Digidexo.com

høyt kalium

Lav Kalium og magesmerter

Kalium er et viktig mineral og elektrolytt nødvendig for riktig funksjon av kroppens muskler og vev. Utilstrekkelig kalium kan føre til magesmerter når nivåer slipp lav nok til å indusere hypokalemi, en potensielt livstruende tilstand.

Årsak

Hypokalemi oppstår når nivåene av kalium i blodet er for lavt; det kan skyldes nyresykdommer, spiseforstyrrelser eller fra overdreven oppkast, svette, diaré eller vannlating, ifølge Medline Plus.

Signs

Magesmerter fra lav kalium resultater fra tarmlammelse og kan også føre til forstoppelse og oppblåsthet, sier Linus Pauling Institute. Andre symptomer på hypokalemi er kramper, muskelsvakhet og tretthet.

Farene

Ubehandlet hypokalemi kan noen ganger føre til lammelser eller uregelmessig hjerterytme, ifølge informasjon fra Medline Plus.

Ved å søke hjelp

Ring legen din dersom du har magesmerter eller andre symptomer på hypokalemi Etter opplever noen store tap av kroppsvæsker.

Behandling

Kaliumtilskudd, tatt under tilsyn av lege, kan vanligvis riktig hypokalemi. Alvorlige tilfeller kan kreve intravenøs kalium.

Bivirkninger av Low Kalium

Mineralet kalium er en elektrolytt (elektrisk ledende stoff) som kroppen krever for å hjelpe nyrer, hjerte, muskler og nerveceller fungere skikkelig. Når blodet inneholder for lite kalium, er tilstanden kalles hypokalemi.

Symptomer

Vanlige bivirkninger av hypokalemi inkluderer forstoppelse, tretthet, uregelmessig hjerterytme (arytmier), muskelkramper, urolig mage og svakhet. Symptomer vanligvis oppstår når blodnivå av kalium er mindre enn 2,5 milliekvivalenter per liter.

Årsaker

Et svært lavt nivå av kalium ofte oppstår når for mye av mineralet forlater kroppen gjennom tarmen eller urin på grunn av problemer som kronisk nyresvikt, diuretika, spiseforstyrrelser, overdreven svetting, avføringsmiddel misbruk og oppkast. Kaliummangel sjelden et resultat av inntak av for lite kalium.

Diagnose

Hypokalemi er oftest diagnostisert når en lege oppdager den lave mengden av kalium etter en blodprøve for å identifisere en annen medisinsk tilstand.

Behandling

Behandling av hypokalemi krever gjenopprette et riktig nivå av kalium, som kan innebære å ta kaliumtilskudd og behandle eventuelle underliggende medisinsk problem ansvarlig for mangelen.

Advarsel

Selv om hypokalemi er mulig å behandle, kan det også være dødelig hvis kaliumnivået faller for lavt. Tilstanden krever øyeblikkelig legehjelp og bør aldri bli ignorert.

Symptomer på Mangel på kalium

Symptomer på Mangel på kalium

Arm og Leg Cramps

Det vanligste symptomet på lav kalium er en arm eller ben krampe. Siden kroppen trenger kalium å avtale det er fornuftig at uten det kroppen din kan krampe opp. Hvis du finner ut at armer eller ben er kramper mer enn vanlig eller kramper uten noen åpenbar grunn (du ikke løfte noe tungt) så er du sannsynligvis lider av lavt kaliumnivå. Den beste tingen å gjøre ville er å få mer kalium i kroppen din. Å spise en banan eller en melon hver dag kan bidra til å løse dette problemet.

Oppkast

I alvorlige tilfeller av lavt kaliumnivå oppkast kan forekomme. I mindre alvorlige tilfeller en pasient kan bare føle kvalm. Dette er fordi kalium er en viktig del av bo sunt og ha en riktig arbeids GI-systemet. Det er så mange sykdommer eller tilstander som er forbundet med kvalme og oppkast som det er viktig at du søker råd fra legen din for å finne årsaken. I mellomtiden gjør det ikke vondt å spise kalium beriket mat som tomater og meloner.

Altfor trøtt eller svak

Hver gang kroppen din mangler et vitamin eller mineral det er behov for å holde seg frisk det kommer til å bli sliten og svak. Det er derfor det er så viktig at den enkelte ta et multivitamin og trene regelmessig. Pasienter som lider av lavt kaliumnivå vil føle trøtt og vil også være mer svak. Hvis lav kalium er årsaken dette kan tydelig sees på en blodprøve. Hvis du føler deg svak og trøtt det kan være flere ting, så en blodprøve må tas for å bekrefte en mangel på kalium.

Hjertebank

Hjertet ditt bruker kalium å slå slik det er anta å. Den kalium bidrar også til å regulere blodtrykket. Når på kalium nivåene er lave kan du begynne å oppleve hjertebank. Disse kan dukke opp på en EEG, som du må legen din for å bestille for deg. Du kan også ha dem gjort på sykehuset hvis du føler at du har et alvorlig angrep. Legene kan evaluere resultatene og anbefaler den beste måten å få kaliumnivået tilbake til der de skal være.

Magekramper

Igjen, bruker kroppen din kalium til kontrakt. Når kroppen holdes fra kontrahering som det er anta å det kan krampe opp. En annen del av kroppen din som kan oppleve kramper er magen. Disse kramper kan være mindre eller alvorlig avhengig av nivået av kaliummangel. Se legen din slik at hun kan avgjøre om du trenger å ta en kalium supplement, eller hvis du trenger flere krisetiltak som en kalium IV drypp.

Om Høy Kalium

Høye nivåer av kalium i blodet er en tilstand også kjent som hyperkalemi. Det kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Kalium er normalt finnes inne i cellene, men kan bevege seg inn i blodet og bygge opp til toksiske mengder, til slutt får hjertet til å stoppe. Det er en elektrolytt kroppen trenger for riktig funksjon, spesielt av muskler og nervesystemet, men en ubalanse kan skade nyrer og hjerte.

