin. Ifølge Yahoo! Health, har denne modusen for behandling vist seg å hjelpe pasienter diagnostisert med relapsing-remitting MS og sekundær progressiv MS. Ingen sammenlign medikamentell behandling er ennå ikke funnet å hjelpe personer diagnostisert med primær progressiv MS. Sykdomsmodifiserende legemidler for MS-pasienter inkluderer glatirameracetat (Copaxone), interferon beta (Avonex, Betaseron og Rebif), mitoksantron (Novantrone) og natalizumab (Tysabri).

Kontrollerende Symptomer

Fordi MS retter seg mot det sentrale nervesystemet, og det utløser en konstellasjon av andre symptomer som er behandlet med medisiner som er spesielt utviklet for å ta opp disse symptomene og ikke MS selv. Symptomene på MS er tretthet, søvnproblemer, muskelstivhet, skjelvinger, seksuell dysfunksjon, depresjon, smerte, urinveisproblemer og forstoppelse. Eksempler på legemidler foreskrevet for å behandle symptomer inkluderer amantadin (Symmetrel) for tretthet; desipramin (Norpramin) eller fluoksetin (Prozac) for depresjon; sildenafil (Viagra) for seksuell dysfunksjon; baklofen (Lioresal), karbamazepin (Tegretol), eller gabapentin (Neurontin) for smerte; og Propantheline (Pro-Banthine), oksybutynin (Ditropan) eller tolterodin (Detrol) for urinveisproblemer.

På Horizon

En dekkhistorie i 6 april 2009, utgaven av Chemical & Engineering News hevet håp om at et enda bredere spekter av medikamenter for behandling av MS kan snart være tilgjengelige. Historien, skrevet av Lisa M. Jarvis, rapporterte at kliniske studier var i gang på mer enn 10 nye legemidler til behandling av MS. De fleste av de stoffene som blir testet er designet for å tas oralt heller enn injisert. "De fleste er små molekyler som finjustere hvordan immunsystemet er modulerte, mens andre tar sikte på å behandle symptomene på sykdommen ved å reparere noe av skaden gjort til CNS," Jarvis rapportert.

Cost of Embryonic Stem Cell behandling for multippel sklerose

Cost of Embryonic Stem Cell behandling for multippel sklerose


Multippel sklerose er ikke så vanlig - rundt 400.000 amerikanere er rammet av det. Men det er meget merkbar for observatører og ekstremt så til pasienten. Det gradvis, og noen ganger i løpet av et par år, og ldquo, overtar & rdquo; en pasient & rsquo; s koordinering, tale, tenkning - redusere disse til skjelvinger, slurring og forvirring. Selv om medisinsk vitenskap har gjort noen fremskritt i å hjelpe pasienter takle denne sykdommen, er det uhelbredelig. I det minste så langt. Med stamcelle terapi, er kanskje en kur i nærheten. Men til hvilken pris?

Embryonic Stem Cell Treatment

Stamcelle forskere konkludert med at embryonale stamceller (ESCs) er pluripotent: De kan være hvilken som helst annen celle i kroppen. Selv ESCs synes ideelt for behandling, har forskere oppdaget mange ulemper. De er kultivert fra blastocytes, baller av celler avledet fra embryoer som hadde blitt utviklet i et laboratorium, ikke en kvinne & rsquo; s kropp. En pasient & rsquo; s kroppen kan avvise dem som fremmede celler. Forskere er en lang vei fra å vite om det er slik, og hvordan å komme seg rundt en slik avvisning. 23. januar 2009 godkjente FDA første fase-en klinikk forsøk på ESCs.

Voksen (somatiske) Stem Cell Behandlinger

Mange forskere weren & rsquo; t entusiastisk på først om voksne stamceller. De tenkte disse celler ble også begrensende i differensiere seg inn i andre typer celler. Men nye funn kan løse dette problem. Det var også vanskelig å fremstille dem i store nok mengder fra kroppen og rsquo, s vev. Også dette blir løst.

Progress Utenriks klinikker

Utenlandske klinikker og leger er ikke FDA-tilsyn, selv om noen kan være under sitt eget land & rsquo; s & ldquo;. FDA & rdquo; Heller ikke de har & ldquo gjør; hemmeligheter og rdquo; som ikke er tilgjengelige for det medisinske miljøet rundt om i verden. Så hvordan overbevise de tusenvis av pasienter for å komme til dem? Først, de synes å være å få noen utrolige resultater, selv om støtte for disse er i hovedsak attester. For det andre, blir grunnleggende teknikker for stamcelle behandling allerede utviklet. Det behandling i mange klinikker innebærer å ekstrahere benmarg eller blod fra pasienten og rsquo; kropp, isolere stamceller og multiplisere dem. Da disse celler blir injisert inn i kroppen på forskjellige måter. Noen klinikker er sofistikerte; andre er rudimentær.

