Digidexo.com

Prostata Helse: Foods å spise og matvarer for å unngå

Ifølge Dr. Andrew Weil, klinisk professor i medisin ved University of Arizona, er det antatt at opptil 75 prosent av prostata kreft kan forebygges ved et sunt kosthold. Lær det mat å spise og matvarer for å unngå for god prostata helse.

Røde frukter

Å spise røde frukter som inneholder lykopen, en antioksidant, kan bidra utlede DNA skader forbundet med prostatakreft. Disse røde frukter inkluderer tomater, vannmelon og rød grapefrukt.

Grønne grønnsaker & Green Tea

Grønne grønnsaker, som for eksempel grønnkål, kål og brokkoli, inneholder fytokjemikalier som bidrar til å forebygge prostatakreft.

De som drikke grønn te daglig (4-6 kopper), som for eksempel japanske og kinesiske menn, har den laveste forekomst av prostatakreft i verden. En forbindelse med grønn te kalt epigallocatechin-3-gallate eller EGCG er tenkt å bidra til å stoppe prostata kreftceller fra å vokse.

Fisk og Selen

Fet fisk lavere i kvikksølv, som sardiner og villfanget laks, inneholder omega-3 fettsyrer som kan bremse kreftcellevekst.

Matvarer som kontakt selen, slik som Brasil nøtter, reker, torsk, kalkun og melodi, kan bidra til å stoppe eller bremse prostatakreft vekst.

Garlic & Onions

En fjerdedel kopp daglig av friske, rå gressløk, vårløk, sjalottløk, løk eller hvitløk kan redusere risikoen prostatakreft med opptil 50 prosent, ifølge Prevention magazine.

Linfrø

Tilsett 2 ss. frisk linfrø til frokostblanding, cottage cheese eller yoghurt for å redusere prostatakreft risiko. Bruk bakken linfrø og ikke linfrø olje, da oljen kan ha motsatt effekt.

Matvarer for å unngå

Begrense eller unngå følgende for å forbedre prostata helse: alkohol; høyt kolesterol matvarer; raffinerte karbohydrater som blekemiddel mel og hvitt sukker; plantevernmidler og hormonbehandlet mat; kaffe; fete kjøtt; svært godt utført kjøtt; og full fete meieriprodukter.