Digidexo.com

Helsefare av rask mat

Helsefare av rask mat


Hurtigmat er populært på grunn av sin brukervennlighet og tilgjengelighet. Drive-through restauranter som McDonalds og Burger King gir billig arenaer for kundene å få fast food. Mens en og annen tur til en fast food-restaurant er liten grunn til bekymring, regelmessig inntak av noen fast food fremmer alvorlige helseproblemer på grunn av høye nivåer av fett, sukker og kolesterol.

Hjertesykdom

Animalsk fett som normalt er funnet i hurtigmat, bidra til plakk i arterier, noe som resulterer i nedsatt blodstrøm til hjertet. Den overforbruk av fast food fører også til en økning i LDL eller "dårlig kolesterol". Arteriene har mindre elastisitet som "dårlig kolesterol" utvikler, tvinger hjertet til å jobbe hardere for å pumpe blod gjennom kroppen.

Leverskade

Hurtigmat er vanskelig for leveren å bryte ned. Hvis fett begynner rundt leveren, vil orgelet snart bli betent, fremme arrdannelse og forringelse og resulterer i permanent skade.

Fedme

Folk kan bli trukket til annonser med store mengder fast food for en lav pris, muligens oppmuntre regelmessig inntak. Regelmessig inntak av fast food kan føre til fedme på grunn av de høye fett og sukker innholdet i de fleste rask mat. Komplikasjoner av fedme, for eksempel hjertesykdommer og diabetes, vil ofte dukke opp i løpet av middelalderen.

Type 2 Diabetes

Mennesker forbruker fastfood på rutinemessig basis kan utvikle insulinresistens, som hindrer bukspyttkjertelen fra forvandle sukker som karbohydrater til energi. Når insulinresistens oppstår, nivå av blodsukker øker, fører til farlige komplikasjoner og type 2 diabetes.