Kostnader for utenlandske klinikker

Du kan ikke dømme klinikker med sine priser. En sofistikert klinikk i Tyskland kostnader $ 10,000 til $ 20,000, mens de i Den dominikanske republikk og El Salvador kostnad fra $ 12,000 til $ 65,000. Noen utenlandske klinikker styres av medisinsk personell i USA, og deres avgifter er mellom $ 17 000 og $ 30.000. Kina & rsquo; s klinikker tilbyr behandlinger for mellom $ 12.000 og $ 35 000, og Mexico & rsquo; s er mellom $ 15.000 og $ 25.000. Nesten alle disse klinikker tilbyr autolog stamcellebehandling. De er celler hentet fra din egen kropp, så isolert og multiplisert før de blir reinjisert. De to som tilbyr embryonale stamceller er i Kina og Ukraina. Kina & rsquo; s klinikk kostnader $ 22.000. Ukraina & rsquo; s kostnad er $ 18 750 med reisekostnader inkludert.

Din beslutning

Er prisen verdt det "Nettstedet for" Popular Science, "Juni 2010, utforsker dette spørsmålet Den medisinske establishment generelt vil si nei - og det er risiko involvert, men det er leger og andre medisinske folk som vil si det & rsquo?.;. s verdt å vurdere, spesielt hvis tilstanden er raskt å bli verre. Men vurdere det nøye. Velg klinikken klokt. Rådfør deg med andre. Sjekk ut personalets kvalifikasjoner, verifisere sine resultater, snakke med sine tidligere pasienter der det er mulig. Og akseptere faktum at det finnes ingen garantier.

Lignende symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom som er preget av din egen immunsystemets gradvis ødeleggelse av nervene 'beskyttende dekke. Ifølge Mayo Clinic, tilstanden oftest rammer kvinner og er mest vanlig hos personer i alderen 20 til 40. Symptomene varierer i samsvar med de nervene som er berørt, og kan etterligne symptomer på andre forhold.

Synsproblemer

Dobbelt syn, uskarpt syn, helt eller delvis tap av syn og smertefulle øyebevegelser (optikusnevritt) er blant de synsforstyrrelser som kan være forårsaket av MS. De kan også være et resultat av grå stær, grønn stær, amenoré (stans i menstruasjon), beinkreft, kreft i hjernen, matforgiftning, aterosklerose, migrene, diabetes, hjerneslag, rundormer, preeklampsi (høyt blodtrykk under svangerskapet), TIA (transient iskemiske anfall), myeloproliferative sykdommer (saktevoksende blodkreft) og varicella zoster virus (helvetesild og vannkopper virus).

Motoriske forstyrrelser

Skjelvinger, unormal gange, muskelkramper og motoriske forstyrrelser er karakteristiske symptomer på MS. Rystelser kan også være forårsaket av viral encefalitt, demens, hypoglykemi, hypertyroidisme eller Parkinsons sykdom. Unormal gange også kan tilskrives til TIA, Parkinsons sykdom eller muskeldystrofi. Muskelkramper kan være forårsaket av anfallslidelser, insektstikk eller bitt, divertikkelsykdom eller hypoparathyroidism (nedsatt funksjon av biskjoldkjertlene). Andre motoriske forstyrrelser kan være forårsaket av matforgiftning, Lyme sykdom, demens, hjernekreft, eller Alzheimers sykdom.

Fatigue

Fatigue er et symptom på mange forskjellige forhold. Dette inkluderer anemi, bein kreft, allergisk rhinitt, angst, kronisk utmattelsessyndrom, aterosklerose, Crohns sykdom, skrumplever, bronkitt, kolorektal kreft, diabetes, cystisk fibrose, hjertesvikt, fibromyalgi, erytem, ​​endokarditt, depresjon, hyperkalemi (høyt kaliumnivå ), heteslag, viral hepatitt, søvnløshet, parasitter, hypoglykemi, leukemi, influensa, migrene, Lyme sykdom, osteomyelitt, perikarditt, mononukleose, myeloproliferative sykdommer, PMS (premenstruelt syndrom), varicella zoster virus, bihulebetennelse, sarkoidose, revmatoid artritt, søvnapné og tuberkulose.

Svakhet / Nummenhet

En eller flere av lemmer kan bli markert svak eller nummen, vanligvis bare på en side av kroppen. Diabetes, frostskader, endokarditt, carpal tunnel syndrom, hypoparathyroidism, matforgiftning, migrene, slag, TIA, kan Raynauds fenomen og Lyme sykdom også presentere dette symptomet.

Smerte og Prikking

MS kan føre til parestesier (prikking) eller smerter i bestemte områder av kroppen din. Smerte kan også være forårsaket av glaukom, cellulitt, frostskader, senebetennelse, hjerneslag, ulcerøs kolitt, sykdommer i neglen, photodermatitis, vorter, varicella zoster virus eller sår. Parestesier kan være forårsaket av slag, hyperkalemi, fibromyalgi eller carpal tunnel syndrom.

Inkontinens og Mood Problems

MS innebærer ofte inkontinensproblemer, blant annet økt frekvens og forstoppelse. Andre forhold som kan forklare disse symptomene er Alzheimers sykdom, overgangsalder, benign prostatahyperplasi, divertikkelsykdom, blindtarmbetennelse, prostatakreft og urinveisinfeksjon. MS er også preget av humørsvingninger, depresjon og manglende evne til å kontrollere følelser. Disse symptomene kan være relatert til anoreksi, Crohns sykdom, bulimi, Alzheimers sykdom, posttraumatisk stresslidelse, hypoglykemi, aterosklerose, seksuell dysfunksjon, hypokondri, søvnapné, anfallslidelser, premenstruelt syndrom og spenningshodepine.