Årsaker

Høy kaliumnivå i blodet er i hovedsak et resultat av problemer med nyrene, som opprettholder balansen av kalium. Disse problemene kan være et resultat av akutt eller kronisk nyresvikt, diabetes, glomerulo- eller lupus- nefritt, eller urinveisproblemer. Traumatisk vevsskade, gastrointestinal blødning, stor infeksjon eller rask protein sammenbrudd kan også forårsake celler til å plutselig slippe kalium i blodet. Medisiner som påvirker kalium metabolisme inkluderer ACE-hemmere, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, kaliumsparende diuretika, Angiotensin II-reseptorblokkere, og kaliumtilskudd.

Effekter

Virkningene av den høye nivåer av kalium kan ikke bli følt før de når farlige nivåer. Disse effektene kan være kvalme, ujevn hjerterytme, svak puls, muskelsvakhet, besvimelse, tretthet, svimmelhet og prikking i fingre, tær og tunge. Hvis venstre ubehandlet kan det føre til kramper, kramper, lammelser og kan få hjertet til å stoppe.

Behandlinger

Behandling av høyt kalium må være på et sykehus, og vil omfatte bruken av insulin, glukose, beta agonister eller natriumbikarbonat som fremmer bevegelsen av kalium tilbake inn i cellene. Diuretika kan gis for å hjelpe skille ut overflødig kalium. Hvis nyrene kompromitteres, kan dialyse være nødvendig å filtrere differanse kalium fra blodet. Langvarig behandling vil omfatte kutte ut mat med høyt kalium som bananer, poteter eller laks. Medisiner kan redusere kaliumnivået i blodet. Medisiner som kan føre til økt kaliumnivå som ACE-hemmere, ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og diuretika som Aldactone, Bactrim eller Dyrenium vil bli avviklet.

Betraktninger

Høy kalium kan være vanskelig å diagnostisere fordi det ikke kan være noen eller ingen symptomer. En blodprøve kan svikte dersom de røde blodceller i blodprøven ruptur under eller etter å trekke prøven. Ekstra forsiktighet bør tas med prøven hvis hyperkalemia er mistenkt, som tiden for diagnose kan være kort.

Advarsel

Alvorlig høyt kaliumnivå kan få hjertet til å stoppe så ta kontakt med lege eller sykehus umiddelbart hvis du opplever noen av symptomene, spesielt hvis du har nyreproblemer.

Hva gjør også mye kalium i systemet Årsak?

Høye nivåer av kalium i kroppen ("hyperkalemia") er oftest skyldes svekkelsen av nyrefunksjon eller vedvarende nyresvikt. Det er nyrene 'jobb å frigjøre kalium i urinen. I noen tilfeller kan hyperkalemi bare være et spørsmål om å ta flere kaliumtilskudd enn kroppen din trenger. For mye kalium kan skape kaos på systemet ditt, og i alvorlige tilfeller kan det være livstruende.

Kroppen trenger Kalium

En ernæringsmessig kosthold leverer normalt tilstrekkelig nivå av kalium for god helse. Når ikke nok kalium kommer inn i kroppen, kan det føre til humørsvingninger, urolig mage, svekkede muskler, og enda en uregelmessig hjerterytme.

Nyrer kontroll kaliumnivå

Siden kroppen din er avhengig av nyrene for å fjerne eventuelt overskudd av kalium, de fleste som lider av hyperkalemia ha noen form for nyre-relatert lidelse.

Hvordan kroppen din reagerer på Excess Kalium

Når kroppen identifiserer høyere enn normalt nivå av kalium i blodet, kan det reagere med en demping eller svekkelse av puls, kvalme, eller uregelmessig hjerterytme. I mange tilfeller er den lidelse stille og det er ingen symptomer til stede for å indikere hyperkalemi.

Behandling Hyperkalemi

Hvis kaliumnivå er ekstremt høy eller hvis du opplever akutte symptomer, må du oppsøke lege umiddelbart. Hyperkalemi kan behandles med vanndrivende tabletter for å redusere kaliumnivå.

Nyredialyse

I mer alvorlige tilfeller, for eksempel når nyrefunksjonen er svekket, kan dialyse anses å redusere kaliumnivå.

Intravenøse behandlinger

En intravenøs (IV) dose av kalsium kan brukes til å oppveie eventuelle effekter tilstanden kan ha på hjertet og musklene. Noen ganger er en IV av glukose og insulin er gitt for midlertidig å lindre symptomer, mens årsaken til hyperkalemi blir adressert.

Mulige komplikasjoner

I sjeldne tilfeller kan hyperkalemi forårsake arhythmias (unormal hjerterytme), hjertesvikt, eller nevromuskulære problemer (unormalt i nerve og muskel).

Skilt og symptomer på lavt kalium i blodet

Kalium er et viktig mineral-og elektrolytt som finnes i kroppen. Det er nødvendig for nerveceller og for hjertet ditt til å fungere normalt. Et lavt nivå av kalium i blodet kalles hypokalemi. Kalium kommer inn i kroppen gjennom visse matvarer og utskilles via nyrene. Lav kalium er vanligvis diagnostisert på grunnlag av laboratoriearbeid. Alvorlige tilfeller av lav kalium kan være livstruende.

Årsaker

Lav kalium kan skyldes medisiner som spesielle antibiotika og diuretika eller mat som inneholder tunge mengder naturlig lakris. Andre årsaker kan være alvorlige brannskader, diaré, bulimi, overdreven svetting, nyreproblemer, mye oppkast, Liddle syndrom, hyperaldosteronisme, Fanconi syndrom, Bartter syndrom, cystisk fibrose, dehydrering, alkoholisme, underernæring og Cushing syndrom. Ikke får nok kalium i kosten er en sjelden årsak til lavt kaliumnivå i kroppen.

