Digidexo.com

Hvorfor kan du ikke ta jern piller med kaffe?

Jern piller er en nødvendighet for folk som sliter med jernmangel. Jern er en viktig del av de proteiner som bærer oksygen gjennom blod til ulike deler av kroppen. Det hjelper også regulere cellevekst.

Betydning

Det er ingen umiddelbar fare for å ta jern piller med kaffe og det er trygt å gjøre det. Hvis du tar jerntabletter for å korrigere en jernmangel, kan det være en langsiktig risiko hvis du bruker kaffe med jern piller hver dag.

Potensiell

Kaffe kan påvirke opptaket av jern fordi den inneholder polyfenoler. Hvis kroppen din ikke absorbere jern fra pillene dine, så din jern kan få svært lav. Andre stoffer som kan forstyrre jern absorpsjon omfatter kalsium, fiber og soya.

Effekter

Hvis strykejernet blir for lavt, kan det hende du må gå til legevakten for blodoverføring. Andre symptomer på alvorlig anemi inkluderer brystsmerter, problemer med å puste, lav energi, blek hud og en rask hjerterytme.

Betraktninger

Annen mat og drikke som inneholder polyfenoler er te, vin, sjokolade og valnøtter. Bør også unngå meieriprodukter på grunn av kalsium, hele korn på grunn av fiber, nøtter, soya og visse frukter og grønnsaker.

Forebygging / løsning

For å øke jernopptaket, ikke ta jern piller mindre enn en time eller to timer etter at du bruker noen av de ovennevnte matvarer. Du kan også ta pillen med stoffer som bidrar til å absorbere jern, kjøtt proteiner og vitamin C.

Advarsel

Du bør alltid konsultere legen din før du tar jern piller. For mye jern kan være giftig og selv dødelig, så det er viktig å ha dine hemoglobinnivå sjekket for å se hvor mye, om noen, jern du trenger.