Betraktninger

Hvis du opplever noen uvanlige symptomer, gjøre en avtale for å se din lege. Det er mange medisinske tilstander som kan presentere med lignende symptomer. Kun legen din kan gjøre en nøyaktig diagnose, noe som er avgjørende i å bestemme riktig løpet av behandlingen.

Hvordan redusere Multippel sklerose symptomer med alternative løsninger

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom, preget av en progressiv degenerasjon av nerver i ryggmargen og hjernen. Mens forskere har spekulert i at multippel sklerose kan være forårsaket av et virus eller av genetiske faktorer, har ingen spesifikk årsak er avtalt. Symptomer på MS inkluderer muskelkramper og svakhet, tap av balanse, tretthet, synsproblemer, talevansker, skjelving, nummenhet og problemer med å utføre normal fysisk aktivitet. I begynnelsen stadier av multippel sklerose, kan et angrep av symptomene komme plutselig og så forsvinne innen en måned, ikke reoccurring så lenge tiår. Senere kan symptomene komme tilbake og mer fysisk svekkelse kan oppleves. Hvis ondartet multippel sklerose oppstår, kan det få fatale resultater. Legen din kan ønske å sette deg på en rekke reseptbelagte legemidler for å gjøre dine MS-symptomer mer håndterlig, men det finnes også alternative løsninger som kan bidra til å lette tilstanden din og bidra til å holde deg i remisjon lenger.

Hvordan redusere Multippel sklerose symptomer med alternative løsninger

•  Unngå følelsesmessig stress. Komme opprørt eller å ha angst kan bringe på symptomer på sykdommen din, så du må gjøre hva du kan for å forbli rolig. Prøv å bruke avspenningsteknikker og dype pusteøvelser for å lindre stress. Hvis du befinner deg i et potensielt propaganderte situasjon, gå bort og finne et rolig hvor du kan samle fatningen.

Ta 200 milligram Koenzym Q10 daglig for å styrke immunforsvaret. Koenzym Q10 eller Q10 er et stoff som finnes i alle humane celler, men den kan lades ut, på grunn av alder, bruk av visse reseptbelagte medikamenter eller på grunn av sykdom. En supplerende form av Q10 brukes til å re-forsyne kroppen med dette trengte stoffet. Du bør konsultere legen din før du tar CoQ10, hvis du tar kjemoterapi medisiner, blodfortynnende eller warfarin.

Eliminer mettet fett fra kosten, samt sukker, kokosolje, stekt mat, bearbeidet mat, sjokolade, rug, bygg, hvete, melkeprodukter, raffinert mat, kjøtt, krydret mat, kaffe, mat tilsetningsstoffer og alkohol. Going vegetarianer er den beste veien å gå, hvis du lider av multippel sklerose.

Spis matvarer som er rike på vitamin K. Hvis du har multippel sklerose, er sannsynligheten for at blodet har problemer clotting, men vitamin K kan hjelpe til å bøte på dette. Noen eksempler på matvarer som inneholder vitamin K er løk, olivenolje, brokkoli, asparges, spinat, okra, rå persille, grønnkål, nepe greener, salat, kålen, rosenkål, alfalfa og kål. Hvis du er gravid eller ammer, eller ta Warfarin, fenytoin, Doxorubicin, anti-convulsants eller antibiotika, bør du snakke med legen din om sikkerheten av å spise vitamin K-rik mat, som vitamin K kan ha interaksjoner eller bivirkninger.

Ta vendelrot å hjelpe nervesystemet slappe av og for å hjelpe deg å sove bedre. Valerian kommer fra roten av en duftende flerårig plante med hvite blomster som oppsto i Asia og Europa. Det har blitt brukt i århundrer for sine medisinske egenskaper. Du kan få det i kapsel, skjær eller te form. Ta doseringen som angis på produktet du velger. Når du tar vendelrot, bør du ikke drikke alkohol, kjøre bil eller betjene tungt maskineri, som denne urten vil forårsake døsighet. Valerian bør unngås hvis du er gravid, ammer, lider av en nervøs lidelse eller er på reseptbelagte antidepressiva eller beroligende midler.

Vurdere å gå til en massasjeterapeut. Massasje kan hjelpe til å opprettholde din muskelfunksjon og kan hjelpe deg å oppnå avslapning. Regelmessig massasje kan bidra til å sette mange multippel sklerose symptomer i remisjon

Hint

 • Disse midler er kun for voksne.
 • Konsultere legen din om noe alternativ middel du har tenkt å bruke.
 • Hvis et angrep blir invalidiserende, må du ha et middel til å kontakte noen til å hjelpe deg umiddelbart.

Hvordan få testet for multippel sklerose

Multippel sklerose er mest utbredt hos kvinner i fertil alder, men vanligvis i 30-årene og 40-årene som bor i kaldere klima og er av nordeuropeisk avstamning. Oversettelse: middelaldrende hvite kvinner i nord er mer sannsynlig å ende opp med MS enn kvinner i andre deler av landet eller de fleste menn. Dessverre virker som tyder på at dette er de samme menneskene som har mest problemer med å få legene til å lytte til sine klager. Ofte kan de klager på en person som lider av multippel sklerose virke relatert eller vag. De finner seg tilsynelatende mer klønete enn før, med tilfeldige muskel rykk og noen ganger risting. I noen tilfeller kan MS presentere seg med hukommelsestap eller bare slags uklarhet når du prøver å huske ting. Noen av disse symptomene er ofte forbundet med overgangsalder og perimenopause også, som fører noen leger å scoff på symptomene.