Tegn og symptomer

Lav kalium kan causemuscle kramper, svakhet, diaré, kvalme, dehydrering, økt vannlating, lavt blodtrykk, irritabilitet, forvirring, ukarakteristisk hjerterytme, forstoppelse, lammelser og tretthet. Lammelse kan inkludere lungene.

Foods

Ifølge American Heart Association, er kalium funnet i rosiner, svisker, aprikoser, dadler, bananer, jordbær, vannmelon, honningmelon, grapefrukt, appelsiner, rødbeter, spinat, grønnsaker, erter, sopp, tomater, bønner, biff, fisk og kalkun . Andre mat kilder til kalium inkluderer kli, rosenkål, kiwi, granola, melk, peanøttsmør, kamskjell, fiken, poteter, squash og fersken.

Behandling

I milde tilfeller kan legen din foreskrive muntlig kaliumtilskudd. Alvorlige tilfeller av lav kalium kan kreve IV kalium administreres av helsepersonell. Hvis diuretika er mulig årsak til din lave kalium, kan din lege endre vanndrivende til en som ikke påvirker din kalium, for eksempel spironolakton eller triamterene.

Normale verdier

Normal kalium verdier er 3,5 til 5,0 mmol / L hos voksne, 3.4 til 4.7 mmol / L hos barn, 4.1 til 5.3 mmol / L hos spedbarn og 3.9 til 5.9 mmol / L hos nyfødte. Legen din vil avgjøre om resultatene er under det normale. Kaliumnivå kan overvåkes av legen din dersom du tar visse medisiner, for å se om behandling av unormal kaliumnivå er effektivt, for å sørge for at ekstra næring er tilstrekkelig og i mennesker tar visse kreft behandlinger eller nyre dialyse.

Høye nivåer av kalium i blodet

Kalium spiller en rolle i metabolisme, som regulerer muskelvev, fordøyelse og hjerteaktivitet. Et høyt nivå av kalium i blodet er også referert til som hyperkalemi.

Årsaker

Hyperkalemi kan være forårsaket av redusert nyrefunksjon, hormonelle ubalanser, medisiner, kosttilskudd endringer og vev traumer inkludert brannskader, gastrointestinal blødning, rabdomyolyse, kirurgi, skader eller svulster.

Symptomer

Symptomer på et høyt kalium nivå inkluderer en uregelmessig hjerterytme, irritabilitet, kvalme, oppkast, diaré og en langsom, svak eller fraværende puls.

Diagnose

Elektriske tester og serum-kaliumnivået kan bli brukt til å diagnostisere et høyt kaliumnivået. Ifølge MedlinePlus.com, et nettsted publisert av National Institutes of Health, er en normal serumkaliumnivå for en voksen mellom 3,7 og 5,2 milliekvivalenter per liter.

Behandling

En diagnostisering av hyperkalemi kan behandles med medikamenter, ved dialyse og ved å redusere kaliumrike matvarer i dietten. Valget av behandling avhenger av om den høye kalium er en krise eller en pågående tilstand og ikke hver behandling vil være indisert for hver person.

Mat Kilder

Mat som inneholder kalium inkluderer rødt kjøtt, kylling, soyaprodukter, veggisburgere, brokkoli, erter, lima bønner, tomater, poteter, søtpoteter, vinter squash, sitrusfrukter, honningmelon, bananer, kiwi, svisker, aprikoser, melk, yoghurt og visse fisker som laks, sardiner og flyndre.

Unormale nivåer av kalsium, kalium eller natrium

Unormale nivåer av kalsium, kalium og / eller natrium har en rekke symptomer, årsaker og behandlinger. Deres unormale nivåer er ofte på grunn av organfeil eller medisiner. Bytt til en vanlig diett er en delvis behandling for hyperkalsemi og hyperkalemi. Imidlertid er mer invasive prosedyrer er nødvendig for enkelte tilfeller. For alle mineraler, normale nivåer er mest ønskelig.

Hyperkalsemi

Ifølge Cleveland Clinic, unormalt høye nivåer av kalsium, eller hyperkalsemi, har flere årsaker, inkludert hyperparatyreoidisme, kronisk og akutt nyresvikt, vitamin D forgiftning, Tiazider og medfødt laktasemangel. Symptomer inkluderer depresjon, hodepine, polyuri, forstoppelse, og brudd. Behandling av hyperkalsemi avhenger av årsaken. Hvis det er hyperparathyroidisme, da behandlingen er fjerning av unormale parathyroid vev. Hyperkalsemi pasienter bør ikke tillate kalsium i kosten.

Hypokalsemi

Ifølge Cleveland Clinic, unormalt lave nivåer av kalsium, eller hypokalsemi, har flere årsaker, inkludert hypoparathyroidism, vitamin D-mangel, hyperfosfatemi fra nyresvikt eller tumorlyse og kjemoterapi. Symptomer kan inkludere beslag, demens, muskelstivhet, hypotensjon og andre. Hypokalsemi kan medføre flere betydelige problemer, og derfor behandling av det er viktig. Den første behandlingen innbefatter å motta kalsium intravenøst. Etterfølgende hjemme behandling omfatter kalsium og vitamin D piller. Hvis den underliggende årsaken til hypokalsemi er mulig å behandle, så leger bør behandle det også.

Hyperkalemi

Ifølge Medline Plus, årsaker til høyt kaliumnivå, eller hyperkalemi, er akutt eller kronisk nyresvikt, noen medisiner, binyresvikt eller alkoholisme. Hyperkalemi kan føre til flere problemer, blant annet muskeltretthet, generell svakhet, lammelse, hjertearytmier og kvalme. Hvis diagnostisert med hyperkalemi, omfatter behandling for å redusere pasientens kalium inntak og potensiell dialyse. Det finnes også medisiner som kan hjelpe kroppen din til å skille ut ekstra kalium. Den beste behandlingen for å redusere kaliumnivået behandle årsaken.

