Digidexo.com

Symptomer og Cures for Gilberts sykdom

Gilbert sykdom, også kjent som Gilbert syndrom, er en genetisk forstyrrelse som finnes i omkring 5 prosent av befolkningen. Det blir sett på som relativt harmløse, vanligvis ikke krever umiddelbar behandling. Det er svært få symptomer, men de som finnes er relativt lett å oppdage og diagnostisere.

Symptomer

Fordi Gilberts sykdom er en arvelig tilstand, er det til stede fra fødselen av. Som sådan, er det ofte ingen vist symptomer; det er rett og slett en gave ennå sovende og ufarlig tilstand.

Hvis et symptom dukker opp, men det vil ganske sikkert være en mild gulsott. Dette vil vise gjennom en gulfarging av øyne og misfarging av huden forårsaket av økt bilirubin i blodet. Dette ufarlig tilstand er den eneste synlige symptom på Gilberts sykdom som kan oppstå. Selv om gulsott ikke kan vises i alle tilfeller av Gilberts sykdom, kan det bli forsterket av sykdom, dehydrering eller overanstrengelse.

En mer kompleks og sjeldnere sett eller oppdaget symptom på Gilberts sykdom er en negativ reaksjon på visse reseptbelagte legemidler. Fordi Gilberts påvirker leverens evne til å avgifte visse legemidler, kan noen pasienter på et bestemt sett av resepter oppleve diaré eller nøytropeni. Fordi sjansene for noen med Gilberts sykdom også være på resepter i spørsmålet er ekstremt slank, er dette symptomet ekstremt uvanlig.

Cures

Det er ingen full behandling eller helbredelse for Gilbert sykdom. Fordi det er en genetisk arvelig tilstand, er det ikke forebygges eller behandles. Det er imidlertid også ufarlig.

Bortsett fra farging av huden forårsaket av gulsott, er det ingen merkbare effekter av Gilberts sykdom og ingen risiko involvert med å ha det. Gulsott vil forsvinne av seg selv uten behandling. Den eneste metoden for å håndtere Gilberts sykdom som kan anses som en kur innebærer narkotika for å hjelpe fremskynde forsvinningen av gulsott. Medisinen fenobarbital kan bidra til å redusere nivåene av bilirubin som fører til gulsott hvis misfarging blir for kraftig. Men har medisinen mange potensielle bivirkninger, og det er ofte tenkt at risikoen av medisinen langt oppveier fordelene fordi gulsott og Gilberts alene er ufarlig.