Hvordan få testet for multippel sklerose

•  Start med en god lege som vil lytte til deg. Ta i en liste over alle dine symptomer og notater om når de oppstår. For eksempel, mange multippel sklerose symptomer er verre i høy varme og fuktighet enn ved kjøligere temperaturer.

Få en henvisning til en nevrolog. Mange allmennleger kan ikke ta symptomene på alvor eller kan prøve å bonde av dine symptomer på andre problemer. Ofte vil de skylde dine symptomer på klinisk depresjon når det faktisk depresjon kan være et symptom på MS.

Be om en MR. En MR av hjernen og ryggraden med og uten kontrast kan vise en radiolog eller nevrolog der lesjoner, kalt sklerose, har dannet. Den sklerose dannes når myelin, beskyttende lag rundt hele hjernen og ryggmargen, er skadet og arrvev former. Skaden på myelin er forårsaket av autoimmune lidelser av multippel sklerose.

Få en lukket MR. Mange mennesker velger en åpen MR for å bekjempe følelsen av klaustrofobi at røret av en lukket MR kan føre til, men noen undersøkelser tyder på at den åpne MR er mindre presis på å vise skygger eller lesjoner på hjernen. En mindre enn presis skanning av hjernen eller ryggraden kan resultere i en forsinkelse i diagnosen din.

Ha en lumbalpunksjon utføres. Denne testen, tidligere kjent som en ryggmargsprøve, fjernet spinalvæske fra ryggmargen. Det er utført som et poliklinisk eller på legekontoret og krever en mild bedøvelse påføres direkte på baksiden. Deretter gir legen deg lokalbedøvelse. Han glir en lang nål mellom to ryggvirvler og setter inn en tyngdekraft-røret for å tillate fluid å strømme ut av ryggmargen naturlig. Pasienten bør forbli stille for prosedyren.

Drikk mye koffein. Etter Spinal Tap, må kroppen regenerere spinalvæske. Ca 24 timer med hvile og store mengder væske med mye koffein kan stimulere gjenopprettingsprosessen. Deretter du venter. Testingen krever at spinalvæsken tillates å "slå" og tar flere uker. Pasienter med multippel sklerose vil bli fortalt at ringene fra i spinalvæske som indikerer skader på nervesystemet.

Se øyelege. Nesten 90 prosent av personer med multippel sklerose stille ut noen mengde optikusnevritt, så en god synsundersøkelse kan også hjelpe i MS diagnose.

Hvordan trene med multippel sklerose

Hvordan trene med multippel sklerose


Øvelse for en person med multippel sklerose kan virke mer utfordrende enn fordelaktig, men selv en liten mengde trening kan være vel verdt sine fordeler. Bare å holde muskler og ledd i kroppen strukket og bevegelse hjelper en person med MS.

Hvordan trene med multippel sklerose

•  Få i vannet. Vann er et flott sted for personer med multippel sklerose (MS) for å få mosjon de trenger uten å føle tyngden av kroppen sin. Vann gir deg oppdrift, bedre utvalg av bevegelse og fleksibilitet.

Gjør yoga for å hjelpe deg å slappe av og holde musklene i bevegelse og fleksibel. Yoga nummer én fordel for MS-pasienter er avslapning, noe som hjelper dem føler seg mer uthvilt og gir dem et bedre utvalg av bevegelse.

Praksis dyp pusting å holde lungene fungerer. Ta en stor pust inn, hold i så lenge du føler deg komfortabel og slipp den sakte.

Strekk armene og beina daglig. Dette er viktig fordi MS-pasienter ofte løst spekter av bevegelse i lemmene når musklene fryse opp. Ved å bevege armer eller ben opp og ned kan holde dem i bevegelse bedre.

Løft vekter for å styrke musklene. Bruk suppebokser eller noe som bidrar til å sette muskler på prøve. Du trenger ikke å kjøpe en gym medlemskap eller dyre vekter for å holde musklene i bevegelse.

forbedre balansen ved å praktisere. En fysioterapeut kan hjelpe deg å komme opp med noen enkle daglige øvelser som kan bidra til å holde kroppen i sjakk. Står opp fra sittende stilling et par ganger på rad er en balanse trening.

Lytt til rolig musikk eller sove med havet eller naturlyder spille. Jo mer avslappet og uthvilt du våkner, kan den bedre dagen din være.

Hint

 • Spør din familie og venner til å bli en vann aerobic eller yoga klasse med deg. Se etter trening klasser for personer med nedsatt funksjonsevne.
 • Finn noe du liker å gjøre. Trening er mer gunstig hvis du liker det.
 • Ikke forfalt noen trener. Hvis du føler deg for sliten, avslutter for dagen.
 • Rådfør deg med din lege før du starter noen treningsprogrammer.

