Digidexo.com

Kosttilskudd etter hjerneslag

Kosttilskudd etter hjerneslag


Vitamin og kosttilskudd kan være en del av hjerneslag utvinning og kan bidra til å forhindre tilbakevendende slag. Kosttilskudd som er nevnt i denne artikkelen er ikke de eneste kosttilskudd som kan hjelpe til med hjerneslag utvinning og forebygging. En lege kan avgjøre et supplement diett basert på et slag offerets individuelle behov.

Stroke

Et hjerneslag er forårsaket av avbrutt blodstrømmen til hjernen. En iskemisk hjerneslag er forårsaket av en blokkert blodkaret. Et utbrudd og blødning blodkar i hjernen bevirker en hemoragisk slag. Symptomer på et slag oppstå plutselig og kan omfatte alvorlig hodepine, forvirring, tap av balanse, svekket tale og nummenhet langs en side av kroppen. Strokes kan føre til delvis lammelse, demens og død. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds), vil 25 prosent av slagpasienter oppleve et nytt slag i løpet av fem år. Derfor kan takts utvinning bære slagforebyggende tiltak blant annet vitamin og kosttilskudd.

Folic Acid / B-vitaminer

Ifølge National Stroke Association, kan høye nivåer av homocystein øker risikoen for slag. Homocystein er en aminosyre som produseres naturlig i kroppen. Høye nivåer av homocystein kan korrespondere med lave nivåer av vitamin B6, B12 og folsyre. Homocystein kan returneres til et sunt nivå med folsyre, samt vitamin B6 og B12 kosttilskudd. Ifølge PureHealthMD.com, vitamin B6, B12 og folsyre kan også bidra til å bevare hjernecellene av slagpasienter.

Vitamin E

Vitamin E kan være et gunstig supplement for hjerneslag utvinning og forebygging. Ifølge Holisticonline.com, øker vitamin E hastigheten som usunn kolesterol, LDL som kalles, er brutt ned, og vitamin E kan også redusere risikoen for utvikling av blodpropper som forårsaker iskemisk slag. Men, advarer Holisticonline.com at en vitamin E supplement kan øke en persons risiko for hemoragisk hjerneslag.

Andre Supplements

En rekke andre vitaminer og kosttilskudd kan også være godt å ta etter et slag. Koenzym Q10 kan bidra til å øke blodstrømmen til hjernen og hjelpe hjerneceller til å produsere energi. Vinpocetin kan også øke blodstrømmen til hjernen samt forbedre kognitiv funksjon, og hindre dannelse av blodpropp, ifølge PureHealthMD.com. En acetyl-L-karnitin supplement kan bidra til å stimulere hjernecelleaktivitet i slagpasienter.

Advarsel

Et hjerneslag er en livstruende medisinsk nødstilfelle som må behandles raskt av fagfolk. Vitaminer og kosttilskudd bør ikke erstattes av medisinsk nødhjelp hvis noen er å få slag. Rådfør deg med en lege før du tar noen vitamin eller kosttilskudd for hjerneslag utvinning og forebygging. Ikke alle kosttilskudd kan være sunt for alle mennesker. Ifølge National Stroke Association, "Tar høye doser av vitaminer anbefales vanligvis ikke."