Digidexo.com

Hva er fordelene med eukalyptus blader?

Hva er fordelene med eukalyptus blader?


De helsemessige fordelene av eukalyptus er mange. Treet har en blå-hvit bark med glatte, lanse-formede blader. Forbindelser avledet fra eukalyptusblader og avdelings tips, for eksempel eucalyptus olje og eukalyptus te, utnytte flyktige olje euclyptol. Denne essensielle oljen har egenskapene til en slimløsende, en antiseptisk og et middel, som har blitt brukt i århundrer av aboriginerne for sine medisinske egenskaper.

Slimløsende

Eucalyptus olje, avledet fra eukalyptus blader og grener, er populært for behandling av en rekke luftveisproblemer. Eucalyptus olje er brukt i mange medisiner for å behandle forkjølelse, hoste, rennende nese, astma, bronkitt, lunger eller sår hals. Gurgle eucalyptus olje blandet med vann for å lindre sår hals. I tillegg, når eukalyptusblader er brygget i te, kan bare puste inn dampen bidra til å lindre brystet lunger og hoste.

Antiseptisk

Tidlig på, anerkjent urfolk nytten av eukalyptus blader som en antiseptisk for sår. Oljen helbreder sår, kutt, brannskader og sår. I tillegg kan den brukes til å behandle sår når det tas medisinsk. Imidlertid bør eukalyptusolje alene aldri kan svelges. I tillegg til å hjelpe lette en sår hals, gurglet eukalyptusolje med vann er effektiv som en antiseptisk munnvann for å rense muntlige kutt eller sår.

Relaxant

Duften av eukalyptus olje har en kjølende og forfriskende effekt som brukes til å hjelpe folk slappe av. Den oppløftende effekt av lys og kremer laget av eukalyptusolje kan bidra til å vitalisere sinnet og lindre psykisk treghet. I tillegg, når påføres huden, kan eukalyptus oljebaserte produkter bidra til å lindre muskelsmerter.