Hvordan håndtere multippel sklerose One Day At A Time

Hvordan håndtere multippel sklerose One Day At A Time


Det er gode dager, og det er fryktelig dager da du leve med multippel sklerose. På de forferdelige dager kan du se på en svært skremmende lang scenario av hvordan ting vil bli i fremtiden. Jeg har MS og har lært å ikke sette meg selv gjennom det. Scenarier er nettopp det, noe du formulere i tankene dine. Du trenger for å leve en dag om gangen.

Hvordan håndtere multippel sklerose One Day At A Time

Når du har multippel sklerose (MS), her er hvordan å ta en dag av gangen.

Når du har multippel sklerose - Du kan bare forholde seg til hva som skjer med din dag. Finn alternativer på hvordan å komme gjennom noen hindringer du kommer ut nå og ikke forutsi dem til å bli verre senere Når du har multippel sklerose -. Ikke vær alene. Hvis du ikke klarer å forlate huset må du ringe noen så du ikke føler deg ensom. Den følelsen er en av det verste du kan ha når du går gjennom en av dine 'forferdelige' dager. Når du har flere Sclerosis- Tenk positivt. Ditt sinn er et svært kraftig verktøy. Hva du tror er hva du gjør. Hold positive tanker og skrive dem ned slik at du kan se på dem hele dagen Når du har multippel sklerose -. Vær oppfinnsom. Hva kan du gjøre for å gjøre hindringen lettere å forholde seg til, eller i beste fall gå bort? når du har flere Sclerosis- Finn en hobby. Når verden, og dine symptomer, er overveldende leve deg inn i en hobby. Du kan fokusere på det og ikke tenke på noe annet for en stund Når du har multippel sklerose -. Få tankene bort selv. Det er andre i livet ditt som du kan tenke på. Begrens dine tanker til morsomme, spennende, og / eller morsomme ganger du har hatt med disse personene Når du har multippel sklerose -. Ring legen din for å se om det er noen symptom ledelse taktikk de kan foreslå for å hjelpe deg å overvinne dine symptomer .

Hint

 • Minn deg selv, selv mens håndtere symptomene på multippel sklerose, at din er en verdifull person som fortjener det beste, og er villig til å gjøre det som er nødvendig for å få det. Henge der, bedre dager fremover.

Multippel sklerose mindre symptomer

Multippel sklerose mindre symptomer


Multippel sklerose (MS) er en gradvis sykdom som hovedsakelig rammer personer mellom 20 og 40. kroppens immunsystem ødelegger de nervene, noe som resulterer i varierte symptomer blant pasienter. Disse symptomene kan ikke gjenkjenne i utgangspunktet, fordi symptomene kan komme og gå. Her er noen symptomer som kan tyde på en utbruddet av MS.

Fatigue

Fatigue er det vanligste symptomet. Det oppstår vanligvis i midten av ettermiddagen og kan føre til muskel og mental utmattelse.

Svimmelhet

Personen kan føle deg svimmel eller ør. Noen ganger omgivelsene vil synes å spinne.

Sensations

Typiske følelsene er ilinger, nummenhet, kløe og svie. Noen pasienter opplever en "pins og nåler" følelse.

Balanse

Gangvansker kan oppstå på grunn av muskelsvakhet. Noen erfaring nummenhet i føttene, eller svakhet i ett lem. En fot kan dra.

Visjon

Visuelle symptomer er vanlige ved MS. Det kan føre til uklart syn, dobbelt syn eller tap av fargesyn.

Hvordan behandle multippel sklerose Spastisitet

Hvordan behandle multippel sklerose Spastisitet


Minst 80 prosent av personer med multippel sklerose lider av spastisitet, en tilstand der musklene stramme ukontrollert. En lege kan behandle spastisitet med terapi, medisiner og kirurgi. At hjemmet MS-pasienter kan finne lindring med massasje, trening og avslapping metoder.

Hvordan behandle multippel sklerose Spastisitet

Do spekter av bevegelsesøvelser. Bevege armer og ben frem og tilbake strekke dem så langt du kan fra den ene siden til den andre. Dette bidrar til å holde musklene løsnet opp og hindre dem fra å stramme til et punkt der du ikke kan bruke dem.

Få en massasje. Hvis legen godkjenner, kan massasje terapi bidra til å avlaste noen av innstramming av musklene.

Prøv noen dype pust for å lindre stress. Stress kan være årsaken til noen av dine kramper problemer. Begynn hver dag med å sitte opp i sengen og ta noen dype åndedrag, holder dem og slippe dem.

Bruk bukseseler eller splinter anbefalt av legen din. De hjelper opprettholde dine vanlige dag-til-dag-aktiviteter.

Ta medisiner som kan hjelpe lindre spastisitet. Legen din kan forskrive et muskelavslappende middel for å kontrollere ufrivillige spasmer i bena eller andre muskler i kroppen din.

Tenk kirurgi som et alternativ for å lindre din spastisitet problem. Kirurger kan fjerne noen av de sener som er kontrakts musklene, eller kutte en del av spinal nerve til å lindre smerter og muskelsammentrekninger.

