Digidexo.com

Brokk kirurgi Informasjon

Når du utvikler en brokk, utvikler en åpning innen muskel strukturen i magen. Som et resultat, vil en utbuling opprettes innenfor bukveggen. En komplikasjon kan skyldes en brokk hvis vevet blir fanget av brokk. Denne komplikasjonen er kjent som fengsling. Hvis vevet blir fanget eller innesperret, kan kirurgi være nødvendig for å forhindre død av vevet eller skade selv. Avhengig av type brokk, ulike kirurgiske alternativer er tilgjengelige.

Standard Repair

Med en standard reparasjon, er brokk skilles fra normalt vev. Et stykke av enten plast eller skjermlignende gitter er sydd inn i det omkringliggende hoppet området av brokk side. Nettet er permanent, og det gir mulighet for en normal helbredelsesprosessen. Hvis hullet av brokk området ble sutureres stengt uten en maske, ville kroppen til slutt opprette en ny brokk på grunn av kroppslig anstrengelse. Når brokk er blitt reparert, er kroppen lukket med suturer som er absorbert inn i kroppen.

Laparoskopisk Repair

Med laparoskopisk kirurgi, er et snitt gjort i magen. Legen deretter blåses opp magen med luft for å få en bedre oversikt over dine abdominal organer. En laparscope (a tent omfang) er satt inn i snittet. Ifølge Kaiser Permanente, er instrumentene plassert i mindre snitt innenfor magen. Disse instrumentene reparere brokk, og når reparasjonen er fullført, er en maske plassert over hoppet området. Som et resultat vil mesh forsterke hoppet område innenfor bukveggen.

Herniorrhaphy

Med denne fremgangsmåten, er et snitt gjort i lyskene. Ifølge Mayo Clinic, er tarmen som stikker frem presset tilbake inn i magen. Eventuelle svekket eller revet muskler blir så reparert og sydd. Denne type kirurgi utføres hvis du har en lyskebrokk. Med en lyskebrokk, kakker vev gjennom et svakt punkt i bukveggen. En herniorrhaphy er nødvendig for å forhindre undertrykkelsen av vev, noe som kan resultere i døden vev.

Faresignalene

Etter at du har hatt en brokk reparasjon, er det viktig å se etter tegn på en infeksjon. Hva er normalt er blåmerker, liten hevelse ved innsnitt området og svak drenering som er enten rosa eller rødlig. En klump kan være merkbar under eller nær snittet. Dette er også vanlig. Men hvis du begynner å utvikle en feber over 101 grader F, har overdreven drenering, rødhet på innsnitt området og mye kvalme og oppkast, oppsøke lege umiddelbart, da dette ikke er normalt.

Komplikasjoner fra Brokk

Det er viktig at hvis du har blitt diagnostisert med en brokk som trenger reparasjon på å raskt fikse brokk. Komplikasjoner fra en unfixed brokk kan føre til blødninger og anemi. Hvis brokk bli overmåte stor, ifølge Mayo Clinic, kan mer enn en tredjedel av magen presse seg inn i mellomgulvet. Som et resultat, kan trykket bli plassert på lungene og membranen. En annen komplikasjon som følge av magen fremspringende inn i brysthulen, er at en del av magesekken bli vridd. Blodstrøm kan deretter bli begrenset til resten av magen, noe som kan resultere i alvorlige komplikasjoner. Andre komplikasjoner kan inkludere gastroøsofageal reflukssykdom, som kan føre til sikkerhetskopierte magesyre i spiserøret, problemer med å spise og svelge og arrdannelse og betennelse i spiserøret.