Hypokalemi

Hypokalemi er unormalt lave nivåer av kalium. Ifølge Medline Plus, årsaker til hypokalemi inkluderer noen medisiner, diaré, nyresykdommer, spiseforstyrrelser og overdreven svetting. Hjertearytmier, forstoppelse, tretthet, muskelsvakhet og lammelser er symptomer på hypokalemi. For mindre saker, grunnleggende behandling av hypokalemi omfatter muntlige kaliumtilskudd. Bruken av intravenøs kalium er reservert for mer alvorlige tilfeller. Hvis hypokalemi er forårsaket av store mengder skjoldbrusk hormon, deretter behandling er rettet mot å redusere det overskytende av skjoldbruskkjertelen hormon.

Unormale natrium nivåer

Ifølge Medline Plus, årsaker til høyt natrium nivåer er stort væsketap fra «svette, diaré, bruk av diuretika, eller forbrenninger." Andre årsaker er diabetes, lave vasopressin-nivå, hyperaldosteronisme, Cushing syndrom eller en feil kosthold. Årsaker til lav natrium nivåer inkluderer dehydrering, oppkast, diaré, overdiuresis, ketonuria, høy vasopressin-nivå, hypotyreose, Addisons sykdom, eller hjertesvikt. Behandling for unormale natriumnivåer omfatter dietter med den passende mengde natrium, så vel som behandling for enhver underliggende årsak til de unormale nivåer.

Sykdommer som forårsaker lavt kalium

Kalium Basics

Kalium er et mineral kroppen benytter for sunn nyrefunksjon. Det leder strøm i kroppen og regnes som en elektrolytt. Andre elektrolytter inkluderer klorid, kalsium og natrium. Kalium anvendes for hjerte funksjonalitet og brukes for bevegelse av den glatte og skjelett-muskler. Kaliumnivå kan variere og skape problemer uansett. For mye kalium er en tilstand som kalles hyperkalemi. Ikke nok kalium er en tilstand som kalles hypokalemi. Kaliumnivåer er påvirket av inntaket av natrium og fysiske funksjoner som svetting, absorpsjon, diaré og oppkast.

Sykdommer som forårsaker lavt kalium - Primær aldosteronisme

Hypokalemi er tilstanden hvor nivåene av kalium er for lav i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, er kaliumnivå normalt vurdert rundt 3 til 4 milliekvivalenter per liter. Lave nivåer er målinger under 2,5 milliekvivalenter. Hypokalemi kan føre til tretthet, kramper av muskler, unormal hjerterytme og forstoppelse.

Hypokalemi kan være forårsaket av diaré, nyresvikt, oppkast, vanndrivende, avføringsmidler og tilstand som kalles primær aldosteronisme. Denne tilstanden er når binyrene skaper et overskudd av hormonet aldosteron. Dette hormonet fører til at kroppen mister kalium og holde på natrium. Denne tilstanden kan føre til høyt blodtrykk.

Andre sykdommer

Spiseforstyrrelser og kronisk nyresvikt er også sykdommer som forårsaker lavt kalium. Bulimia nervosa består av overspising og purging, hvor en person spiser store mengder mat og deretter kaster det opp. Anorexia nervosa er når en person har usunn selv syn på seg selv og mener seg å være overvektige, og derfor ikke spiser. Spiseforstyrrelser inkluderer bulimia nervosa, anorexia nervosa og overspising. Spiseforstyrrelser føre til underernæring som kan forårsake lave nivåer av kalium.

Kronisk nyresvikt er tap av nyrene evne til å filtrere giftstoffer fra blodet. Som nyrene svikter, kroppen begynner å bygge opp giften, og overskudd av væske i blodet. I tillegg til tap av kalium, kan kronisk nyresvikt forårsake høyt blodtrykk, anemi, kvalme, vekttap og tretthet. Kronisk nyresvikt kan være forårsaket av diabetes, urinveisobstruksjon, nyresykdommer og hypertensjon.

Hva gjør Høy Kalium betegne i en Blood kjemi resultatet?

Kalium er et mineral som spiller en viktig rolle i normal funksjon av kroppens muskler og nerveceller. Høye kalium målingene på en blodprøve har en rekke potensielle bakenforliggende årsakene.

Fakta

Høy kalium i blodet er også kjent som hyperkalemi, bemerker Mayo Clinic. Normale kaliumnivået i blodet varierer 3,6 til 4,8 milliekvivalenter per liter (mmol / L) av blod.

Hyperkalemi Årsaker

US National Library of Medicine MedlinePlus rapporterer at hyperkalemia kan skyldes høyere total kropps nivåer av kalium (potassium buildup) eller fra unormal utgivelsen av mobilnettet kalium i blodet.

Unormal Kalium Buildup

Hyperkalemi vanligvis resultater fra sykdommer som hemmer nyrene fra ridding kroppen av kalium. Disse sykdommene inkluderer kronisk nyresvikt, Addisons sykdom, akutt nyresvikt, nyretransplantasjon avvisning og glomerulonefritt (skade til avfallshåndtering strukturer i nyrene), bemerker MedlinePlus.

Unormal Kalium År

Underliggende kilder til utslipp av mobilnettet kalium inkluderer brannsår og andre traumatiske skader, muskelvev Analyse (rabdomyolyse), kirurgi, gastrointestinal blødning og hemolytisk (blodcelle-sprengning) lidelser, melder MedlinePlus.

Andre kilder

Laboratorietester Online siterer flere hyperkalemia årsaker, blant annet diabetes, infeksjoner, overdreven kosttilskudd kalium og bruk av medisiner som ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID), ACE-hemmere og betablokkere.

Hva å gjøre med høy kalium og kolesterol?

