Digidexo.com

Matvarer som forårsaker forstoppelse hos barn

Matvarer som forårsaker forstoppelse hos barn


Et sunt kosthold er viktig for folk i alle aldre, men det er viktig for et barns voksende kropp. Mens et sunt kosthold vil vanligvis holder fordøyelsessystemet fungerer optimalt, er det noen sunn mat (samt usunn) som kan bremse ting ned og forårsake et barn å bli forstoppet. Begrense eller eliminere disse matvarer kan bidra til å holde et barn regelmessig.

Meieriprodukter

Meieriprodukter som melk, ost og iskrem er vanlige culprits av forstoppelse. Yoghurt er generelt et unntak fra produktregelen meieri, da den inneholder gunstige bakterier for å holde fordøyelsessystemet regelmessig.

Mat med høyt fett

Dessverre, mange fet mat er favoritter blant barn. Ikke bare er de dårlig for hjertet og for vekt, men de kan også føre til forstoppelse. Vanlige fettrik kid mat er pizza, chips, pommes frites og chicken nuggets.

Bearbeidet mat

Så mye av det vi spiser i dag er altfor behandlet. Når maten er behandlet, mister det mye av sin verdifulle fiber og er i stedet, lastet med konserveringsmidler. Bearbeidede matvarer inneholder hvitt brød og pasta, prepackaged cookies, kjeks og mange frosne ferdigretter.

Drikkevarer

Drikking feil typer drikker kan være en annen årsak til forstoppelse. Barn som drikker juice i stedet for å spise hele frukten gå glipp av all fiber. Likeledes kan barn som spiser det meste søtet drikke i stedet for rent vann bli dehydrert som også kan føre til forstoppelse.

Forebygging / løsning

Den beste forebygging for forstoppelse hos barn, er å gi dem et kosthold rikt på frukt og grønnsaker og andre fibrøs mat, mens kutte tilbake på constipating matvarer som er nevnt ovenfor.