Digidexo.com

Blood Clot Symptomer i Legs

Blodpropp i beinet er også referert til som tromboflebitt, venetrombose eller flebitt, og kan føre til livstruende komplikasjoner når venstre ubehandlet. Selv om hvem som helst kan utvikle en blodpropp i beinet sitt, folk som røyker, sitte i lange perioder av gangen, er overvektige, har nylig hatt en baby eller kirurgisk inngrep eller ta medisiner som hormonbehandling eller p-piller har større risiko. Følgende informasjon om symptomer på blodpropp i leggen er avledet fra Mayo Clinic og National Library of Medicine.

Infeksjon

Blodpropp i beinet kan føre til en stafylokokk ("staph") infeksjon i beinet. Tegn på en infeksjon forårsaket av en blodpropp inkluderer feber, inflammasjon og ødem i området i nærheten av blodpropp. Infeksjoner kan bli behandlet med smertestillende midler som er anbefalt av lege, og antibiotika kan være nødvendig for å eliminere infeksjon.

Smerte

Du kan oppleve smerter i området der blodpropp ligger. Dersom blodproppen blir stående ubehandlet og vokser i størrelse, kan du utvikle vedvarende smerte selv mens resten. Personer med smerter som plutselig blir intens eller ikke går bort etter noen dager bør søke medisinsk vurdering, som de kan ha dyp venetrombose.

Muskelkramper

Du kan utvikle plutselige kramper i leggmusklene. Trening og andre anstrengende eller langvarig fysisk aktivitet kan bli vanskelig for personer med blodpropp i beina på grunn av disse kramper. Leggkramper kan være alvorlig, spesielt hvis blodpropp i en dyp vene.

Hudforandringer

Du legger kanskje merke at beinet føles varmt i området rundt venen med blodpropp. Huden kan også vises rød rundt plasseringen av koagel. Hvis klumpen er i en vene nær huden, kan huden vises klumpet eller bølget.

Hevelse

En blodpropp i beinet kan få deg til å utvikle hevelse rundt det området av blodpropp. Hevelsen kan øke over en periode på noen få dager, og det hovne området kan se ut som en stor bule, som om det var en golfball under huden. Hevelsen kan bli verre i folk som bruker betydelige mengder tid stående eller sittende i samme stilling.

Svakhet

Du kan føle fysisk svak og ute av stand til å gå selv korte avstander. Hvis en blodpropp i beinet kutter blodtilførselen til muskelen, kan muskelen bli permanent skadet. Dette kan føre til langvarig eller permanent svakhet og tap av utholdenhet.