Høyt kolesterolnivå og høye nivåer av kalium i blodet (også kjent som hyperkalemi) er begge forhold som kan være skadelig for helsen din. Begge er potensielt livstruende situasjoner som hvis venstre ubehandlet kan føre til hjertesykdom og andre skadelige forhold.

Hyperkalemi

I de fleste situasjoner er hyperkalemi forårsaket av nyredysfunksjon, hvor organet ikke lenger på riktig måte rids kroppen av kalium. Skjønt kalium brukes for å stimulere veksten av muskelvev og hjelpe til med fordøyelsen, for mye av det er skadelig for kroppen. Hvis du ikke trenger øyeblikkelig hjelp for hyperkalemi, innebærer langsiktig omsorg pinpointing og behandle den underliggende årsaken til tilstanden. Dette inkluderer å kutte ned på matvarer som inneholder mye kalium som bananer, spinat og tomater eller bruker medisiner som kutter ned nivået av kalium og væske i kroppen. Kayexalate virker ved å binde kalium inne i tarmen hvor den blir deretter fjernet fra kroppen sammen med fast avfall.

Høy Kolesterol

Selv om kolesterol brukes til å bygge celler, for mye av det kan bygge innskudd i vener og arterier. Disse forekomstene begrense blodstrøm og kan føre til situasjoner der ikke nok oksygen strømmer til hjertet, øker risikoen for hjerteinfarkt. For mange mennesker, enkle endringer i livsstil som riktig kosthold og mosjon er nok til å senke kolesterolnivået. Unngå mat med høyt mettet fett som rødt kjøtt og meieriprodukter er tilrådelig. Dersom disse endringene ikke fungerer, det er medisiner legen din kan forskrive som vil senke kolesterolnivået. De mest brukte narkotika er statiner, slik som Lipitor og Zocor. Disse stoffene virker ved å hindre leveren fra å produsere kolesterol. Stoffer som questran funksjon ved å tvinge leveren for å skape flere gallesyrer, som skjærer ned på kolesterol.

Identifikasjon

En enkel blodprøve er utført for å bestemme kolesterolnivået. Legen din vil undersøke nivåene av din total kolesterol og triglyserider i blodet, noe som gjør en anbefaling basert på disse resultatene. Som oftest vil folk med høyt kolesterol opplever ingen symptomer og være uvitende om det er et potensielt problem. På den annen side, vil folk med hyperkalemi begynner å føle seg kvalm, har en langsom puls og uregelmessig hjerterytme. Tester av hjertet som en EKG kan avgjøre uregelmessigheter eller blod serum test kan avgjøre kaliumnivå.

Hva medisinsk tilstand Betyr høy kalium Angi?

Generelt høyt kaliumnivå i blodet indikerer et problem med opptak av kalium. Dette kan skyldes flere forhold, med nyresykdom å være en av de vanligste, ifølge forskning rapportert i Texas Heart Institute Journal i 2006 Medisiner kan også føre kalium ubalanser.

Funksjon

Fordi kalium er ansvarlig for å opprettholde homeostase, kan høye nivåer forstyrre kroppens balanse. Hyperkalemi er vanligvis et resultat av en underliggende årsak. Det er generelt ikke sees hos individer som ellers er i god helse.

Typer Årsaker

Ifølge Dr. Walter Parham og andre forskere ved St. Louis University School of Medicine og johanne Mercy Medical Center, nyresykdom og medisiner er de vanligste årsakene til forhøyede nivåer av kalium. Problemer med aldosteron produksjon, hormonet er ansvarlig for regulering av kaliumnivå, kan heve kaliumnivå også. Blodoverføringer, betydelige brannskader og vevsskade, tumorlysesyndrom, og HIV er andre årsaker.

Betydning

Hyperkalemi presenterer et helseproblem fordi for mye kalium kaster av kroppens elektrolyttbalansen og kan føre til arytmi, hjertestans, og problemer med nevromuskulær kontroll.

Behandlinger

Ifølge Medline Plus, akutt behandling av hyperkalemi innebærer medisiner for å fjerne overflødig kalium og dialyse. Vanndrivende piller og intravenøs kalsium kan anvendes i tillegg.

Forebygging / løsning

Forebygging av hyperkalemi innebærer behandling av den underliggende tilstanden raskt. Når dens potensial årsaken er fjernet, er hyperkalemi ikke lenger en risiko.

Lav natrium og kalium Årsaker

Natrium og kalium spille mange viktige roller i kroppen, inkludert væske regulering og styring av blodtrykket. Lave nivåer av natrium og eller kalium kan føre til en rekke problemer, inkludert svakhet, uregelmessig hjerterytme og forvirring. Flere ting kan føre til lave nivåer av disse næringsstoffene. De spenner fra medisiner til visse medisinske tilstander.

Medisiner

Visse medikamenter kan forårsake bivirkninger som påvirker nivået av begge disse stoffer. Medisiner som påvirker kaliumnivået inkluderer gentamicin, tobramycin, amfotericin B, avføringsmidler og prednison. De som forstyrrer natrium nivåer inkluderer diuretika, vasopressin og legemidler som inneholder sulfonylurea.

Overdreven tap

Mye oppkast og diaré kan føre til at kroppen til å skille ut overflødig nivåer av natrium og kalium, ifølge legene. Melissa Conrad Stoppler og Benjamin C. Wedro, både skriftlig for Emedicine.com. Rikelig svette kan også stå for lav natrium nivåer.

Kaliumtap kan skje gjennom nyrene, sa Wedro. Dette kan skyldes vanndrivende medisiner, forhøyede kortikosteroid nivåer som følge av steroid medisiner eller forhold som produserer overflødig steroidhormoner, nedsatt acidose, adrenal svulster, lave magnesiumnivåer og høye nivåer av steroidet aldosteron.

