Digidexo.com

Hvordan senke dårlige kolesterolet ved å endre din diett

Hvordan senke dårlige kolesterolet ved å endre din diett


Høyt kolesterol kan føre til mange sykdommer, spesielt hjerte-relaterte sykdommer. Utallige mennesker sliter med denne farlige helseproblem. Heldigvis skjønt, små endringer i kostholdet kan redusere nivået av "dårlig" kolesterol og forbedre helsen.

Hvordan senke dårlige kolesterolet ved å endre din diett

•  Gjør det et mål å ha minst to porsjoner fisk per uke. Fisk inneholder essensielle fettsyrer, også kjent som omega-3 og omega-6 fettsyrer, som er svært gunstig for hjertet og blodceller på grunn av deres kolesterolsenkende egenskaper.

Legg en håndfull valnøtter til ditt daglige kosthold. Toppen en salat med valnøtter eller velge dem for en matbit i stedet for usunn mat som potetgull. Valnøtter, som fisk, er fullpakket med omega-3 fettsyrer og bør spises daglig for å sikre at du får de kolesterolsenkende fordelene som de tilbyr. Andre nøtter som kan redusere risikoen for hjertesykdom inkluderer mandler, hasselnøtter, peanøtter, pekannøtter og pistasjnøtter, i henhold til Food and Drug Administration.

Bruk extra virgin olivenolje når sauteing, matlaging eller baking motsetning til å bruke vegetabilsk olje, smør eller margarin. Extra virgin olivenolje er rik på antioksidanter som hjelper lavere kolesterol. Sikt på et forbruk på ca 2 ss. daglig. Når måltidet inkluderer en salat, velger en salat dressing som inneholder olivenolje.

Ha en bolle med havregryn eller en annen kilde til fiber til frokost, sammen med en porsjon frisk frukt. Løselig fiber hjelper bære kolesterol ut av tarmen. Prøv å konsumere minst 10 gram fiber daglig.

Hint

  • Den beste måten å innlemme kolesterolsenkende matvarer i kostholdet ditt er å bruke dem som erstatning for matvarer som øker kolesterolet. På den måten du vil spise mindre matvarer som øker kolesterolet mens du spiser mer mat som senker den.
  • Mens nøtter er et flott tillegg til diett på grunn av de essensielle fettsyrene de inneholder, de er også høy i kalorier. Har bare en håndfull eller to per dag.
  • Ikke stol på kosttilskudd, slik som fiskeolje geleer, for å få dine omega-3 fettsyrer. Det er alltid best å få disse næringsstoffene fra mat.