Digidexo.com

Stage 3 Colon Cancer Prognose

Tykktarmskreft refererer til kreft som oppstår i tykktarmen. Tykktarmskreft er ofte forbundet med kolorektal kreft, kreft som ofte er lokalisert i både tykktarmen og rektum. Omtrent 95 prosent av tykktarmskreft begynner med en adenom, en polypp som vokser i slimhinnen i tykktarmen. Vanligvis er kreft langsomt voksende og sprer seg fra polyppen til sentrum av tykktarmen eller endetarmen. Tykktarmskreft er iscenesatt i fire stadier, som de fleste andre typer kreft, men det er en Stage II A og B, og en Stage III A, B og C.

Iscenesettelse av Colon Cancer

Som de fleste kreftformer, er tykktarmskreft iscenesatt ved hjelp av en standard system skapt av det amerikanske Joint Committee on Cancer. Systemet kalles AJCC staging-systemet, eller av og til TNM, basert på de tre faktorene som brukes til å iscenesette kreft. "T" i TNM er bestemt av størrelsen og vekst av den primære tumor (cancer hvor mange celler det finnes), og hvor langt tumoren vokst til tarmveggen eller i omkringliggende områder. "N" adresser om kreften har spredd seg til nærliggende lymfeknuter. "M" refererer til enten den er metastatisk kreft (har spredt seg til andre deler av kroppen).

Fordi tykktarmen har flere lag, er "T" faktor bestemt av dybden av kolon lag svulsten har påvirket. Lagene av tykktarmen inkluderer mucosa (den indre foring), mucosa muscularis (den tynne muskellaget ved siden av mucosa), submucosa (vevet, og fibrene over muskelen sjikt), muscularis propi (muskel lag som kontrakter for å bevege innholdet gjennom tarmen tarmene) og til slutt subserosa og serosa (de ytre florstofflag som omgir kolon).

Stage IIIA

Det er to forskjellige kombinasjoner av TNM tall forbundet med stadium III A. Den første er T1 med en N1 og en M0. Det andre er et tall med en T2 N1 og en M0. En T1 tall betyr at kreften har forlenget inn i submucosa. En T2 tall betyr at kreften har spredd seg til muscularis propia. En N1 tall betyr at kreften er til stede i mellom 1 og 3 lymfeknuter i nærheten av tykktarmen. En M0 tall betyr at kreften ikke har spredning eller spre seg til andre deler av landet enn kolon kroppen.

Stage IIIB

Det er også to forskjellige kombinasjoner av TNM er tilknyttet Stage IIIB Colon Cancer. Begge har en N1 og en M0, som Stage IIIA. Imidlertid indikerer trinn IIIB at T er enten T3 nummer (kreften er i det ytre lag av tykktarmen) eller T4 (kreften strekker seg utover tykktarmveggen inn i nærliggende vev eller organer).

Stage IIIC

Stage IIIC tykktarmskreft har en M på 0. Den "T" nummer spiller ingen rolle med Stage IIIC, som IIIC er preget av en N antall N2. Denne "N" betyr at antallet kreften er tilstede i fire eller flere lymfeknuter i nærheten av tykktarmen.

Prognose

Ifølge National Cancer Institute, basert på data fra sin seer database, som så på 120.000 tilfeller av tykktarmskreft fra 1991 og 2002, er prognosen for tykktarmskreft dramatisk annerledes for Stage IIIA, Stage IIIB og Stage IIIC. Mens 83 prosent av folk overlever i fem år etter diagnose med Stage IIIA tykktarmskreft, 64 prosent overleve med Stage IIIB og 44 prosent med Stage IIIC.