Medisinske tilstander

Villøse adenomer, en slags kolon polypp, og gjennomgår en ileostomi, til en prosedyre skape avfall fjernes gjennom magen heller enn anus etter tarm kirurgi, kan bidra til lave kaliumnivå. Merknader skrumplever, binyreinsuffisiens og hypotyreose kan utløse lav natrium nivåer, sa Stoppler.

Fluid bygge opp

Lave natriuminnhold kan resultere fra overflødig fluid å bygge opp fra tilstander som nyresvikt, kongestiv hjertesvikt og en tilstand i hvilken kroppen produserer overskytende mengder av en anti-diuretisk hormon.

Tegn og symptomer på lavt kalium og magnesium

Tegn og symptomer på lavt kalium og magnesium


Kalium og magnesium er avgjørende for god helse. Kalium er en elektrolytt som gir næring til cellene, mens magnesium er et mineral hvorpå hvert organ er avhengig. Uten riktig mengde heller, vil kroppen oppleve mangler med alvorlige bivirkninger. Heldigvis skiltene til hver mangel er særegen, og kan hjelpe deg til å identifisere den egentlige kilden til symptomene dine.

Muskulære symptomer

En mangel i enten kalium eller magnesium effekter musklene dine. Hvis du opplever en kaliummangel, kan du føle fysisk svakhet i musklene, særlig i armer og ben. Du kan også oppleve muskelkramper og smerter. Muskelkramper er også et tidlig tegn på en magnesiummangel, inkludert sammentrekninger og kribling.

Mage symptomer

Mangel på kalium og magnesium kan føre til en urolig mage. Kvalme, oppkast, kramper, oppblåsthet og forstoppelse er alle symptomatisk for både lav kalium og lav magnesium. Likeledes kan irritabel tarmsyndrom forårsake en ubalanse magnesium.

Hjerte Symptomer

Kaliummangel kan føre til uregelmessige hjerteslag eller hjertebank. Dette kan noen ganger føre til farlige avvik fra en normal rytme, kalles arytmi. Unormal hjerterytme er også symptomatisk for magnesium mangler.

Emosjonelle og mentale Signs

Magnesium-mangel kan føre til forvirring, søvnløshet, personlighetsforandringer og angst. Kaliummangel kan føre til disse og andre symptomer, som psykose og hallusinasjoner.

Relasjoner

Hvis du opplever mangler av kalium og magnesium, kan forholdene være relatert. Magnesium bidrar til å kontrollere nivåene av forskjellige næringsstoffer i hele kroppen, og kalium er en av dem. Lave nivåer av magnesium er assosiert med hypokalemi --- lave nivåer av kalium.

Symptomer på lav kalium klorid

Symptomer på lav kalium klorid


Ifølge Oregon State University, er kalium en vesentlig elektrolytt og mineralet i kroppen. Kaliumklorid er en kjemisk forbindelse som inneholder både kalium og klorid-salter; Denne kombinasjonen er vanlig i mange kosttilskudd ment å løse kaliummangel. Lave nivåer av kalium klorid forårsake muskelsvakhet og tretthet. Den medisinske termen for kaliummangel er hypokalemi.

Hjerteproblemer

Ifølge Mayo Clinic, er kaliumklorid avgjørende for hjerte og nerve-funksjon. Hjertet trenger kalium å slå skikkelig. Lave nivåer av kalium kan føre til en unormal hjerterytme og høyt blodtrykk. Kalium manglene er ofte et resultat av dårlig diett. Matvarer som bananer, kjøtt og mørkegrønne bladgrønnsaker fylle kalium i kroppen. Kaliumklorid kosttilskudd er også anbefales for folk med svært lave nivåer av kalium.

Muskelkramper og svakhet

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan en kaliummangel føre til muskelkramper og svakhet. Kalium-klorid og andre former for kalium bidrar til å opprettholde sunne nerver og muskelfibre. Folk som er mangelfull kan våkne opp om natten med leggkramper og erfaring svakhet når han går.

Fatigue

Et annet tegn på et lavt kaliumklorid nivået er tretthet. Fordi lav kalium er knyttet til endringer i stoffskiftet, musklene ikke får nok næring til å flytte en person gjennom hans eller hennes daglige oppgaver og personen føler ofte sliten.

Kan et høyt nivå av kalium føre til hevelse?

Kalium er et blodet-båret mineral som hjelper muskel og nerve kommunikasjon og bidrar til tilrettelegging av bevegelse av næringsstoffer og avfall. Selv om et unormalt høyt nivå av kalium har betydelige konsekvenser, er svellende ikke blant disse.

Fakta

Normale nivåer av kalium i blodet varierer 3,6 til 4,8 milliekvivalenter per liter, ifølge Mayo Clinic. Verdier over 6,0 mmol / L indikerer klinisk alvorlige høyt kaliumnivå, en tilstand også kjent som hyperkalemi.

Potensielle symptomer

Hevelse ikke er et symptom på hyperkalemi. Medline Plus og University of Maryland Medical Center liste potensielle hyperkalemia symptomer som inkluderer kvalme, uregelmessig hjerterytme, svakhet, tretthet, prikking, nummenhet, lammelser, pustevansker og treg eller fraværende puls.

Mangel på symptomer

I mange tilfeller personer med hyperkalemi har ingen ytre symptomer, melder Medline Plus. Leger vanligvis avdekke tilstanden under andre testprosedyrer.

Emergency Symptomer

Medline Plus anbefaler øyeblikkelig medisinsk hjelp og behandling for akutt symptomer på hyperkalemi, inkludert tap av bevissthet, pusteendringer, kvalme og svak eller fraværende hjerterytme.

Behandling

Behandling for hyperkalemi innebærer kontroll av umiddelbare symptomer, etterfulgt av behandling av den underliggende årsaken, bemerker Medline Plus.

Hva er årsaken til høye nivåer av kalium i kroppen?

Hva er årsaken til høye nivåer av kalium i kroppen?