Hint

 • Får nok hvile kan hjelpe kramper symptomene forsvinner. Hvis du føler deg sliten, ta en lur.
 • Spastisitet er forskjellig i alle MS-pasienter. Finn behandlinger som fungerer for deg, bør ikke ting du har hørt fungere.
 • Ikke forfalte det. Hvis du føler deg fysisk drenert, ta en pause og komme tilbake til å trene senere i dag eller en annen dag.
 • Ta bare medisiner foreskrevet av legen din. Bland ikke over-the-counter medisiner med resepter uten først å snakke med legen din.

Sjeldne Symptomer på multippel sklerose

Sjeldne Symptomer på multippel sklerose


Multippel sklerose er en ødeleggende sykdom som spiser opp slirene av nervene forårsaker forverring. Fordi sentralnervesystemet påvirkes, symptomene på MS varierer hos individer. Vanlige symptomer inkluderer synsproblemer, vanskeligheter med å gå og talevansker. For noen kan symptomene være uvanlig, men.

Trigeminusnevralgi

Trigeminusnevralgi er ansikts smerter forårsaket av MS. Dette er intens smerte, som føles som et elektrisk støt til ansiktet. Det varer som regel i flere minutter.

Blære

Blære spastisitet kan føre til inkontinens. Blæren kan ikke tømme helt resulterer i urinveisinfeksjoner.

Lhermette syndrom

Lhermette syndrom forårsaker prikking nedover ryggraden når pasienten bøyer.

Seksuell

Noen personer med MS har nerveskader, noe som vil påvirke seksuell opphisselse og orgasme.

Uhthoff syndrom

Noen MS-pasienter, som utsettes for høye temperaturer eller over oppvarmet fra trening, erfaring tåkesyn. Dette kalles Uhthoff syndrom.

Hvordan til å behandle multippel sklerose Muskelkramper

Hvordan til å behandle multippel sklerose Muskelkramper


Pasienter som lider av multippel sklerose ofte føler påvirker av konstant muskelspasmer. Krampene kan komme og gå, eller vare hele dagen lang. Det første skrittet i arbeidet med spasmer er å se en lege. Muskelkramper er mulig å behandle med medisiner. Du kan også bidra til å kontrollere spasmer gjennom trening, terapi, massasje og selvdisiplin.

Hvordan til å behandle multippel sklerose Muskelkramper

En søke hjelp av legen din først. Hvis spasmer blir stående ubehandlet, kan de slå til større problemer og til slutt felles som ikke vil flytte.

Prøv å endre din daglige rutine. Begrense mengden du går eller beveger deg rundt, kan du prøve den i flere dager for å se om det hjelper krampene bli bedre.

Tren bena ved å stå og sitte (knebøy) eller andre metoder som hjelper strekke musklene.

Gjør yoga eller andre avspenningsmetoder. Prøv en yoga trening for et par dager på rad for å se hvordan det påvirker muskelspasmer.

Finn en massasje terapeut som har spesialisert seg på multippel sklerose massasje. Spør legen din om en henvisning.

Juster ditt daglige liv på noen måte tror du kan hjelpe spasmer redusere eller forsvinne.

Ta noen reseptbelagte legemidler legen anbefaler. Det finnes flere ulike legemidler som brukes til å behandle spasmer. Du må kanskje prøve noen før du finner den rette for deg.

Hint

 • Sjekk om forsikringsselskapet vil dekke massasje, terapi eller andre avspenningsøvelser.
 • Se legen din så snart som spasmer starte.
 • Ikke gjør leg trening mindre enn tre timer før sengetid. Den strekker seg kan forårsake bena til å ha kramper under søvn.
 • Ikke gi opp. Muskelkramper trenger ikke å være en del av hverdagen.

Hvordan til å behandle multippel sklerose Hørselstap

Hvordan til å behandle multippel sklerose Hørselstap


Hørselstap grunnet multippel sklerose (MS) er uvanlig. Bare 6 prosent av pasienter med MS har blitt diagnostisert med hørselstap på grunn av sykdommen. De fleste tilfellene skyldes progresjon av sykdommen og kan ikke rettes opp, men det finnes tilfeller som kan være relatert til sykdom som kan behandles.

Hvordan til å behandle multippel sklerose Hørselstap

Snakk med legen din for å finne ut om hørselstap kom raskt eller var en langsommere prosess. Noen ganger bluss ups på multippel sklerose symptomer oppstår og kan muligens gå bort igjen.

Vurder å bruke høreapparatene dersom tapet er forstyrrer din hverdag. Legen din vil trolig sende deg til en høring spesialist for en eksamen og passende for en høring aide.

La legen vite om du har følt deg deprimert eller engstelig. Hørselstap kan føre til disse forhold på grunn av forlegenhet følte da i sosiale situasjoner.

Innkjøpstekst telefoner og TV med teksting til som ytterligere hjelp med hørselstap.

Finn ut om det er noen medisiner som kan hjelpe hørselstapet. Personer med multippel sklerose kan lide en langsom tap av hørsel som ikke er reversibel. Husk hørselstapet kan være fullstendig irrelevant for sykdommen.

Informer dine venner og familie av hørselsproblem. Fortell dem at du kan høre dem bedre hvis de står innenfor 3 meter og vender deg direkte når du snakker. Over tid, lære å lese på leppene.

Lær tegnspråk. Hvis legen din forteller deg det er ingen sjanse for hørselen kommer tilbake, bør du vurdere å ta en tegnspråk klasse. Dette er bare nyttig hvis din familie og venner vil lære sammen med dere.

