Digidexo.com

Hva du skal gjøre for en forstuet ankel

Hva du skal gjøre for en forstuet ankel


Forstuet ankler oppstår når leddbånd festet til en felles er vridd eller revet. En forstuing kan oppstå fra å falle eller snuble. En plutselig smell i ankelen kan også føre til skade. Vanlige symptomer er hevelse rundt leddet, smerte når du bruker felles og en smellende lyd fra avrevne leddbånd i bevegelse.

Umiddelbart etter skade

Ikke flytt på ankelen. Stabilisere ankelen i tilfelle det var en ytterligere skade som et brukket bein. Ikke legg vekt eller press på ankelen med mindre det er absolutt nødvendig.

Besøk Lege

Ha en x-ray tatt av ankelen. En lege vil kunne se om bein er brukket. En MR (magnetisk resonans) er noen ganger nødvendig for å vise avrevne leddbånd.

Klassifisering

Kategorisere forstuing - forstuinger faller inn i tre forskjellige kategorier. Et nivå jeg forstuing har mindre ligament tårer og stretching. Et nivå II forstuing har ytterligere ustabilitet i leddet. Alvorlige revet leddbånd og ustøhet er sett i et nivå III forstuing. En lisensiert profesjonell vil være i stand til å kategorisere forstuing.

Behandling

Behandling av forstuing, avhenger av alvorligheten. Et nivå jeg forstuing kan bare trenger hvile, mens et nivå II kan kreve krykker og splinter for immobilitet. De mest alvorlige forstuinger kan kreve en cast og mulig kirurgi. Hviler ankelen, bruke is, og hever foten og støtter koblingen er alle anbefalingene for behandling.

Tilleggs Therapy

Fysioterapi er tidvis foreskrevet. Spekter av bevegelser og vektbærende kan utføres. Fleksibilitet og styrking av omliggende muskler vil også være en del av terapitimer.