Hyperkalemi er betegnelsen til kalium høye nivåer som sirkulerer i blodsystemet i kroppen. Kalium er et nødvendig elektrolytt brukes for riktig funksjon av metabolismen, hjertefrekvens, regulering av muskelvev og fordøyelse. Mens kalium er nødvendige, høye nivåer av den har mange bivirkninger som kan føre til flere livstruende tilstander, inkludert hjertesvikt og nyresvikt. Liggende årsakene til hyperkalemia kan stamme fra enten kosthold eller feil celle utskillelse av elektrolytten.

Årsaker

Nyrene er ansvarlig for å holde homeostase for nivåer av kalium og andre elektrolytter. Høye nivåer av kalium kan signalisere nyresvikt, inklusive nyre-sykdom, glomerulonefritt, akutt eller kronisk nyresvikt, lupus nefritt eller obstruktiv uropati. Andre årsaker kan være fra lave nivåer av aldosteron, et hormon som brukes i regulering av kaliumnivået.

Symptomer

Noen pasienter med mild økning i kalium i blodet vil føle ingen tegn til noen symptomer. Det vanligste symptomet på hyperkalemi er en uregelmessig hjerterytme. Arytmier er vanlig i hyperkalemi siden kalium er en av de viktigste ioner er brukt i aksjonspotensialet i hjertemuskel vev. Pasienter kan også ha andre symptomer, inkludert kvalme, oppkast eller tretthet. En hyperkalemic Pasienten kan også ha en langsom og knapt synlig puls.

Akutt behandling

Pasienter med hyperkalemi kan gå inn hjertestans når som helst. Hyperkalemi behandling er avhengig av tilstanden til pasienten. Korttidsbehandling for akutte tilfeller inkluderer dialyse og diuretika. Kalsium blir brukt til å bekjempe unormal hjertefrekvensen, og natriumbikarbonat er en potent buffer som normalt finnes i kroppen for å holde pH ved nøytral. Natriumbikarbonat anvendes til å behandle acidose forårsaket av økte kaliumnivåer i blodet på grunn av nyre-svikt.

Langtidsbehandling

Langtidsbehandling fokuserer på livsstil endringer i kostholdet. Senke kaliuminntak er den viktigste endringen som vil reversere langvarig effekter av hyperkalemi. Siden hyperkalemia er ofte et tegn på kronisk nyresvikt, er loop-diuretika gis til pasienter for å bidra til å kontrollere kaliumnivå og væskeretensjon.

Eksamen og Diagnose

Fordi hyperkalemia hovedsakelig påvirker hjertefrekvens, er flere tester gjøres for å overvåke hjertet helse. EKG er vant til å se etter potensielt fatale arytmier. EKG er også nødvendig å observere noen langvarig bradykardi (langsom hjertefrekvens) og ventrikkelflimmer. Legene vil også ta tester som overvåker eventuelle høye nivåer av serumkalium for å avdekke progressive kronisk nyresvikt.

Lav Kalium Treatment

En lavkaliumdiett kan være anbefalt av legen i tillegg til medisinsk terapi for å behandle forstyrrelser relatert til nyrene eller i forbindelse med visse medisiner. Målet med en lav kalium diett er å unngå å sette ekstra arbeid på nyrene eller unngå narkotika næringsstoffer interaksjoner og samtidig opprettholde en ernæringsmessig balansert kosthold. Å vite hvilken mat og drikke for å eliminere fordi de er høy i kalium versus de som er oppmuntret og er lav i kalium vil hjelpe enkeltpersoner forbedre helse og fremme gjenvinning når det er mulig.

Kjøtt og meieri

Melk, soya melk, peanøttsmør, nøtter, frø, ost, tørkede bønner og erter er høy i kalium. Dette betyr at mat laget med en Creme eller ostesaus bør unngås sammen med iskrem, pudding og yoghurt. Enkeltpersoner kan nyte ½ kopp melk daglig med sin frokostblanding eller en oz. av ost. Kjøtt generelt er en rik kilde for kalium og må begrenses til 5 oz. daglig. Legg merke til at 3 oz. kjøtt er lik i størrelse til en kortstokk.

Frukt

Tørket frukt, appelsin, banan, honningmelon, honningdugg, aprikos, mango, papaya og sviske juice er svært høy i kalium og bør unngås. Frukt er generelt en høy kilde til kalium så selv gode valg bør begrenses til to, ½ kopp porsjoner daglig og juice til en, ½ kopp servering daglig. Bedre valg av frukt inkluderer eplemos, eple, blåbær, hermetisert fersken, mandarin appelsiner, bringebær, druer, pærer, mandariner og frukt cocktail. Bedre valg av juice inkluderer eple, kirsebær, jordbær, fersken, ananas, mandarin og drue juice.

Grønnsaker

Artisjokk, bambusskudd, brokkoli, rosenkål, kinakål, maiskolber, sopp, poteter, gresskar, tomater, spinat, søtpoteter og vinter squash er svært høy i kalium og bør unngås. Grønnsaker er generelt en høy kilde til kalium, slik som frukt selv gode valg bør være begrenset. Enkeltpersoner kan velge to, ½ kopp porsjoner daglig av blomkål, agurk, grønne bønner, jicama, kål og isbergsalat og purre eller en, ½ kopp servering daglig av asparges, hermetisert rødbeter, brokkoli, gulrøtter, blomkål, frosne korn, løk, erter , gule bønner eller zucchini.

Korn

Korn som er høy i kalium inkluderer hele korn korn, pasta og kjeks; brød som er laget av hele korn, kli, mørkt rugbrød, pumpernickel, ingefær brød eller granola og de som inneholder nøtter. Enkeltpersoner oppfordres til å konsumere korn som puffet ris eller cornflakes, brød som hvit, fransk eller surdeig; hvit kjeks, brød, pasta og ris. Akseptable snack elementer inkluderer tre kopper popcorn, hvit eller gul kake og vanilje wafere.