Hint

 • Slå av TV eller radio når du prøver å ha en samtale. Jo mindre bakgrunnsstøy, jo bedre.
 • Unngå steder med mye bakgrunnsstøy kan hjelpe deg å høre en person bedre.
 • Hvis du blir frustrert over folk roper på deg, la dem vite det er ikke hjelpe.
 • Ikke avtale med hørselstap på egen hånd. Fortell legen din og få hjelp av venner og familie.

Hvordan bruke Low Dose Naltrexone for multippel sklerose

Low Dose Naltrexone, eller LDN, er et trygt og effektivt alternativ behandling for multippel sklerose. LDN arbeider for å stoppe sykdomsutviklingen ved å styrke og styrke immunforsvaret. Tusenvis av mennesker over hele verden har med hell brukt lavdose naltrekson å stoppe utviklingen av alle former for multippel sklerose, og i mange tilfeller, lette eller eliminere daglige symptomer. LDN er vanligvis brukes i forbindelse med diett endringer og andre alternative behandlinger for multippel sklerose. Lavdose naltrekson kan ikke brukes med krabbe legemidler foreskrevet av konvensjonelle leger for MS.

Hvordan bruke Low Dose Naltrexone for multippel sklerose

Komme LDN

•  Snakk med legen din om lavdose naltrekson. De fleste mennesker har bedre hell å få en resept fra sin fastlege enn sin nevrolog.

Ta oppskriften til en god compounding apotek. LDN er laget ved å fortynne full styrke naltrexon i riktig styrke tabletter. Full styrke naltrekson kommer i 50mg tabs. Personer med multippel sklerose ta mellom 3 mg og 4,5 mg hver kveld.

Hvis du ikke kan få en resept fra legen din, ta kontakt med en av de mange leger er kjent for å foreskrive lavdose naltrekson til personer med multippel sklerose. Du kan finne disse legene ved å bli en LDN støtte liste og bare ber om opplysningene.

I tilfelle du ikke har en ldn kunnskapsrik lege i ditt område, kan du bestille full styrke naltrekson fra en av flere nettapoteker.

Ved bruk av full styrke naltrexon, bland 1 50 mg tab med 50 ml vann for å danne en oppløsning av 1 mg naltrexon per 1 ml destillert vann. Rist godt, og oppbevar i kjøleskapet. Bruk din medisin dropper å måle ut nøyaktig hvor mye medisiner du trenger.

Tar Low Dose Naltrexone

Ideelt dosering ved behandling av multippel sklerose er 4.5mg, men de med spacticity kan ha bedre resultater med den nedre 3,0 mg dosering. Det anbefales at de med MS begynne med 3,0 mg og sakte jobbe opp til 4.5mg, siden starter på høyere dose kan øke stivhet og andre MS-symptomer.

Begynn med å ta 3,0 mg hver kveld før du går til sengs. Enten ved hjelp av sammensatte tabletter eller flytende LDN, drikk et fullt glass vann med meg lavdose naltrekson. Fortsett å ta 3,0 mg for 1-4 uker. Hvis du opplever bivirkninger av stivhet, eller søvnforstyrrelser, ikke øke dosen til bivirkningene forsvinner.

Når bivirkningene avtar, øker dosen til 3,5 mg hver kveld. Fortsette i 1-4 uker, deretter øke til 4.0mg for 1-4 uker, endelig, øke til 4,5 mg og vedlikeholde denne dosen.

Hold et symptom logg. Spore alle multippel sklerose symptomer og LDN bivirkninger, så du kan se på et øyeblikk hvor de lave dose naltrexon effekter deg.

Snakk med legen eller apoteket om hver doseøkning.

Bivirkninger og hvordan du kan takle dem

Mange mennesker opplever midlertidige søvnforstyrrelser med LDN. Rastløshet, søvnløshet og levende dreaming er vanlig. Hvis det er mulig, har tenkt å ta en lur i løpet av dagen, holde seg hydrert og finne måter å redusere stress og aktivitetsnivå hvis søvnighet blir et problem. Søvnforstyrrelser vare bare noen få dager til en uke, i de fleste mennesker.

Detox reaksjoner er også vanlig. Som LDN arbeider for å forbedre immunforsvaret, kan kroppen begynne å kvitte seg med sovende virus og bakterier. Dette er normalt. Drikk ekstra væske, hvile, og ta hensyn til kosthold for å hjelpe kroppen din fullføre sitt arbeid.

Spaticity eller stivhet i muskler er et problem i en liten prosentandel av personer som starter LDN. Hvis du tar mer enn 3,0 mg, redusere nattlig dose ned igjen til 3,0 mg til stivhet avtar. Hvis du allerede tar 3,0 mg, prøv en varm komprimere eller mild smertestillende for å lindre stivhet. Hvis stivhet ikke avta ikke i løpet av noen uker, snakk med legen din, apotek eller LDN støttegruppe.

Stølhet kan være et problem i de menneskene for hvem lavdose naltrekson fungerer godt. Disse menneskene øke sitt daglige aktivitetsnivå uten å vite det, og oppleve stølhet eller tretthet. I dette tilfellet, bremse ned litt og øke aktiviteten langsomt, slik at kroppen din tid til å tilpasse seg den nye energinivå.

