Digidexo.com

Hva du ikke å spise på en glutenfri diett

For mange er en glutenfri diett en nødvendighet i å realisere bedre helse. Cøliaki er vanlig og forekommer på grunn av en følsomhet for glutenproteiner som kan skade slimhinnen i tynntarmen, og hemmer riktig fordøyelse av mat.

Pasta

Mest pasta er laget av semulegryn, hvete eller andre kornsorter som bør unngås av de begrenset til et glutenfritt kosthold.

Bakevarer

Bakervarer som brød kan gjøres med glutenfrie korn. Mange dagligvarebutikker nå lager mer variasjon av kommersielle glutenfrie produkter. Mange bakevarer list "hvete gratis" på emballasjen, men hvete gratis betyr ikke alltid glutenfri.

Grain Alkohol

Kornbasert alkohol slik som øl er en gluten produkt for å unngå.

Kosmetikk

Leppestifter, ordbøker og leppepomader kan inneholde gluten. Les etikettene nøye. Selv om ikke en matkilde, blir de betraktet som en inntatt substans på grunn av bruk på leppene.

Vitaminer og medisiner

Mange vitaminer inneholder fyllstoffer og bindemidler som er gluten basert. Se etter naturlige kosttilskudd uten disse fyllstoffer og bindemidler oppført i ingrediensene. Fyllstoffer som inneholder gluten er også brukt i flere reseptbelagte og over-the-counter medisiner. Snakk med en farmasøyt om mulige alternativer.

Krysskontaminering

Krysskontaminering av glutenfrie matvarer med de som inneholder proteinet kan forekomme i prosessanlegg eller i hjemmet gjennom bruk av skjærebrett, serverer stykker eller kokekar.