Diverse deler

Soyasaus, melasse, kokos, sjokolade og salterstatninger er også høy i kalium og bør unngås. Mrs. Dash, friske urter, sitronsaft og limesaft er gode alternativer for å legge smak til matvarer. Enkeltpersoner oppfordres til å søke hjelp av en registrert kostholdsekspert for å hjelpe dem å planlegge sunne måltider som oppfyller deres lave kaliumdiettbehov. The West Michigan Diet Manual ble brukt som en ressurs i å identifisere høy og lav kalium mat og drikke oppført i denne artikkelen.

Low Sodium Fosfor Kalium Protein Diet

Anvendelse av en lav-natrium, -phosphorous, -potassium, -protein (LSPPP) diett er vanlig brukt i behandling av individer som har nyresvikt. Nyresvikt (eller nyresykdom) refererer til en tilstand som rammer funksjonaliteten nyrene. Selv om nyreproblemer ikke kan korrigeres gjennom kosten betyr, kan tilslutning til en LSPPP kosthold bidra til å avlaste et mål på stress fra nyrene, utvide sin levetid og bedre livskvalitet for pasienten.

Redusere Natrium

Redusere natrium i kosten til mindre enn 2000 mg per dag mens du følger en LSPPP kosthold. Oppnå dette ved å begrense bruken av bordsalt, sammen med å unngå høy-natrium kjøtt og andre matvarer som skinke, bacon, lunchmeat, andre typer spekemat, hermetikk, bearbeidede varer, og frosne elementer. Alle disse matvarene inneholder salt som brukes som konserveringsmiddel, så unngå dem helt hvis målet ditt er å begrense det samlede inntak av natrium. Videre bør du også handle for å begrense inntaket av salt mat og snack elementer som pretzels og potetgull; velge lav-natrium elementer når det er mulig eller unngå disse matvarene helt.

Redusere Protein

Begrens inntak av protein til ikke mer enn 0,6 kg per kilo kroppsvekt per dag. Således, kunne en 200-lb individ bare forbruker omtrent 55 gram protein pr dag. Oppnå dette ved å begrense inntaket av kjøtt og meieriprodukter - inkluderer to høye protein mat kilder, forbruket av disse skal være tungt innskrenkes for å møte dine protein mål. Hold en logg tabulerer samlede proteininntaket for dagen, sjekker ernæringsinformasjon og huske å telle selv spor av protein som finnes i frukt, grønnsaker og andre elementer.

Redusere Kalium og Fosfor

Redusere kalium og fosfor ved å eliminere inntak av matvarer som er rike på disse elementene. Mat med høyt kalium og fosfor inkluderer Colas, nøtter, karameller, iskrem, øl, oster, mutter Butters, sardiner, brokkoli, bananer, rosiner, sopp, kaffe, appelsiner, poteter, sjokolade, aprikoser, tomater og honningmelon. I stedet for disse elementene, spise bønner, epler, bær, salat, gulrøtter, pærer, vannmelon, løk og druer. Å gjøre disse enkle erstatninger vil minimere mengden av kalium og fosfor i kosten din, og hjelpe deg til å overholde de nødvendige restriksjoner.

Nyresvikt Diet for lavt kalium og Low Sodium

En nyresvikt kosthold er en tilnærming utformet for å redusere belastningen av nyrene, de organer som er ansvarlige for behandling av en rekke viktige mineraler og næringsstoffer i kroppen, inkludert natrium og kalium. Utover bare å begrense inntaket av disse elementene, redusere det samlede forbruket av protein kan bidra til å lindre arbeidsmengden fra nyrene, bidrar til å potensielt redusere progresjon av nyresykdom.

Lav natrium diett

Bruker ikke mer enn 2000 til 2200 milligram natrium om dagen mens du følger en diett for å dempe utbruddet av nyresvikt. Oppnå dette blir ikke lett - det er antydet at du får for vane å holde en daglig natrium logg i en liten notisbok og bære den rundt med deg hele dagen. Sjekk de ernæringsmessige etikettene på matvarer eller sjekk på nettet for å bestemme natriuminnholdet i maten du spiser, stadig på jakt etter lav-natrium alternativer for din favoritt mat og hovedretter å unngå å gå over grensen. Den enkleste måten å møte dette målet er å bare spise fersk mat som du forberede deg, så vil du vite nøyaktig hvor mye natrium som finnes der. Kopling som tilnærming med en begrensning på bruken av bordsalt bør gjøre deg i stand til å holde deg under natrium taket, men ikke bo for langt under som kroppen krever litt av natrium for å opprettholde væskebalansen.

Lavkaliumdiett

Making mat erstatninger for å begrense kalium inntak, unngå matvarer som er spesielt høy i den. Mens du kanskje allerede vet at bananer inneholder store mengder kalium, andre matvarer som er kalium-rik inkluderer kaffe, sjokolade, brokkoli, aprikoser, sopp, appelsiner, bananer, svisker, appelsiner og alle typer greener (f.eks grønne grønnsaker). I stedet for disse matvarene, søke ut lav-kalium elementer som epler, kirsebær, bær, pærer, løk, agurk, nudler, bønner og druer.

Protein Restriction

Begrense det totale forbruket av protein til fra 40 til 60 gram per dag, et beløp som vil gi kroppen din med tilstrekkelig protein for vev reparasjon uten å overbelaste og working nyrene. Som med en begrensning av natrium, vil du ønsker å komme nær protein taket hver dag, som kroppen krever et nominelt beløp for normal funksjonalitet. Oppnå protein begrensning ved å begrense forbruket av kjøtt og meieriprodukter, inkludert biff, sjømat, fjærkre, egg, ost, melk og andre høyere protein elementer. Igjen, som med natrium, kan det bidra til å holde en løpende oversikt over antall gram protein du har konsumert hver dag, slik at du kan gjøre raske måltid justeringer på fly for å forbli i samsvar med din diett for nyresvikt.