Kontakt din LDN støttegruppen, apotek eller LDN kunnskapsrik lege hvis du opplever noen bivirkninger du ikke er sikker på hvordan å takle, eller har du en økning i MS-symptomer.

Hint

 • Hvis du gjør din egen LDN, sørg for å holde nedkjølt. Noen skjære tabletten i to og oppløses i 25 ml destillert vann.
 • Ta lavdose naltrekson hver natt.
 • Ideell dosering er mellom 23:00 og 1 am.
 • Ikke bruk alkohol eller opiater som inneholder medisiner mens du bruker lavdose naltrekson.
 • Ikke bruk høydose steroid medisiner, for eksempel prednison, mens du tar LDN.
 • Mens folk flest hvorfor prøve LDN erfaring symptomreduksjon, husk det viktigste formålet med lavdose naltrekson er å stoppe sykdomsutviklingen.

Hvordan til å behandle multippel sklerose blæreproblemer

Hvordan til å behandle multippel sklerose blæreproblemer


Går ut sosialt kan være et mareritt for en person med multippel sklerose (MS) arbeider med en blære kontroll problem. Problemet bør tas opp med en lege. Sammen en MS pasient og lege kan komme opp med en plan som inneholder medisiner og ledelse. Det ultimate målet er å finne en løsning for å eliminere blæredysfunksjon.

Hvordan til å behandle multippel sklerose blæreproblemer

•  Fortell legen din om dine problemer før du prøver å kontrollere blæren dysfunksjon på egen hånd. Noen kontrollmetoder kan være mer skadelig for kroppen din.

drikke væske uten koffein. Koffein er en blære irriterende og kan føre til mer blæreproblemer.

Ta en tranebær supplement eller drikke tranebærjuice daglig. Tranebærjuice er bevist å hindre bakterier fester seg til blæreveggene.

Plan fremover når du går ut sosialt. Mens ikke kommer virker som den enkleste plan, er det sikkert ikke den mest underholdende. Planlegg hyppige bad stopper og lære hvor fasilitetene er i forkant av tid til å hjelpe lette ditt sinn.

Bruk absorberende pads eller annen urin beskyttende slitasje å fange ulykker. For noen MS-pasienter, disse er nok til å hjelpe dem å fortsette sin hverdag uten å bekymre.

Prøv medisiner legen anbefaler for blærekontroll. Med litt eksperimentering, finne en medisin som fungerer godt for deg.

Hint

 • Ikke prøv å håndtere blære problemer på egen hånd. Fortell legen din om blæren dysfunksjon slik at han kan hjelpe deg med å håndtere problemet.
 • Ikke begrense væske for å stoppe blæreproblemer. Det anbefales at du drikker 6 til 8 glass vann om dagen. Drikke mindre kan føre til andre medisinske problemer.

Hvordan til å behandle multippel sklerose synstap

Hvordan til å behandle multippel sklerose synstap


Synsproblemer påvirker et flertall av personer med multippel sklerose (MS), men det er sjelden at en pasient lider av fullstendig blindhet på grunn av symptomer på MS. Synsproblemer kan behandles ved hjelp av en lege. De kan også bli administrert hjemme ved å forberede dine omgivelser for lettere å leve.

Hvordan til å behandle multippel sklerose synstap

Hvil øynene regelmessig gjennom hele dagen. Ta 15 minutter for hver time for å hvile øynene. Hold styr om dette hjelper dine synsproblemer og la legen få vite.

Bruk en øyelapp hvis legen mener det kan hjelpe doble synsproblemer.
Dobbelt syn kan korrigeres, eller i det minste gjort mye bedre, med hjelp av en øyelapp.

Ordne levekår som passer dine behov, uten å komme i veien. Eliminere skarpe hjørner og objekter du kan snuble over som tepper. Få hjelp fra venner eller familie i å gjøre hjemmet ditt mer svaksynt vennlig.

Outline dører, trapper og elektriske brytere med tape eller markører for å gjøre dem lettere å se. Bruk lyse bånd som skiller seg ut visuelt, eller prøve teksturerte bånd som er lett følte.

Abonner på store tekst magasiner og aviser. Spør venner og familie til å hjelpe ved å skrive brev i større print.

Sett lysene i ditt hjem. Sett i lys som fokuserer på de punktene du trenger dem til i stedet for generell overhead belysning.

Hint

 • Fortell folk at du ikke kan se godt. De er mer forståelse og hjelpsomme når du ellers kan bare virke usosial eller uvillig til å delta i aktiviteter.
 • Hvil øynene og fortsatt nyte bøker ved å lytte til bøker på bånd.
 • Få en telefon med store tall som du kan se og pre-program nødnumre i tilfelle du trenger dem.
 • Bruk såpe på et tau eller en svamp knyttet til dusjhodet i dusjen. Dette vil eliminere problemet med å se det når det uunngåelig faller på gulvet.
 • Ikke selv diagnostisere. Se legen din hvis det oppstår synsproblemer.
 • Ikke gjør det selv. Spør lege, venner og familie om hjelp.
 • Unngå å bruke varme apparater som du ikke kan se godt. Bruk en mikrobølgeovn oftere enn en varm, mørk ovn som kan være vanskelig å se inni.