Digidexo.com

Betyr Chewing Gum etter måltider hjelpe rene tenner?

Ifølge den American Dental Association (ADA), tygge sukkerfri tyggegummi bidrar til å beskytte og styrke tennene. Loven av tyggegummi stimulerer produksjonen av spytt som fungerer som en Neutralizer. Spytt nøytraliserer syrer som produseres når maten brytes ned av bakterier i munnen og skyller dem bort.

Forebygge tannråte

ADA studier tyder på at å tygge sukkerfri tyggegummi i minst 20 minutter etter et måltid kan bidra til å forebygge tannråte. Tyggegummi, derimot, er ikke en erstatning for tannpuss eller bruk av tanntråd. Den ADA anbefaler børsting to ganger om dagen og tanntråd eller bruke en proxy børste en gang daglig.

Styrking Emalje

Den økte spyttproduksjon assosiert med tyggegummi bringer også ytterligere kalsium og fosfat i munnen. Disse to mineralene bidrar til å styrke tannemaljen.

Health Care Savings

En University of York Health Economics Consortium studert de økonomiske konsekvensene av å tygge sukkerfri tyggegummi på hele befolkningen i Storbritannia. Den konkluderte med at de forebyggende fordelene med tyggegummi kan redde landet mer enn 100 millioner pounds hvert år på tannhelse, ifølge International Chewing Gum Association.