Digidexo.com

Hvordan leve med Mouth Cancer

Surviving the symptomer, diagnose og behandling er bare begynnelsen for pasienter med munnen kreft. Med over 30.000 tilfeller diagnostisert i året, folk som har kreft som påvirker vev i munn og svelg vet at det å leve med kreft i munnhulen er neste trinn i prosessen og kan gjøres med riktig mengde av kunnskap og forberedelse.

Bruksanvisning

Få Continuing Care

•  Vit at selv om munnen kreft er forholdsvis sjelden, er det visse risikofaktorer som øker sjansene dine for å måtte leve med munnen kreft. Tobakksbruk er den mest åpenbare, og økt alder er en risiko, som det er med de fleste kreftformer. En annen viktig risikofaktor er tung alkoholforbruk.

Fortsett kontroller og oppfølging avtaler med din lege eller onkolog. Tester for å se om kreften ble eliminert vil være nødvendig etter behandling og så vil regelmessig avtaler for å være sikker på at kreften ikke har dukket opp igjen.

Vær forberedt på ulike former for terapi. Tale terapi kan være nødvendig for å hjelpe deg til å tilpasse seg endringer i munnen eller halsen på grunn av kirurgi. I tillegg kan fysioterapi brukes til å hjelpe med problemer med å spise, svelge eller puste.

Ta vare på din personlige helse til å leve med Mouth Cancer

Oppretthold et sunt kosthold. Ernæring er et av de viktigste elementene for å sikre et produktivt liv etter kreft, og matvaner som er etablert under kreftbehandling bør opprettholdes dersom det er hensiktsmessig. Spør legen din for ernæring anbefalinger eller henvisning til en kostholdsekspert.

Sjekk munnen jevnlig for re-forekomst av symptomer som sår i munnen som ikke leges raskt, og rapportere dem til en lege umiddelbart.

Redusere risikoen for en re-forekomst. Slutte å bruke tobakk eller alkohol. Begrense eksponering for solen hvis du har hatt kreft i leppene. Bruk en leppepomade som inneholder solbeskyttelse.

Opprettholde din mentale helse å leve med Mouth Cancer

Bli med i en støttegruppe for kreftoverlevere å forsikre deg om at du ikke er alene i din erfaring som en overlevende av munnen kreft.

Hold et støttesystem rundt deg av venner eller familie, eller prøv rådgivning eller terapi for å takle de følelsesmessige bivirkninger av kreftbehandling og utvinning.

Tips og advarsler

  • Spør legen din om formelle støtte grupper knyttet til sykehus eller klinikk hvor du fikk behandling.
  • Kjenn dine rettigheter når det gjelder medisinsk forsikring etter at du har gjennomgått kreftbehandling for å unngå diskriminering eller fordommer om dine forhåndseksisterende forhold.
  • Gjenlevende kreft kan være en følelsesmessig drenering prosess, og mange overlevende finner det nødvendig å få emosjonell støtte fra lisensiert terapeuter eller rådgivere i tillegg til alt fra kreft overlevende støttegrupper.